Πέθανε ο Βασίλης Καρράς

Ο αγαπημένος λαϊκός τραγουδιστής έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών.

Βασίλης Καρράς © Θάνος Λαΐνας

Πέθανε σήμερα Κυρακή παραμονή Χριστουγέννων σε ηλικία 70 ετών ο τραγουδιστής Βασίλης Καρράς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αγαπημένος λαϊκός τραγουδιστής, συννυφασμένος με την καψούρα και το τραγούδισμά της, έφυγε από τη ζωή το απόγευμα της Κυριακής, καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας το τελευταίο διάστημα. Τις τελευταίες ημέρες είχε νοσήσει από κορονοϊό και νοσηλευόταν στο Διαβαλκανικό, ενώ έδινε σκληρή μάχη και με τον καρκίνο.

Γεννήθηκε στο Κοκκινοχώρι Καβάλας. Το 1969, σε ηλικία 16 χρονών, έκανε την πρώτη του μουσική εμφάνιση στο νυχτερινό κέντρο "Πρόσφυγας" στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, εργαζόταν ως μηχανικός αυτοκινήτων, τη δεύτερη μεγάλη του αγάπη μετά το τραγούδι. Επίσης, είχε εργασθεί στο μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που αποτυπώνεται στο τραγούδι του "Εγώ αγάπη μου, εγώ". 

Στην καριέρα του καταγράφονται σπουδαίες επιτυχίες που τραγουδιουνται συνεχώς, αλλά και συνεργασίες με μεγάλους δημιουργούς, όπως ο Δημήτρης Ρακιτζής, ο Φοίβος, ο Γιώργος Θεοφάνους, ο Αλέκος Χρυσοβέργης και ο Σπύρος Γιατράς, η Εύη Δρούτσα, ο Πάνος Φαλάρας, ο Χρήστος Δάντης, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και ο Ηλίας Φιλίππου, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Χρήστος Νικολόπουλος και πολλοί άλλοι.

Έχοντας μια ιδιαίτερη και χαρακτηριστική βραχνή φωνή κέρδισε το κοινό και ξεκίνησε μια ανοδική πορεία προς την απόλυτη επιτυχία. Το 1980 δημοσίευσε τον πρώτο του δίσκο με τίτλο "Παράγκες και παλάτια", ο οποίος γνώρισε μεγάλη απήχηση. Οι δίσκοι έχουν γίνει χρυσοί και πλατινένιοι, ενώ η μεγαλύτερη εμπορική του επιτυχία ήταν ο δίσκος "Μ' έχεις κάνει αλήτη", που σημείωσε πωλήσεις πάνω από 180.000 αντίτυπα, σε στίχους και μουσική του Μιχάλη Ρακιντζή.

Η κηδεία του τραγουδιστή θα γίνει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Κοκκινοχώρι Καβάλας, το οποίο αγαπούσε πολύ και ήταν η τελευταία του επιθυμία να κηδευτεί εκεί. Μάλιστα είχε προσφέρει μεγάλο έργο στον τόπο του.

Πηγή: thetoc.gr

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ματαιώνεται η συναυλία των Machine Head στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Το αντίτιμο των εισιτηρίων θα επιστραφεί στους κατόχους.

01/05/2024

Άνισες εντυπώσεις από συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στο Μέγαρο

Παρά το ενδιαφέρον του προγραμματισμού, οι "άτακτες" εμφανίσεις του συνόλου σε διάφορους χώρους δεν επιτρέπουν ξεκάθαρη αποτίμηση της προόδου του.

Dave Holland: Τζαζ θρίαμβος στα St Paul's Sessions, παρέα με το νέο του τρίο

Εκπληκτική βραδιά στο αμφιθέατρο "Ιωάννης Δεσποτόπουλος" του Ωδείου Αθηνών, με διαρκείς ζητωκραυγές για τον σπουδαίο Βρετανό κοντραμπασίστα και τις καινούριες του περιπέτειες με τους Αμερικανούς παιχταράδες Jaleel Shaw (άλτο σαξόφωνο) & Eric Harland (ντραμς).

Indie Playground Festival vol.2: Ένα διήμερο πάρτι στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Ένα event αφιερωμένο στη σύγχρονη ανεξάρτητη ελληνική indie, alternative rock, pop και electronica σκηνή.

Η Ταράτσα του Φοίβου ανάβει ξανά τα φώτα της στο θέατρο Άλσος

Καλεσμένοι στις δύο πρώτες παραστάσεις η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος.

O συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος μάς λέει "Λέξεις που δεν είπαμε"

Με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών παρουσιάζουν την νέα του δισκογραφική δουλειά, καθώς και παλαιότερες μουσικές και τραγούδια, που κέρδισαν την αναγνώριση και αγάπη του κοινού.