Η Ευανθία Ρεμπούτσικα παρουσιάζει τις "Γυναίκες της Μεσογείου" στο Ηρώδειο

Το αγαπημένο του κοινού Ρωμαϊκό θέατρο, υποδέχεται μία πρωτότυπη και χωρίς προηγούμενο μουσική παράσταση.

Ευανθία Ρεμπούτσικα

Το interactive project, με τίτλο "Γυναίκες της Μεσογείου", φέρει την υπογραφή της οικοδέσποινας και δημιουργού της παράστασης, Ευανθίας Ρεμπούτσικα την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου στις 9 μ.μ. στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. Οι προσφιλείς ήχοι και μελωδίες της Ευανθίας, δεν περιορίζονται μόνο στο Αιγαίο, τον Πόντο και την Μικρά Ασία, αλλά ξανοίγονται σε όλη την Μεσόγειο.

Η πολυβραβευμένη συνθέτης και μουσικός με το μουσικό της σύνολο, υποδέχονται πέντε φωνές της Μεσογείου και παρουσιάζουν μαζί στο Ηρώδειο ένα εντελώς καινούργιο πρόγραμμα πάνω σε δικές της μουσικές και τραγούδια. Μαζί της στη σκήνη του Ηρωδείου θα βρίσκονται η Gülseven Medar στα Τουρκικά, η Ana Alcaide στα Ισπανικά, η Mor Karbasi στα Εβραϊκά, η Mira Wagih στα Αραβικά και η Souad Massi στα Γαλλικά. Τα τραγούδια που θα ερμηνευτούν έχουν γραφτεί σε πέντε διαφορετικές γλώσσες από  καταξιωμένους στιχουργούς, όπως οι Άρης Δαβαράκης, Ραββίνος Γκαμπριέλ Νεγρίν, Αγαθή Δημητρούκα, Cagan Irmak, Γιάννης Μελαχροινούδης & Dilek Koc.

Gülseven Medar

Η Gülseven Medar γεννήθηκε στην Τουρκία. Είναι βοκαλίστρια που τραγουδάει
παραδοσιακά της Ανατολίας και Μεσοποταμίας, σε διάφορες γλώσσες της περιοχής, όπως κουρδικά και τουρκικά αλλά και αρμένικα, αραβικά και εβραϊκά παραδοσιακά τραγούδια. Έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή φεστιβάλ έθνικ μουσικής και έχει συνυπάρξει στη σκηνή με καλλιτέχνες διαφορετικών ειδών.

gulseven
Gülseven Medar

Ana Alcaide

Η Ana Alcaide είναι μουσικός και συνθέτης από το Τολέδο της Ισπανίας. Είναι μία από τις πιο αναγνωρισμένες Ισπανίδες καλλιτέχνες στη λαϊκή και παγκόσμια μουσική σκηνή, με περισσότερες από 600 συναυλίες σε 4 Ηπείρους. Για την Ana Alcaide η μουσική είναι το όχημά της "για να φτάσει στην ομορφιά, το διάλογο και τη συνάντηση".

alcaide
Ana Alcaide

Mor Karbasi

Η Mor Karbasi γεννήθηκε στην Ιερουσαλήμ, από μητέρα Μαροκινής καταγωγής και πατέρα περσικής καταγωγής. Συνδυάζει την παραδοσιακή περσική και μεσογειακή μουσική με σύγχρονες επιρροές. Τα τραγούδια της συχνά μιλούν για την αγάπη, την απώλεια και την αναζήτηση της ταυτότητας. Η σεφαραδίτικη καταγωγή της είναι η αφετηρία από την οποία ξεκινά ένα ταξίδι, φωνητικά και μουσικά δημιουργώντας το δικό της μοναδικό στυλ και ήχο.

Mor Karbasi
Mor Karbasi

Mira Wagih

Η Mira Wagih γεννήθηκε στο Κάιρο. Είναι γνωστή για την εκφραστική φωνή της και τους συναισθηματικούς της στίχους. Η μουσική της είναι ένα μείγμα αραβικής παραδοσιακής μουσικής και σύγχρονης ποπ μουσικής.

Souad Massi

Η Souad Massi γεννήθηκε στο Αλγέρι. Από την αρχή η μουσική της ήταν μια συνάντηση από αντιθέσεις και πολιτιστικές μίξεις. Μελέτησε κλασική μουσική παράλληλα με την αραβο-ανδαλουσιανή. Οι στίχοι της μιλούν για ελευθερία και χειραφέτηση, προδοσία, αγάπη και ανθρωπισμό.

Souad Massi
Souad Massi

Προπώληση μέσω viva.gr

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Πολυσυλλεκτικά πλην ετερόκλητα συναυλιακά προγράμματα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών: σαγήνες και αμηχανία

Όμορφες αλλά και αμήχανες στιγμές περιελάμβαναν δύο συναυλίες της ΚΟΑ, με πληθώρα ετερόκλητων μεταξύ τους έργων και σολίστ, στην "Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης" του Μεγάρου Μουσικής στις αρχές και τα τέλη Μαρτίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
17/05/2024

Ryuichi Sakamoto: Το "κύκνειο άσμα" του παγκοσμίου φήμης Ιάπωνα συνθέτη στο Subset Festival

Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν την τελευταία παράσταση ενός εμβληματικού συνθέτη που επηρέασε με πρωτοποριακό τρόπο τη σύγχρονη μουσική. Οι επιλογές του Sakamoto στο "Opus" καλύπτουν ολόκληρη την καριέρα του.

Όσα δεν θα χάσουμε από τον τριήμερο προγραμματισμό του φετινού Athens Music Week

Ξεχωρίζουμε τα must-see της φετινής διοργάνωσης που επιστρέφει μεγαλύτερη από ποτέ στη γειτονιά της Τεχνόπολης (22-25/5).

"Μυστήριο 66 Φωνές στην πόλη": Ένα πάρτι για το παρόν και το μέλλον του Arkopolis

Η 2023 Ελευσίς και η ομάδα Cultterra προσκαλούν την τοπική κοινότητα της Ελευσίνας και του Θριάσιου πεδίου να συνδιαμορφώσει τον δημόσιο χώρο αλλά και να χορέψει στους ρυθμούς της eurodance μουσικής που θα επιλέξει το dj δίδυμο Arvanite Pistols από την Ελευσίνα.

Πανελλήνιοι διαγωνισμοί πιάνου, κιθάρας και βιολιού από την musicArte

Δείτε πώς μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στους διαγωνισμούς για παιδιά και νέους που θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο στο Μέγαρο Μουσικής.

Οι Apocalyptica παίζουν Metallica στον Λυκαβηττό

Το νέο άλμπουμ τους "Plays Metallica Vol.2" είναι ο διάδοχος του περίφημου "Apocalyptica Plays Metallica By Four Cellos".

Ένα διήμερο αφιέρωμα στον Μιχάλη Αδάμη έρχεται στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών τιμά έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της σύγχρονης ελληνικής μουσικής.