Στη Ρεματιά με τους Γιαγκίνηδες | Όσα θα δούμε στο Φεστιβάλ τον Αύγουστο

Συναυλία με το ρεμπέτικο - λαϊκοπαραδοσιακό σχήμα, όπως αυτοχαρακτηρίζονται οι νεαροί Γιαγκίνηδες, παρουσιάζει, μεταξύ άλλων, το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2023 – Νύχτες Αλληλεγγύης.

Γιαγκίνηδες

Συναυλία με το ρεμπέτικο - λαϊκοπαραδοσιακό σχήμα, όπως αυτοχαρακτηρίζονται οι νεαροί Γιαγκίνηδες, παρουσιάζει το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2023 – Νύχτες Αλληλεγγύης, την Τετάρτη 2 Αυγούστου, 9 μ.μ..

Οι Γιαγκίνηδες, δημιουργήθηκαν το 2019 όταν οι δύο νεαροί μουσικοί, Σπύρος Ζήσης και Παναγιώτης Σικλαφίδης, αποφάσισαν να μοιραστούν την αγάπη τους για τη ρεμπέτικη μουσική παίζοντας στα στενά της Θεσσαλονίκης, για να αποκτήσουν από τότε εκατοντάδες φίλες και φίλους στους δρόμους των ελληνικών πόλεων και των νησιών αλλά και από τη δισκογραφία τους. Ο δίσκος τους "Άνθρωποι του δρόμου", που κυκλοφόρησε το 2022, έγινε πολύ γρήγορα αγαπητός, ενώ εντός του έτους αναμένεται και η νέα τους δισκογραφική δουλειά. Ύστερα από μια σειρά sold out εμφανίσεις που έκαναν σε γνωστές μουσικές σκηνές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, έρχονται στη Ρεματιά με εμπλουτισμένο πρόγραμμα και δύο ακόμη μουσικούς στην παρέα τους και υπόσχονται μια ξεχωριστή βραδιά. Οι Γιαγκίνηδες είναι: Παναγιώτης Σικλαφίδης (μπουζούκι, φωνή), Σπύρος Ζήσης (κιθάρα, φωνή), Σπύρος Κουρουμπέτσης (κρουστά), Σάκης Πολύζος (κοντραμπάσο) 

Αντί εισιτηρίου στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και τις κοινωνικές δομές της πόλης. 

Το πρόγραμμα για τον Αύγουστο

Γιαγκίνηδες | Τετάρτη 2/8

Οι νεαροί Γιαγκίνηδες, το ρεμπέτικο - λαϊκοπαραδοσιακό σχήμα, που δημιουργήθηκε το 2019, όταν ο Σπύρος Ζήσης και ο Παναγιώτης Σικλαφίδης αποφάσισαν να μοιραστούν την αγάπη τους για τη ρεμπέτικη μουσική παίζοντας στα στενά της Θεσσαλονίκης για να αποκτήσουν από τότε εκατοντάδες φίλες και φίλους στους δρόμους των ελληνικών πόλεων και των νησιών αλλά και από τη δισκογραφία τους, φέρνουν στη Ρεματιά το εμπλουτισμένο πρόγραμμα της καλοκαιρινής τους περιοδείας και υπόσχονται μια ξεχωριστή βραδιά.

Είσοδος ελεύθερη με κάρτα εισόδου από το viva.gr

"Η φαλακρή τραγουδίστρια" του Ιονέσκο | Παρασκευή 4/8

Η επαγγελματική συμπεριληπτική (ανάπηρων και μη ανάπηρων ατόμων) θεατρική ομάδα Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία ΘΕ.Α.Μ.Α. παρουσιάζει το θεατρικό έργο "Η Φαλακρή Τραγουδίστρια" του Ιονέσκο σε μετάφραση και σκηνοθεσία Σοφίας Σταυρακάκη με διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ) για Κ(κ)ωφά και βαρήκοα άτομα και ακουστική περιγραφή για τυφλά άτομα και άτομα με μειωμένη όραση. Ερμηνεύουν οι Σοφία Σταυρακάκη (Μαίρη - υπηρέτρια), Όλγα Νικολαΐδου (Κα Σμιθ), Πάνος Ζουρνατζίδης (Κος Σμιθ), Βασίλης Οικονόμου (Κος Μαρτέν), Έλη Δρίβα (Κα Μαρτέν), Ανδρέας Αντωνιάδης (Λοχαγός Πυροσβεστών).

Είσοδος ελεύθερη με κάρτα εισόδου από το viva.gr

Βασίλης - Δανάη party summer edition | Σάββατο 5/8

Η Δανάη Παπαδοπούλου και ο Βασίλης Προδρόμου, μετά την πετυχημένη ανοιξιάτικη συνεργασία τους, επαναλαμβάνουν το party τους σε καλοκαιρινή βερσιόν και πλαισιωμένοι από εξαιρετικούς μουσικούς παρουσιάζουν αγαπημένα τραγούδια του ελληνικού έντεχνου ρεπερτορίου, μαζί με δείγματα της προσωπικής τους δουλειάς και άλλων δημιουργών της νέας γενιάς. Μαζί τους οι: Διονύσης Θεοδώσης (κλαρίνο, πνευστά), Νίκος Σαμαράς (τρομπέτα, λαούτο), Πασχάλης Παπαζούδης (πλήκτρα), Άγης Παπαπαναγιώτου (κοντραμπάσο), Μιχάλης Μπακλής (ντραμς).

Είσοδος ελεύθερη

"Μαλλιά Κουβάρια" του Νικόλαου Λάσκαρη | Δευτέρα 21/08

Τι συμβαίνει όταν ένας ευυπόληπτος παντρεμένος, πρέπει να φύγει για μυστική επιχείρηση, κάτω από τα μάτια μιας ζηλόφθονης συζύγου; Τι ρόλο παίζει η μυστική μάντις που διαβάζει τις τρίχες και ανακαλύπτει τις ερωτικές επιθυμίες; Πώς μπλέκουν μαζί τρεις καλοί φίλοι και οι σύζυγοί τους; Και πως ξεδιαλύνεται ένα κουβάρι παρεξηγήσεων μέσα από μια σειρά ξεκαρδιστικών επεισοδίων;

Το Δη.Πε.Θε. Ρούμελης παρουσιάζει μια ξεκαρδιστική κωμωδία, σε σκηνοθεσία Τάσου Πυργιέρη που αποπνέει όλη την ατμόσφαιρα της παλιάς αστικής Αθήνας. Το "Μαλλιά Κουβάρια” έργο του Νικολάου Λάσκαρη πρωτοανέβηκε στις αθηναϊκές σκηνές το 1899

Τοποθετημένη στην εποχή του μεσοπολέμου και της Belle Epoque, η παράσταση μας μεταφέρει σε μια άλλη εποχή της Αθήνας, όπου οι άνθρωποι εκδήλωναν τη δίψα τους για "γλυκιά ζωή" ανάμεσα σε δύο πολέμους. Καταιγιστικοί διάλογοι, απανωτές παρεξηγήσεις, συζυγικές ζηλοτυπίες, σε ένα έργο που αναμετριέται με αντίστοιχα γαλλικά της εποχής, και τα καταφέρνει περίφημα. Ερμηνεύουν με σειρά εμφάνισης: Νίκος Ορφανός (Κώστας Κουντουπής), Χρήστος Σταθούσης (Γιακουμής), Φοίβος Μαρκιανός (Αγησίλαος Τρακαράς, συνεργάτης του Κουντουπή), Σοφία Μανωλάκου (Ευφροσύνη Κουντουπή), Τζίνη Παπαδοπούλου (Ευγενία Χαρλούπη), Γιάννης Δενδρινός (Κώστας Φουρούσης), Δημήτρης Καλαντζής (Μενέλαος Λουλάς), Λυδία Τζανουδάκη (Μάσιγκα Λουλά)

Είσοδος ελεύθερη με κάρτα εισόδου από το viva.gr

Χαϊνηδες | Τετάρτη 23/8

Μια καλλιτεχνική "κολεκτίβα" που πορεύεται με συνέπεια για περισσότερο από τρεις δεκαετίες, μια συλλογικότητα που "τολμά να πεθαίνει και να ανασταίνεται", οι Χαϊνηδες, με πολυσχιδή παρουσία σε συναυλίες, πανηγύρια, θεατρικές-χορευτικές παραστάσεις, δίσκους, βιβλία, κόμικς, αρθρογραφία δίνουν ραντεβού στη Ρεματιά με τους πιστούς φίλους και πιστές φίλες τους, που παρακολουθούν με αφοσίωση την ξεχωριστή πορεία τους μέσα στον χρόνο. Αυτή η βραδιά είναι για τον Γιάννη Νόνη. Παίζουν και τραγουδούν: Δημήτρης Αποστολάκης, Μιχάλης Γαλάνης, Δημήτρης Ζαχαριουδάκης, Peter Jaques, Γιώργος Κωνσταντίνου, Μιχάλης Νικόπουλος και Αγγελική Σύρκου. 

Ταμείο την ημέρα της συναυλίας 13 ευρώ | Προπώληση 10 ευρώ - Viva.gr

The Beatles Live Tribute Band | Παρασκευή 25/8

Με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την εισβολή των Beatles στην Αμερική και την έναρξη της Beatlemania, το συγκρότημα "The Beatles Live Tribute Band" ύστερα από μια επιτυχημένη πορεία 20 ετών, με παραστάσεις σε διάφορες μουσικές σκηνές στην Ελλάδα, στo Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, καθώς και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, παρουσιάζει το μουσικό αφιέρωμα στη δηµοφιλέστερη µουσική µπάντα όλων των εποχών, με τίτλο "It Was 60 Years Ago Today - A look back at the Beatles effect". Η μουσική παράσταση έχει διάρκεια δύο ωρών, είναι εµπλουτισµένη µε οπτικοακουστικό υλικό και υπόσχεται να μεταφέρει ζωντανά στο κοινό, τη μουσική που μεγάλωσε και λάτρεψε μια ολόκληρη γενιά σε ολόκληρο τον κόσμο. 

Είσοδος ελεύθερη με κάρτα εισόδου από το viva.gr

Vana Ba Africa | Σάββατο 26/08

Παραδοσιακή μουσική από χώρες της Αφρικής,  μουσικοί, κρουστά, παραδοσιακοί χορο'ι, φαγητά, χειροτεχνίες και face painting που μας μυούν στις κουλτούρες της αφρικανικής ηπείρου.

Είσοδος ελεύθερη

Χρήστος Λεοντής | Δευτέρα 28/8

Επετειακή συναυλία για τα 60 χρόνια του στο ελληνικό τραγούδι

Ο μεγάλος έλληνας συνθέτης Χρήστος Λεοντής παρουσιάζει μια μεγάλη συναυλία – γιορτή, με αφορμή την συμπλήρωση των 60 χρόνων του στην ελληνική δισκογραφία, με δεκαμελή ορχήστρα που διευθύνει ο ίδιος και κεντρικό ερμηνευτή τον Μίλτο Πασχαλίδη.

Είσοδος ελεύθερη με κάρτα εισόδου από το viva.gr

Τα Λαϊκά της καρδιάς μας | Τετάρτη 30/8

Μουσική παράσταση με τους Ανατολή Μαργιόλα και Βασίλη Προδρόμου

Οι συνθέσεις του Άκη Πάνου, του Γιώργου Ζαμπέτα, του Θόδωρου Δερβενιώτη, του Απόστολου Καλδάρα και άλλων σπουδαίων δημιουργών συναντούν τα λόγια του Κώστα Βίρβου, της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, του Χαράλαμπου Βασιλειάδη, του Χρήστου Κολοκοτρώνη και άλλων σε μια αξέχαστη συναυλία με το γλέντι στην πρώτη γραμμή. Η Ανατολή Μαργιόλα και ο Βασίλης Προδρόμου με τον Δημήτρη Ρέππα στη μουσική διεύθυνση και στο μπουζούκι και άλλους εξαιρετικούς μουσικούς παρουσιάζουν ένα οδοιπορικό στο μουσικό τοπίο της μεταπολεμικής Ελλάδας. Τραγούδια που ερμήνευσαν η Μαρίκα Νίνου, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, η Πόλυ Πάνου, ο Στέλιος Καζαντζίδης και άλλοι σπουδαίοι ερμηνευτές, τραγουδισμένα από τις φωνές της Ανατολής Μαργιόλα και του Βασίλη Προδρόμου παραμένουν "σημερινά" και μας υπόσχονται μία ανεπανάληπτη μουσική εμπειρία. Παίζουν και τραγουδούν: Ανατολή Μαργιόλα (τραγούδι), Βασίλης Προδρόμου τραγούδι (κιθάρα), Δημήτρης Ρέππας (διεύθυνση ορχήστρας, τραγούδι, μπουζούκι), Γιάννης Σταματογιάννης (μπουζούκι), Γιώργος Ζωγράφος (ακορντεόν), Αντωνία Τσολάκη (κόντρα μπάσο), Στράτος Σαμιώτης (κρουστά).

Είσοδος ελεύθερη με κάρτα εισόδου από το viva.gr

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Η Εύη Μάζη στο μπαράκι της Διδότου

Μουσικές και τραγούδια από όλο τον κόσμο, ethnic ορχηστρικά, τραγούδια από το μεσοπόλεμο, ρεμπέτικα, ελληνικές μπαλάντες, λαϊκά τραγούδια, fados, κινηματογραφική μουσική και άλλα πολλά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/05/2024

AthensRocks 2024: Ροκάρουμε με Sleaford Mods, The Last Internationale και Ilias Bogdanos & Inco

Το AthensRocks ετοιμάζει ένα πολυσυλλεκτικό line up που θα ενθουσιάσει όλους τους μουσικόφιλους.

"Rio": Σαν σήμερα το 1982, κυκλοφορεί το magnum opus των Duran Duran

Το "Rio" συνδύαζε ότι πιο ενδιαφέρον συνέβαινε στη μουσική των early 80s: το σκοτάδι του post-punk, τον πειραματισμό της synth-pop, την ατμόσφαιρα του gothic rock και τους αψεγάδιαστους disco ρυθμούς.

Το "Ζάρι" της Μαρίνας Σάττι επανακυκλοφορεί σε 4 διαφορετικές εκδοχές

Το τραγούδι που εντυπωσίασε το κοινό της Eurovision, λαμβάνοντας το μεγάλο εισιτήριο για τον τελικό, επανακυκλοφορεί "A capella", "Instrumental", "Sped Up" αλλά και στην Live έκδοση.

Ανακαλύπτοντας το ποιητικό σύμπαν των πνευστών

Ενδιαφέρουσα εναλλακτική στις καθιερωμένες εκδηλώσεις θρησκευτικής μουσικής αποτέλεσε, λίγο πριν το Πάσχα, το "Σαββατοκύριακο των πνευστών" του Μεγάρου Μουσικής, όπου εξέχουσα παρουσία είχαν, μεταξύ άλλων, οι εξαιρετικοί μουσικοί ξύλινων πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Το electro-pop τρίο των Cannons στην Τεχνόπολη

Φέτος πραγματοποιούν την πρώτη ευρωπαϊκή περιοδεία τους και κάνουν στάση στην Αθήνα.

Eric Prydz και KÖLSCH headliners του Primer 2024

Headliner του Μain Stage o Σουηδός Eric Prydz, που εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, ενώ στα decks του Afterhours Stage πρωταγωνιστεί ο Δανός KÖLSCH.