Ιδέες για last minute δώρα που θα ενθουσιάσουν

Ξέχασες ή δεν πρόλαβες να κάνεις τις χριστουγεννιάτικες αγορές σου έγκαιρα; Σου έχουμε τη λύση.

δώρα © shutterstock.com

Ξέχασες ή δεν πρόλαβες να κάνεις τις χριστουγεννιάτικες αγορές σου έγκαιρα; Συγκεντρώσαμε τις καλύτερες ιδέες για last minute δώρα που ποντάρουν στην αγάπη κάθε μουσικόφιλου για τις συλλογές: δίσκοι, βιβλία, λευκώματα, fan art και merch.

Ο ΛΕΞ μέσα από τα μάτια των άλλων

Ίσως ο πιο επιδραστικός καλλιτέχνης στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, ο ΛΕΞ βρίσκεται στο επίκεντρο διάφορων πρότζεκ περισσότερο ή λιγότερα σχετικά με τη μουσική και τα hip hop πράγματα της χώρας, όπως η θεατρική παράσταση "Ο Σεργκέι είναι και πολύ βλάκας", που σκηνοθετεί η Ταμίλα Κουλίεβα, το κρεσέντο του "Arte Povera", η έκθεση που παρουσιάσε ο Δημήτρης Μουγκός πριν λίγους μήνες στην Photobiennale Θεσσαλονίκης. Ο φωτογράφος και φωτορεπόρτερ δανείζεται τον στίχο του ράπερ "Το μόνο που θα αφήσουμε ιστορίες και κανά δυο φωτογραφίες" για να παρουσιάσει σε ένα λεύκωμα όχι μόνο τον καλλιτέχνη αλλά για να μιλήσει μέσα από τον φακό του για τη φιλιά και την ενότητα ("Κάνα Δυο Φωτογραφίες", εκδ. Petites-Maisons).

ΛΕΞ

Διαβάστε Επίσης

Λίγα χρόνια πίσω, το 2021, κυκλοφορεί το "ΛΕΞ: Ένα Αστέρι από Τσιμέντο", σε εικονογράφηση του Λέανδρου, που έχει φιλοτεχνήσει όλα τα εξώφυλλα των δίσκων του Θεσσαλονικιού ράπερ (εκδ. Κυψέλη). Στο συλλογικό αυτόν τόμο καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι και συγγραφείς μοιράζονται τις σκέψεις τους για το φαίνομενο ΛΕΞ πατώντας στον διαπεραστικό στίχο του και προσπαθώντας να αναδείξουν τους λόγους εκείνους που κάνουν όσα έχει (να) πει απαραίτητο να ακουστούν.

Tο "νέο Νέο κύμα" της ελληνικής μουσικής

Είκοσι τρεις καλλιτέχνες της σύγχρονης ελληνικής σκηνής ενώνουν τις δυνάμεις τους στη νέα συλλογή της Veego Records για καλό σκοπό. Οι Παύλος Παυλίδης, ΛΕΞ, Παιδί Τραύμα, Δεσποινίς Τρίχρωμη, The Boy, Μελεντίνη, Mazoha, Pan Pan, Turboflow 3000 και Nalyssa Green, μεταξύ άλλων, χάρισαν από ένα τραγούδι τους που έχει κυκλοφορήσει μόνο σε ψηφιακές πλατφόρμες για το "νέο Νέο κύμα", μια συλλογή αφιερωμένη στα άτομα που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού. Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του διπλού βινιλίου, που έχει κοπεί σε 1.000 κόπιες, θα διατεθούν σε ιδρύματα που φιλοξενούν, εκπαιδεύουν, υποστηρίζουν και απασχολούν άτομα που έχουν διαγνωστεί με αυτισμό. Ο τίτλος του δίσκου εμπνέεται από τη νέα γενιά δημιουργών, η οποία, πέρα από την αλλαγή που φέρνει στα μουσικά πράγματα, αξιώνει μια κοινωνία αληθινά συμπεριληπτική.

Veego Records

Last Drive επί δύο

Η ιστορία του θρυλικού ελληνικού γκρουπ ξετυλίγεται μέσα από δύο νέους τίτλους βιβλίων που κυκλοφόρησαν πρόσφατα από τις εκδόσεις Οξύ: το μικρού μεγέθους βιβλίο του Μπάμπη Λάσκαρι "The Last Drive: Underworld Shakedown" και το φωτογραφικό λεύκωμα με τίτλο "The Last Drive: Overloaded", που καταγράφει την πορεία των Last Drive, μέσα από τον φωτογραφικό φακό του Δημήτρη Μυλωνά. Μέσα από κείμενα, αναλύσεις, συνεντεύξεις της μπάντας και δαιμόνιων μουσικόφιλων αλλά και πλούσιο φωτογραφικό υλικό κάνουμε μια βουτιά στο μουσικό κλίμα της δεκαετίας του '80 στον ελλαδικό χώρο, υπό το πρίσμα της ανεξάρτητης ροκ σκηνής που άνδρωσε τους Last Drive.

Last Drive

Μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται είναι ένα "Κουμπάκι"

Μεγάλες αλήθειες σε μικρά ραβασάκια (αυτό)αγάπης που τυπώνονται σε posters, κούπες, μπλούζες, κονκάρδες και κάρτες. Στο "Κουμπάκι", τα σχέδια της Ειρήνης με τα τρυφερά μηνύματα, τις έξυπνες pop culture αναφορές και τους χιουμοριστικούς υπαινιγμούς θα σου θυμίσουν σίγουρα κάποιον φίλο. Έτσι, το άγχος να βρεις ένα πιο προσωπικό δώρο για τους αγαπημένους σου δεν υπάρχει στο χαριτωμένο σποτ του Μοναστηρακίου. 

Η Spears μέσα από τα δικά της λόγια

Τον Ιούνιο του 2021, όλος ο κόσμος παρακολούθησε την Britney Spears να μιλάει δημόσια στο δικαστήριο ξεδιπλώνοντας μια διαφορετική πτυχή του pop idol των 00s. Φέτος, κυκλοφόρησε στα ελληνικά η αυτοβιογραφία της, με τίτλο "Η Γυναίκα Μέσα μου", στην οποία αποκαλύπτει για πρώτη φορά το απίστευτο ταξίδι της στη μουσική βιομηχανία, στις δικαστικές διαμάχες με τον πατέρα της, στη μητρότητα. Το βιβλίο που έγινε best seller πριν ακόμη κυκλοφορήσει, είναι διαθέσιμο από την AΘens Bookstore Publications.

Ιδέες για last minute δώρα που θα ενθουσιάσουν - εικόνα 5

Hip hop αντεπίθεση!

Πώς θα σου φαινόταν να μπορείς να βρεις το merch των αγαπημένων σου καλλιτεχνών σε ένα μέρος; Η ομάδα της Die Nasty έχει συγκεντρώσει στο ψηφιακό της κατάστημα τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής rap σκηνής. Μπορεί να βρείτε - ορισμένα αποκλειστικά εδώ - από κασέτες και βινύλια μέχρι λευκώματα, βιβλία, φούτερ, καπέλα σε μια τεράστια συλλογή που ανανεώνεται τακτικά.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι Mathame σε ένα εκρηκτικό πάρτι μελωδικής techno

Oι Matteo και Amadeo Giovanelli στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.

26/04/2024

Το "Piaf! The Show" έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Όλα τα λατρεμένα τραγούδια της απόλυτης ντίβας θα μάς ταξιδέψουν στους σταθμούς της πολυτάραχης ζωής της, υπό την ερμηνεία της Nathalie Lermitte.

Μία συναρπαστική μουσικά "Σταχτοπούτα" & μία σπουδαία τσελίστα (Εμμ. Μπερτράν) στο "Ολύμπια"

Οι δύο πολύ ωραίες βραδιές, που απόλαυσαν οι φιλόμουσοι σε διάστημα μόλις ενός μήνα στο "Ολύμπια" Δημοτικό Μουσικό Θέατρο της Αθήνας, έδωσαν τροφή για σκέψη όσον αφορά τις προοπτικές και τη θέση του θεσμού στα μουσικά μας πράγματα.

Release Athens 2024: Beak> και Mount Kimbie την ίδια μέρα με τους Massive Attack

Το συγκρότημα του Geoff Barrow, των μοναδικών Portishead, και το λονδρέζικο γκρουπ σε μια από τις πιο απολαυστικές βραδιές του φετινού καλοκαιριού.

"Φως! Ω, πού είναι το φως;": Τραγούδια σε ποίηση του Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ

O ποιητικός κόσμος του μεγάλου Ινδού στοχαστή Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ αποκαλύπτεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Piano City Athens 2024: Οι γειτονιές της Αθήνας πλημμυρίζουν ξανά με μουσική

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ που γεμίζει μελωδίες τις γειτονιές της πρωτεύουσας με 100 κοντσέρτα πιάνου.

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".