Update: Ο Ennio Morricone του Σταύρου Λάντσια

Ο καταξιωμένος Κύπριος πιανίστας και συνθέτης ανοίγει ένα παράθυρο στο μουσικό σύμπαν του αγαπημένου του συνθέτη στον "Παρνασσό". Update: Λόγω αυξημένης ζήτησης εισιτηρίων, προστίθεται δεύτερη ημερομηνία, την Κυριακή 12 Νοεμβρίου.

Σταύρος Λάντσιας © Μαρίζα Καψαμπέλη

Ο Σταύρος Λάντσιας, παρουσιάζει την πολυαναμενόμενη δισκογραφική του δουλειά με τίτλο "My Ennio Morricone". Ο καταξιωμένος Κύπριος πιανίστας και συνθέτης ανοίγει ένα παράθυρο στο μουσικό σύμπαν του αγαπημένου του συνθέτη, Ennio Morricone, και παρουσιάζει τις αξέχαστες μελωδίες του που έχουν "ντύσει" εμβληματικές ταινίες όπως "Λολίτα", "Σινεμά ο Παράδεισος", "Κάποτε στην Άγρια Δύση", "Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος", μέσα από ευρηματικές ενορχηστρώσεις και εμπνευσμένες εκτελέσεις από χαρισματικούς σολίστες. 

Μια βραδιά αφιερωμένη όχι μόνο στον Ιταλό συνθέτη, αλλά και στο ίδιο το σινεμά, γεμάτη εικόνες και συγκίνηση, εμπλουτισμένη από αναφορές στις ταινίες και ενδιαφέροντα αποσπάσματα από συνεντεύξεις του μεγάλου συνθέτη. Η συναυλία "Ο δικός μου Ennio Morricone" έρχεται στην ιστορική αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου "Παρνασσός", το Σάββατο 11 Νοεμβρίου και την Κυριακή  12 Νοεμβρίου (9 μ.μ.), μετά τις επιτυχημένες συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις Νύχτες Πρεμιέρας του 28ου  Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθηνών, και στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή.

Σταύρος Λάντσιας
© Μαρίζα Καψαμπέλη

Το καλοκαίρι του 2023, με την άδεια της οικογένειας του συνθέτη, ολοκληρώθηκε η ηχογράφηση του δίσκου Stavros Lantsias Quartet "My Ennio Morricone”. Το cd & το διπλό βινύλιο θα διατίθεται για πρώτη φορά προς πώληση την ημέρα της συναυλίας. Επίσης, το βιβλίο "Ennio Morricone - Αναζητώντας εκείνον τον ήχο. Η μουσική μου, η ζωή μου" που πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μετρονόμος σε ελληνική μετάφραση της Άννας Νούση.  To cd κυκλοφορεί από την Argomusic. Η διανομή γίνεται από την General Music Greece. To διπλό βινύλιο  κυκλοφορεί από την Ιkaros Music & Yellow Box Records. Το album διατίθεται επίσης διαδικτυακά σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες (Spotify, Itunes, Amazon, Apple Music, Bandcamp, Tidal κ.α )

Συμμετέχουν οι Σταύρος Λάντσιας (πιάνο, μελόντικα, μεταλλόφωνο), Ανδρέας Πολυζωγόπουλος (τρομπέτα & φλικόρνο), Μιχάλης Καλκάνης (κοντραμπάσο) και Μιχάλης Καπηλίδης (τύμπανα). Στον σχεδιασμό φωτισμού η Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.,

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Stavros Lantsias Quartet

  • Αφιέρωμα

«Ο δικός μου Ennio Morricone»: Ο Σταύρος Λάντσιας ανοίγει ένα παράθυρο στο μουσικό σύμπαν του αγαπημένου συνθέτη και παρουσιάζει τις αξέχαστες μελωδίες του που έχουν «ντύσει» εμβληματικές ταινίες. Ο Λάντσιας, έμπειρος και ευαίσθητος μουσικός, προσεγγίζει το έργο του Morricone στην ουσία του. Κατανοεί τις διαστάσεις του, μελετάει σε βάθος την κάθε σύνθεση του και μέσα από το δικό του δημιουργικό πρίσμα, «σκηνοθετεί» ένα φανταστικό φιλμ, στο οποίο η εικόνα απουσιάζει. Οι μουσικοί δεν ξεφεύγουν από το πνεύμα της σύνθεσης, "τζαζοποιούν" εκεί που πρέπει, και δίνουν τον δικό τους τόνο σε μουσικές που είναι τόσο άρτιες και εύγλωττες που μας αγγίζουν όλους, μουσικούς και ακροατές. Μια βραδιά αφιερωμένη όχι μόνο στον Ιταλό συνθέτη, αλλά και στο ίδιο το σινεμά, γεμάτη εικόνες και συγκίνηση, εμπλουτισμένη από αναφορές στις ταινίες και ενδιαφέροντα αποσπάσματα από συνεντεύξεις του μεγάλου συνθέτη.

Παρνασσός

Πλ. Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, κέντρο
  • Βινιέτες Μουσικής

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

O συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος μάς λέει "Λέξεις που δεν είπαμε"

Με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών παρουσιάζουν την νέα του δισκογραφική δουλειά, καθώς και παλαιότερες μουσικές και τραγούδια, που κέρδισαν την αναγνώριση και αγάπη του κοινού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

José Carreras και Plácido Domingo σε μια ιστορική βραδιά στο Καλλιμάρμαρο

Σε ένα πρόγραμμα δομημένο με άριες που άφησαν εποχή και ντουέτα από μερικές από τις πιο αγαπημένες όπερες όλων των εποχών.

Έναρξη για το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής με την "Ουράνια Πολιτεία"

Σε ένα τριήμερο, περισσότερες από 55 εκδηλώσεις δημιουργούν μια ατμόσφαιρα κατάνυξης μέσα από πρωτότυπες προσεγγίσεις του θείου δράματος.

Επιπλέον ημερομηνία για τους Still Corners

Η πρώτη συναυλία τους στο "Gagarin" έχει ήδη γίνει sold out.

Βαγγέλης Γερμανός & Διονύσης Τσακνής στο "Άλσος": Μια υπέροχη βραδιά "δικού μας rock"

"Κάθε Πράμα στον Καιρό του" λέγεται η παράσταση που ανεβάζουν παρέα, ανά σποραδικά διαστήματα. Εκείνοι, πάντως, αποδεικνύουν επί σκηνής ότι είναι "παντός καιρού", ενώ θυμίζουν και την ουσία ενός ηλεκτρικού τραγουδιού που μπορεί να γεννήθηκε από τα αγγλοαμερικάνικα διδάγματα, μα έγινε, τελικά, πλήρως ελληνικό.

Jlin: Λίγο έλειψε να αρχίσουμε τον χορό στο "Ωδείο Αθηνών"

Στον δεύτερό της ερχομό στην Αθήνα –και όχι πρώτο, όπως γράφτηκε αλλού– η Αμερικανίδα δημιουργός έδωσε μια εκπληκτική ηλεκτρονική συναυλία, που, παρά την υπέροχη εγκεφαλική της διάσταση, έκανε και τα πόδια μας να "καίγονται", με αποτέλεσμα ο κόσμος να τη ραίνει με ιαχές ενθουσιασμού, που την έκαναν να χαμογελά πάνω από τον εξοπλισμό της.