Το Alex Dante Duet στην πρώτη "Jazz στο Μουσείο" συναυλία της σεζόν

Η σειρά συναυλιών του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή επιστρέφει για να εξερευνήσει τις διαφορετικές πτυχές της σχέσης ανάμεσα στους jazz αυτοσχεδιασμούς και την εικόνα.

Alex Dante

Η δημοφιλής σειρά συναυλιών του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή "Jazz στο Μουσείο" ξεκινά καιπάλι την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου στις 8.30 μ.μ. με μια συναυλία από το Alex Dante Duet, που θα εγκαινιάσει έναν κύκλο τζαζ αυτοσχεδιασμών και προβολών με τίτλο "Visual Journeys: A series of jazz concerts with improvisation and visual projection".

Ο κιθαρίστας Alex Dante και ο ντράμερ Μανώλης Γιαννίκιος συναντιούνται μουσικά στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος, με αφορμή τον πειραματισμό πάνω στη μουσική του Sergei Rachmaninoff. Μέσα από τον αυτοσχεδιασμό, το drumming και τα κιθαριστικά εφέ αναμειγνύουν το κλασικό με το μοντέρνο μουσικό ύφος, μεταμορφώνοντας τη μουσική του μεγάλου συνθέτη. Κατά τη διάρκεια της παράστασης θα προβάλλεται η ταινία μικρού μήκους του Θύμιου Μπακατάκη "Vocalise", με τη μουσική να συναντά την εικόνα άλλοτε ως διάδραση και άλλοτε ως αναπόσπαστο κομμάτι της.

Ο κιθαρίστας Αλέξανδρος Δανδουλάκης (Alex Dante) είναι απόφοιτος του London College of Music και έχει συνεργαστεί με πολλούς Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, ενώ στις πρόσφατες συνεργασίες του περιλαμβάνονται το Εθνικό Θέατρο και η Εθνική Λυρική Σκηνή. Ο ντράμερ Μανώλης Γιαννίκιος είναι μόνιμο μέλος των Whereiswilder, session μουσικός και drum instructor, έχει συνεργαστεί με πολλούς μουσικούς και έχει εμφανιστεί σε πολλά μουσικά φεστιβάλ.

Σχετικά με τον κύκλο συναυλιών Jazz στο Μουσείο

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή παρουσιάζει την ενότητα μουσικών παραστάσεων "Jazz στο Μουσείο", μια σειρά συναυλιών-αφιέρωμα σε διαφορετικά ρεύματα της τζαζ. Μια φορά τον μήνα, η τζαζ συναντά τις εικαστικές τέχνες στο Μουσείο και μαζί μας οδηγούν σε ένα μουσικό ταξίδι στην ιστορία του είδους, με αφετηρία το Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή και υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Δημήτρη Τσάκα. Σε αυτόν τον κύκλο της σειράς, μουσικά σχήματα και καλλιτέχνες εξερευνούν διαφορετικές πτυχές της σχέσης ανάμεσα στους jazz αυτοσχεδιασμούς και την εικόνα (visual projection). Ο κύκλος ξεκινά στις 10 Νοεμβρίου με μια συναυλία από το Alex Dante Duet και θα συνεχίσει στις 8 Δεκεμβρίου με το Filippou & Lucaciu Duet, που θα συνοδεύεται από την εικαστικό Ναταλία Μαντά.

Προπώληση μέσω more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Άνισες εντυπώσεις από συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στο Μέγαρο

Παρά το ενδιαφέρον του προγραμματισμού, οι "άτακτες" εμφανίσεις του συνόλου σε διάφορους χώρους δεν επιτρέπουν ξεκάθαρη αποτίμηση της προόδου του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
01/05/2024

Dave Holland: Τζαζ θρίαμβος στα St Paul's Sessions, παρέα με το νέο του τρίο

Εκπληκτική βραδιά στο αμφιθέατρο "Ιωάννης Δεσποτόπουλος" του Ωδείου Αθηνών, με διαρκείς ζητωκραυγές για τον σπουδαίο Βρετανό κοντραμπασίστα και τις καινούριες του περιπέτειες με τους Αμερικανούς παιχταράδες Jaleel Shaw (άλτο σαξόφωνο) & Eric Harland (ντραμς).

Indie Playground Festival vol.2: Ένα διήμερο πάρτι στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Ένα event αφιερωμένο στη σύγχρονη ανεξάρτητη ελληνική indie, alternative rock, pop και electronica σκηνή.

Η Ταράτσα του Φοίβου ανάβει ξανά τα φώτα της στο θέατρο Άλσος

Καλεσμένοι στις δύο πρώτες παραστάσεις η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος.

O συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος μάς λέει "Λέξεις που δεν είπαμε"

Με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών παρουσιάζουν την νέα του δισκογραφική δουλειά, καθώς και παλαιότερες μουσικές και τραγούδια, που κέρδισαν την αναγνώριση και αγάπη του κοινού.

José Carreras και Plácido Domingo σε μια ιστορική βραδιά στο Καλλιμάρμαρο

Σε ένα πρόγραμμα δομημένο με άριες που άφησαν εποχή και ντουέτα από μερικές από τις πιο αγαπημένες όπερες όλων των εποχών.