43o River Party: Η μεγάλη γιορτή της μουσικής επιστρέφει στις όχθες του Αλιάκμονα

Όσα πρέπει να ξέρετε για το απόλυτο μουσικό-κατασκηνωτικό φεστιβάλ, που επιστρέφει στο Νεστόριο Καστοριάς με ένα τετραήμερο (3-6/8) πολυσυλλεκτικό line-up

River Party

"Το River Party ξεκίνησε ένα καλοκαίρι του 1978 από ένα πάρτι δίπλα στο ποτάμι με ένα πικάπ και νεανικά όνειρα. Έτσι συνεχίζεται μέχρι και σήμερα", μας λέει ο Κωνσταντίνος Μυλωνάς, διοργανωτής του μεγάλου μουσικού-κατασκηνωτικού φεστιβάλ με την πλούσια ιστορία. Η μακρόβια διοργάνωση, που αποτελεί σημείο αναφοράς για τα φεστιβαλικά δρώμενα της χώρας, επέστρεψε πέρσι με μια μεγάλη Reboot έκδοση μετά τη διετή παύση της δράσης της λόγω της Covid-19. Φέτος, το River Party έρχεται μεγαλύτερο από ποτέ για να γιορτάσει 45 χρόνια ιστορίας, από τις 3 έως τις 6 Αυγούστου, στο Νεστόριο Καστοριάς.

Διαβάστε Επίσης

Σε έναν καλά κρυμμένο παράδεισο, στους πρόποδες του Γράμμου και τις όχθες του Αλιάκμονα, βρίσκεται ένας ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού αλλά και για όσους απολαμβάνουν δραστηριότητες όπως ράφτινγκ, καγιάκ, ορειβασία, ορεινή ποδηλασία, πεζοπορία και οικολογικές διαδρομές: "Αφορμή λοιπόν, μα και προορισμός, το River Party του Νεστορίου προσφέρει απλόχερα διακοπές στο βουνό εν μέσω καλοκαιριού, σε ένα τετραήμερο χαλάρωσης και διαφυγής".

43o River Party: Η μεγάλη γιορτή της μουσικής επιστρέφει στις όχθες του Αλιάκμονα - εικόνα 2

Ο Κωνσταντίνος Μυλωνάς εξηγεί στο "α" ότι σημαντικότερος στόχος της διοργάνωσης του River Party είναι μικροί, μεγάλοι, παλιοί, πιστοί θαμώνες αλλά και νέοι επισκέπτες να γίνουν μια μεγάλη παρέα: "Η φιλοσοφία του River Party είναι μία: επαφή με τη φύση, μουσικές, χορός, έρωτες και ατελείωτο party μέχρι το πρωί. Όραμά μας είναι να μεταλαμπαδεύσουμε στους νεότερους το μεράκι και το κέφι αυτής της μικρής παρέας νέων που, ξεκινώντας από ένα παρεΐστικο πάρτι, δημιούργησαν ένα θεσμό, ένα φεστιβάλ που κατατάχθηκε στα 12 σημαντικότερα ευρωπαϊκά φεστιβάλ του Europe Festival Awards 2012. Στόχος μας είναι η διοργάνωση όχι απλώς συναυλιών αλλά μιας φεστιβαλικής εμπειρίας, με πλούσιο μουσικό πρόγραμμα με δύο stages, happenings, παράλληλες δραστηριότητες, ποιοτικές υπηρεσίες και εγκαταστάσεις. Το River Party δεν είναι ένα ακόμα κατασκηνωτικό φεστιβάλ. Είναι εμπειρία ζωής". 

Το line-up

Ο φεστιβαλικός θεσμός συνθέτει ένα πολυσυλλεκτικό line-up που απευθύνεται πραγματικά σε όλους, αφού μερικοί από τους σημαντικότερους εκπροσώπους διαφόρων μουσικών ειδών βρίσκουν τη δική τους ξεχωριστή θέση στον προγραμματισμό του 43ου River Party. Χωρίς να ξεφεύγει ποτέ από τις ροκ ρίζες του, ο προγραμματισμός της τετραήμερης μουσικής γιορτής είναι η καλύτερη αποτύπωση του τι συμβαίνει τώρα στην ελληνική pop, hip hop και έντεχνη σκηνή

Η πολυπρόσωπη διοργάνωση βάζει ακόμα πιο ψηλά τον πήχη με καλεσμένους γνωστούς για τα εκρηκτικά shows τους headliners. Πρωταγωνιστές της εναρκτήριας ημέρας (3/8) θα είναι οι θρυλικοί cult των Χατζηφραγκέτα που φέρνουν με full band σύνθεση νησιώτικο αέρα –μιας και τα τραγούδια τους μιλάνε για Αμοργό, Σέριφο και Αστυπάλαια– δίπλα στον Αλιάκμονα. Για το δίδυμο θα ανοίξουν οι 1000Mods, Panx Romana και Bad Movies. Η Παρασκευή ανήκει δικαιωματικά στη Ματούλα Ζαμάνη. Την ίδια μέρα (4/8), θα δούμε και τους Locomondo που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο Νεστόριο. Οι Κοινοί Θνητοί και οι Στίχοιμα συμπληρώνουν το line-up. 

43o River Party: Η μεγάλη γιορτή της μουσικής επιστρέφει στις όχθες του Αλιάκμονα - εικόνα 3

Το πιο hot Σαββατοκύριακο του Αυγούστου εγκαινιάζουν η Νατάσσα Μποφίλιου, πάντα με τον Θέμη Καραμουρατίδη και τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο στο πλευρό της, και ο Φοίβος Δεληβοριάς που καταφτάνει με φόρα μετά την εκκωφαντική επιτυχία του πρόσφατου "ΑΝΙΜΕ" και τη φρεσκάδα της τηλεοπτικής εξτραβαγκάντζας "Τα νούμερα". Ο Dani Gambino μαζί με τον DJ The boy αλλά και οι Cucumba δίνουν το δικό τους στίγμα στη φετινή διοργάνωση (5/8). Η αυλαία πέφτει με την iconic Έλενα Παπαρίζου που αποδεικνύει ότι "Υπάρχει Λόγος" να γιορτάσουμε, στήνοντας ένα καλοκαιρινό live party με έντονους dance ρυθμούς και soul διάθεση. Ένα από τα επίσης πολυαναμενόμενα acts του 43ου River Party είναι αυτό του Μικρού Κλέφτη με τον Tsaki, οι οποίοι ευθύνονται για μία από τις πιο καυτές δισκογραφικές κυκλοφορίες του ’23 ("Cash Out"). Μαζί τους, οι Walkman και Κούπες (6/8).

Ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει και το δεύτερο stage του 43ου River Party, που θα λειτουργεί στο γνωστό Tequila Bar. Το Tequila Stage θα φιλοξενήσει με τη σειρά του ένα πολυδιάστατατο line-up σιγοντάροντας σε κέφι και ενέργεια το εντατικό πρόγραμμα της κεντρικής σκηνής. Έτσι, οι J.O.E.Y. και Self Made & Brew (3/8), o Vagina Lips και ο Γιώργος Γελαράκης (4/8), οι Mazoha και Hit (5/8) και, τέλος ο Τακι Τsan με guests τους Bue & Got (6/8) θα βρεθούν στη σκηνή δίπλα στο Tequila Bar, όπου θα γίνονται καθημερινά πάρτι με κρύες μπίρες και πολύ χορό. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ματαιώνεται η συναυλία των Machine Head στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Το αντίτιμο των εισιτηρίων θα επιστραφεί στους κατόχους.

01/05/2024

Άνισες εντυπώσεις από συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στο Μέγαρο

Παρά το ενδιαφέρον του προγραμματισμού, οι "άτακτες" εμφανίσεις του συνόλου σε διάφορους χώρους δεν επιτρέπουν ξεκάθαρη αποτίμηση της προόδου του.

Dave Holland: Τζαζ θρίαμβος στα St Paul's Sessions, παρέα με το νέο του τρίο

Εκπληκτική βραδιά στο αμφιθέατρο "Ιωάννης Δεσποτόπουλος" του Ωδείου Αθηνών, με διαρκείς ζητωκραυγές για τον σπουδαίο Βρετανό κοντραμπασίστα και τις καινούριες του περιπέτειες με τους Αμερικανούς παιχταράδες Jaleel Shaw (άλτο σαξόφωνο) & Eric Harland (ντραμς).

Indie Playground Festival vol.2: Ένα διήμερο πάρτι στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Ένα event αφιερωμένο στη σύγχρονη ανεξάρτητη ελληνική indie, alternative rock, pop και electronica σκηνή.

Η Ταράτσα του Φοίβου ανάβει ξανά τα φώτα της στο θέατρο Άλσος

Καλεσμένοι στις δύο πρώτες παραστάσεις η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος.

O συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος μάς λέει "Λέξεις που δεν είπαμε"

Με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών παρουσιάζουν την νέα του δισκογραφική δουλειά, καθώς και παλαιότερες μουσικές και τραγούδια, που κέρδισαν την αναγνώριση και αγάπη του κοινού.