6 ιδέες για Χριστούγεννα μετά μουσικής

Μεγαρο © Akriviadis

Swingin’ Christmas!

Speakeasies Swing Band

Χριστούγεννα χωρίς swing party δεν γίνονται, κι έτσι οι Speakeasies Swing Band επανέρχονται για το καθιερωμένο εορταστικό ραντεβού τους στη σκηνή του "Gazarte" και υπόσχονται να παρασύρουν το κοινό σε ένα πουά μουσικοχορευτικό ντελίριο. Έχοντας ταξιδέψει όλο τον κόσμο παίζοντας swing, jazz και blues, μπλέκουν την Αμερική και τον Μεσοπόλεμο με τη Μεσόγειο και την Ανατολή σε ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα. Μαζί τους, την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, μία από τις καλύτερες dixieland μπάντες στην Ελλάδα, οι Storyville Ragtimers.

100 χρόνια μαγείας

DISNEY 100

Φέτος, η Disney συμπληρώνει έναν αιώνα δημιουργίας και μια επετειακή συναυλιακή παραγωγή ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο στο πλαίσιο των εορτασμών του θρυλικού στούντιο. Το "Disney 100: The Concert!" κάνει στάση την Παραμονή των Χριστουγέννων στο Christmas Theater, για μια μουσική αναδρομή στα πιο ωραία τραγούδια και μουσικά θέματα που γράφτηκαν για τις ταινίες της Disney, από μια ορχήστρα 56 μουσικών και τις φωνές των μεγάλων τραγουδιστών του Γουέστ Εντ. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Δημήτρης Μαλισσόβας και τη μουσική διεύθυνση αναλαμβάνει ο Δημοσθένης Φωτιάδης.

Γιορτές στον "Σταυρό του Νότου"

Γιώργος Παπαγεωργίου

Πέρα από τα σταθερά προγράμματά της, η αγαπημένη σκηνή του Νέου Κόσμου οργανώνει ένα έξτρα εορταστικό πρόγραμμα για την παραμονή αλλά και την ημέρα των Χριστουγέννων. Οι ορμητικοί Γκιαγκίνηδες, το ντουέτο των Σπύρου Ζήση και Παναγιώτη Σικλαφίδη, που έκαναν viral στα social media αγαπημένα ρεμπέτικα τραγούδια, καταλαμβάνουν και πάλι το πάλκο του "Σταυρού" με τα καινούργια τραγούδια τους και κλασικά λαϊκά διαμάντια παιγμένα με τη νεανική τους ορμή· από τον Τσιτσάνη και τον Βαμβακάρη μέχρι τον Ζαμπέτα και τον Καλδάρα (24/12). Αλλά και οι Polkar (φωτό) στήνουν μια αυθεντική πανηγυρτζίδικη balkan γιορτή με τρομπόνια, γιουκαλίλι, εξωφρενικές ερωτικές ιστορίες και ανεβασμένη διάθεση (25/12).

Χριστουγεννιάτικες μουσικές στο Φουαγιέ Μουσών

Μεγαρο
© Akriviadis

Το Μέγαρο Μουσικής φιλοξενεί μια σειρά από εορταστικές συναυλίες για μικρούς και μεγάλους με ελεύθερη είσοδο, στην ειδικά διαμορφωμένη σκηνή του Φουαγιέ των Μουσών, δίπλα στο παγοδρόμιο. Από τις 16 έως τις 30 Δεκεμβρίου, χορωδιακά σχήματα νέων και ανερχόμενα μουσικά συγκροτήματα από τα ωδεία και τα μουσικά σχολεία της Αττικής θα φιλοξενηθούν στο Μέγαρο για μια σειρά από απογευματινές εμφανίσεις με φόντο τους επίδοξους πατινέρ. Έτσι, το παραδοσιακό μουσικό σύνολο "Οι δρόμοι της θάλασσας" του Μουσικού Σχολείου Πειραιά (23/12), το ολιγομελές σύνολο jazz του Ωδείου Αθηνών (26/12 & 30/12) και το σύνολο πνευστών και κρουστών του El Sistema Greece (29/12) παρουσιάζουν αγαπημένα τραγούδια των Χριστουγέννων, κάλαντα και δημοφιλείς μελωδίες στο πνεύμα των ημερών.  

Ποδαρικό στη "Βαβέλ"

Ελένη Βιτάλη

Η Ελένη Βιτάλη εγκαινιάζει τη νέα μουσική σκηνή της πόλης παρέα με τους Τζουμ και μια μουσική παρέα, την οποία ενώνει το πάθος και η δημιουργική "τρέλα". Η σπουδαία ερμηνεύτρια περπατά σε "δρόμους που αγάπησε", σε μια διαδρομή-αναδρομή με τραγούδια από όλη τη δισκογραφική της πορεία, μέσα από μια μουσική παράσταση στην οποία εναλλάσσονται λαϊκοί ήχοι, παραδοσιακά μονοπάτια, έντεχνα και ροκ ακούσματα. Στη "Βαβέλ" την Ελένη Βιτάλη θα συντροφεύει ο Θοδωρής Κοτονιάς, που παντρεύει το λυρικό πάθος με τη ροκ απλότητα, και το αναπάντεχο δίδυμο των Sadahzinia και Νίκης Ξυλούρη. Η πρώτη γνωστή από την εποχή των Active Member ως η πρώτη hip hop Ελληνίδα καλλιτέχνις και η δεύτερη, κουβαλώντας ένα όνομα με βαριά μουσική παράδοση (23 & 24/12).

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης


 

Περισσότερες πληροφορίες

«Disney 100: The concert»

  • Κινηματογραφική

Μια μουσική αναδρομή στα 100 χρόνια της Disney. Πρωταγωνιστούν τα μεγάλα ονόματα του West End, όπως ο Ben Forster, Rachel John, Lauren Samuels, Adrian Hansel, Rob Houchen και η Νάντια Μπουλέ σε διπλό ρόλο, στην παρουσίαση και στο τραγούδι. Θα ακούστουν τραγούδια από ταινίες με τις οποίες μεγάλωσαν πολλές γενιές, όπως τα "Alladin", "Lion King", "Little Mermaid", "Frozen", "Beauty and the Beast", "Mary Poppins", "Encanto", και πολλές ακόμη, καθώς και άλλα αγαπημένα τραγούδια από τον κόσμο της Pixar, του Star Wars και της Marvel.

The Speakeasies Swing Band

  • Swing

Στο καθιερωμένο εορταστικό πάρτι, με καυτό brass section και opening act την καλύτερη Dixieland μπάντα της χώρας, τους Storyville Ragtimers. Οι Speakeasies Swing Band ταξιδεύουν τον κόσμο παίζοντας Swing, Jazz και Blues, μπλέκοντας την Αμερική, την Dixieland και τον μεσοπόλεμο με τη Μεσόγειο και την Ανατολή. Στις αποσκευές τους κουβαλούν τους 4 δίσκους τους - εκ των οποίων ο ένας χριστουγεννιάτικος. Έχουν μοιραστεί τη σκηνή με κορυφαίους διεθνείς μουσικούς, έχουν παιξει για αστέρια του Hollywood, παίζουν στο θέατρο, και ενίοτε μετατρέπονται σε big band, σε συνεργασία με brass section των εκλεκτότερων πνευστών της χώρας. Με ανεβασμένη - όπως πάντα! - διάθεση μας παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με δικά τους αλλά και διαχρονικά κομμάτια ξένου και ελληνικού ρεπερτορίου για να μας ξεσηκώσουν και να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες για ένα αυθεντικό μουσικοχορευτικό party

Gazarte

Βουτάδων 32-34, Γκάζι
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ματαιώνεται η συναυλία των Machine Head στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Το αντίτιμο των εισιτηρίων θα επιστραφεί στους κατόχους.

01/05/2024

Άνισες εντυπώσεις από συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στο Μέγαρο

Παρά το ενδιαφέρον του προγραμματισμού, οι "άτακτες" εμφανίσεις του συνόλου σε διάφορους χώρους δεν επιτρέπουν ξεκάθαρη αποτίμηση της προόδου του.

Dave Holland: Τζαζ θρίαμβος στα St Paul's Sessions, παρέα με το νέο του τρίο

Εκπληκτική βραδιά στο αμφιθέατρο "Ιωάννης Δεσποτόπουλος" του Ωδείου Αθηνών, με διαρκείς ζητωκραυγές για τον σπουδαίο Βρετανό κοντραμπασίστα και τις καινούριες του περιπέτειες με τους Αμερικανούς παιχταράδες Jaleel Shaw (άλτο σαξόφωνο) & Eric Harland (ντραμς).

Indie Playground Festival vol.2: Ένα διήμερο πάρτι στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Ένα event αφιερωμένο στη σύγχρονη ανεξάρτητη ελληνική indie, alternative rock, pop και electronica σκηνή.

Η Ταράτσα του Φοίβου ανάβει ξανά τα φώτα της στο θέατρο Άλσος

Καλεσμένοι στις δύο πρώτες παραστάσεις η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος.

O συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος μάς λέει "Λέξεις που δεν είπαμε"

Με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών παρουσιάζουν την νέα του δισκογραφική δουλειά, καθώς και παλαιότερες μουσικές και τραγούδια, που κέρδισαν την αναγνώριση και αγάπη του κοινού.