Το "Jazzét" υποδέχεται τον Jonathan Kreisberg

Ο καινοτόμος και οραματιστής της σύγχρονης τζαζ κιθάρας μαζί με το κουαρτέτο δίνουν δύο συναυλίες στο Χαϊδάρι.

Jonathan Kreisberg

Ο καινοτόμος και οραματιστής της σύγχρονης τζαζ κιθάρας αλλά και εξαίρετος συνθέτης Jonathan Kreisberg, θα εμφανισθεί με το κουαρτέτο του, το Σάββατο 11 Νοεμβρίου, σε δύο παραστάσεις στη σκηνή του "Jazzét Music Hall", στο Χαϊδάρι.  Ο Jonathan Kreisberg έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο κοινό σε όλο τον κόσμο και έχει επηρεάσει την επόμενη γενιά μουσικών με τον μοναδικό συνδυασμό του διαχρονικού μελωδισμού και των γραμμών και των υφών της προοπτικής σκέψης. Αναγνωρίζεται ως ένας performer που έχει μελετήσει σε βάθος τη γλώσσα της Jazz, εμποτίζοντας ταυτόχρονα φρέσκες νέες ιδέες, διευρύνοντας τις δυνατότητες της κιθάρας.

Έχει κυκλοφορήσει 11 CDs που έχουν αναγνωριστεί από τους κριτικούς, συμπεριλαμβανομένων των "The South of Everywhere", "Shadowless", "One" (η πρώτη του ηχογράφηση σε σόλο κιθάρα), "Wave Upon Wave", "Kreisberg Meets Veras" και "Capturing Spirits - JKQ Live !". Λαμβάνει το βραβείο ASCAP Plus ετησίως για 15 χρόνια. Έχει συνεργασθεί με κορυφαίους καλλιτέχνες της τζαζ, συμπεριλαμβανομένων των Dr. Lonnie Smith, Lee Konitz, Joe Locke, Stefano Dibatista, Ari Hoenig, Joel Frahm, Don Friedman, Greg Tardy, Donald Edwards, Jane Monheit, Bill Stewart και Yosvany Terry. Κάνει περιοδείες σε όλο τον κόσμο, ηχογραφεί με τα δικά του γκρουπ και συμμετέχει σε διάσημα φεστιβάλ όλου του κόσμου, ενώ έχει παίξει για 12 χρόνια με τον αείμνηστο Dr. Lonnie Smith, ο οποίος είπε για τον Kreisberg: "Είναι ένας παθιασμένος μουσικός με μεγάλο όραμα και είναι συνεχώς σε μία έντονη αναζήτηση της καινοτομίας”. 

Για περισσότερες πληροφορίες: 2105815626

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ό,τι έχουμε ζήσει, το 'χει πει η Βίσση

Με αφορμή τις συναυλίες της απόλυτης Ελληνίδας σταρ στο Καλλιμάρμαρο αυτό το ΣΚ, θυμόμαστε θρυλικές ατάκες της από προηγούμενες συνεντεύξεις της στο "α".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/09/2025

Πώς να μην πάθεις FOMO αυτό το συναυλιακό ΣΚ;

Θες να πας στο Plissken αλλά θες να προλάβεις και το Off the Hook. Απ' την άλλη γίνεται να χάσεις την Άννα Βίσση να χάσεις την "απόλυτη Ελληνίδα star" στο Καλλιμάρμαρο;

Το Processes Festival κάνει την πρώτη του εμφάνιση στην Αθήνα

Η επιμελήτρια Βασιλική Λεγάκη γράφει στο "α" για όσα θα δούμε και θα ακούσουμε στο "Revma" σε ένα διήμερο αφιερωμένο στην ηλεκτρονική μουσική, την ηχητική τέχνη και τις διακαλλιτεχνικές συνεργασίες.

Το διεθνές πρόσωπο του Off the Hook Festival 2025

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τους προσκεκλημένους καλλιτέχνες της μεγάλης hip hop διοργάνωσης (12-13/9) που καταφτάνουν από το εξωτερικό.

Οι Franz Ferdinand στο 'Floyd': Η νοσταλγία των 00s φουντώνει ξανά

Η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη συναυλιακή επιστροφή του το σκωτσέζικου συγκροτήματος έχει ξεκινήσει.

Οι Leprous b2b στο "Gagarin"

Οι βασιλιάδες του prog metal/rock ήχου επιστρέφουν στην Αθήνα για ένα διπλό ραντεβού.

10 facts που (μάλλον) δεν γνώριζες για τους Jethro Tull

Όσα δεν ξέρετε γι' αυτούς λίγο πριν έρθουν στην Αθήνα για μια μεγάλη συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού (20/9).