3 συναυλιακά ραντεβού για να αποχαιρετήσεις τον Ιούλιο στην Αθήνα

Την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου μας δίνεται η ευκαρία να απολαύσουμε τρείς ξεχωριστές μουσικές συναντήσεις για όλα τα γούστα.

Νίκος Πορτοκάλογλου - Ρένα Μόρφη

Ένα τρελό σαξόφωνο στην ταράτσα του "Gazarte"

Ο ανατρεπτικός "rockstar" του σαξόφωνου Markus Ecklmayr, γνωστός ως Max The Sax, επιστρέφει στo roof stage του "Gazarte", το Σάββατο 29 Ιουλίου, για να ένα συναρπαστικό live party με πολύ χορό και θέα τα βιομηχανικά κτήρια της πολύβουης γειτονιάς του Γκαζιού και την Ακρόπολη. Τον περιζήτητο σαξοφωνίστα γνωρίσαμε ως ιδρυτικό μέλος της μπάντας του Parov Stellar αλλά και από την μπάντα του Max the Sax Band, που ενσωματώνει στοιχεία τζαζ, funk και ηλεκτρονικής μουσικής, ενώ είναι γνωστός για το ταλέντο του στον αυτοσχεδιασμό του και την ενέργειά του στη σκηνή.

Markus Ecklmayr - Max The Sax

Διπλό ραντεβού στο CT Garden Festival

Tο City Garden Festival με την υπογραφή του Christmas Theater φέρνει στην καρδιά του αθηναϊκού καλοκαιριού αγαπημένους καλλιτέχνες στα Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη εφαρμόζουν τη συνταγή της επιτυχημένης τηλεοπτικής εκπομπής "Μουσικό Κουτί" σε μια συναυλία-γιορτή, που με μαεστρία ανακατεύει τα πιο απρόβλεπτα ελληνικά και ξένα τραγούδια μαζί με νέες διασκευές (27/7). H Γλυκερία, σαράντα χρόνια μετά τις εμφανίσεις στο ομώνυμο στέκι του Γαλατσίου, αναβιώνει την "Όμορφη Νύχτα", ερμηνεύοντας τα τραγούδια του δίσκου που φέρει τον ίδιο τίτλο (28/7).

γλυκερια

To Indie Playground Festival καταλαμβάνει την Πειραιώς 260

To Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου μεταμορφώνει τον βιομηχανικό χώρο Playground 260 σε μουσική σκηνή και φιλοξενεί γνωστά αλλά και ανερχόμενα ονόματα της σύγχρονης  ανεξάρτητης ελληνικής indie και alternative rock σκηνής. Την Πέμπτη 27 Ιουλίου, οι ψυχεδελικοί Dury Dava ανακατεύουν krautrock και ανατολίτικους ρυθμούς σε ένα άκρως χορευτικό live set. O Γιώργος Καρράς, ζωντανό κομμάτι του ελληνικού ροκ και συνθέτης με πλούσια ιστορία από τις Τρύπες μέχρι σήμερα, παρουσιάζει το πρόσφατο άλμπουμ του "Ασκήσεις Απλότητας". Το line-up συμπληρώνει μια από τις σηματνικότερες μπάντες του αθηναϊκού underground, οι Lost Bodies, που θα μιξάρουν με τον ιδιαίτερο τρόπο τους διαφορετικά είδη της ροκ με στοιχεία πρόζας και κοινωνικής σάτιρας.

Dury Dava

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Viva la musica! Στο καλειδοσκόπιο του συναυλιακού καλοκαιριού

Η αλήθεια είναι ότι αυτό το καλοκαίρι δεν έχει "κάτι για όλους". Mας αποζημιώνει όμως με πληθώρα διεθνών καλλιτεχνών που έρχονται στην Αθήνα φορτσάτοι.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
27/04/2024

Ξεκινά η προπώληση για την "Τόσκα" του Τζάκομο Πουτσίνι στο Ηρώδειο

Η "Τόσκα" του Τζάκομο Πουτσίνι, σε σκηνοθεσία, σκηνικά και κοστούμια του Ούγκο ντε Άνα, είναι η πρώτη μεγάλη καλοκαιρινή όπερα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού για το 2024.

Οι Mathame σε ένα εκρηκτικό πάρτι μελωδικής techno

Oι Matteo και Amadeo Giovanelli στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.

Το "Piaf! The Show" έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Όλα τα λατρεμένα τραγούδια της απόλυτης ντίβας θα μάς ταξιδέψουν στους σταθμούς της πολυτάραχης ζωής της, υπό την ερμηνεία της Nathalie Lermitte.

Μία συναρπαστική μουσικά "Σταχτοπούτα" & μία σπουδαία τσελίστα (Εμμ. Μπερτράν) στο "Ολύμπια"

Οι δύο πολύ ωραίες βραδιές, που απόλαυσαν οι φιλόμουσοι σε διάστημα μόλις ενός μήνα στο "Ολύμπια" Δημοτικό Μουσικό Θέατρο της Αθήνας, έδωσαν τροφή για σκέψη όσον αφορά τις προοπτικές και τη θέση του θεσμού στα μουσικά μας πράγματα.

Release Athens 2024: Beak> και Mount Kimbie την ίδια μέρα με τους Massive Attack

Το συγκρότημα του Geoff Barrow, των μοναδικών Portishead, και το λονδρέζικο γκρουπ σε μια από τις πιο απολαυστικές βραδιές του φετινού καλοκαιριού.

"Φως! Ω, πού είναι το φως;": Τραγούδια σε ποίηση του Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ

O ποιητικός κόσμος του μεγάλου Ινδού στοχαστή Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ αποκαλύπτεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.