Το μεγαλύτερο 80s και 90s party της χρονιάς

Η Μαντώ, ο Κώστας Μπίγαλης, η Σοφία Βόσσου και η Πωλίνα μας μιλούν για τη μουσική σκηνή των 80s-90s με αφορμή το πιο ξέφρενο καλοκαιρινό πάρτυ στο Faliro Summer Theater.

80ς-90ς πάρτυ

Το μεγαλύτερο party της χρονιάς έρχεται στο Faliro Summer Theater με τους αγαπημένους star της χρυσής εποχής των 80s & 90s. Την Παρασκευή 7 Ιουλίου, στις 9:30 μ.μ, η Μαντώ, ο Κώστας Μπίγαλης, η Σοφία Βόσσου και η Πωλίνα θα μας θα μας μεταφέρουν στην εποχή των ντισκοτέκ, στο πιο ξέφρενο καλοκαιρινό πάρτυ. Ετοιμαστείτε για ένα μουσικό ταξίδι στο χρόνο με τις μεγαλύτερες επιτυχίες της εποχής, "Πάμε για τρέλες στις Σεϊχέλες", "Μελισσούλα", "Άνοιξη", "Στοιχηματίζω", "Του Αιγαίου τα Μπλουζ", "Αυτό το καλοκαίρι", "Ροζ Μπικίνι", "Κατερίνα", "Αγκαλίτσες και φιλάκια", "Push Ups", "Φιλαράκι",  "Με την πρώτη ματιά", "Εμείς", "Μπιρίμπα", "Η κόρη του περιπτερά" και πολλά, πολλά ακόμα λατρεμένα τραγούδια.

Με αφορμή αυτή τη συνάντηση κάναμε κάποιες ερωτήσεις στους αγαπημένους μας καλλιτέχνες σχετικά με το πώς έχει αλλάξει η μουσική σκηνή των 80s & 90s σε σχέση με σήμερα, τι θυμούνται περισσότερο απο εκείνη την εποχή και τι θα συμβούλευαν τους νέους δημιουργούς.

Μαντώ

Πως έχει αλλάξει η μουσική σκηνή σήμερα σε σχέση με τα 90s;

"Στα 90s οι εταιρείες είχαν πολύ αυστηρά κριτήρια και όσον αφορά τους τραγουδιστές που επέλεγαν αλλά και  το ρεπερτόριο. Τα περισσότερα τραγούδια που έγιναν επιτυχίες τις δεκαετίες 80s - 90s έμειναν κλασικά και διαχρονικά, αποτέλεσμα της πολύ σχολαστικής παραγωγής αλλά και της ομάδας πίσω από κάθε καλλιτέχνη που λειτουργούσε με όραμα δεκαετιών και όχι διάρκειας 2 μηνών. Δυστυχώς σήμερα η μουσική παγκοσμίως έχει γίνει πιο αναλώσιμη και η εικόνα έχει αντικαταστήσει την ακοή. Πλέον η μουσική παίζει συνοδευτικό ρόλο ενός βίντεο στα social media και η πολυπληθής παραγωγή που υπήρχε παλιά έχει έρθει στα χέρια του ίδιου του καλλιτέχνη που συνήθως αναλαμβάνει μόνος και τα έξοδα. Βέβαια υπάρχει και η θετική πλευρά, ότι τα τραγούδια βγαίνουν πιο εύκολα στον κόσμο, υπάρχει αμεσότητα λόγω διαδικτύου όμως δυστυχώς έχουν μικρότερη διάρκεια. 

Ποια είναι η πιο έντονη ανάμνησή σας από την εποχή των 80s-90s;

"Η πιο έντονη ανάμνηση μου από τα 80s - 90s είναι οι υπέροχες συνεργασίες μου. Με Χαριτoδιπλωμένο, Παπαδημητρίου, Δρούτσα, Μίτσιγκα, Θεοφάνους, Τριγώνη, Γιαννοπουλου, Φοίβο, Κορκολή ..τι να πρωτοθυμηθώ..σε συναυλίες με Μητροπάνο, Πουλόπουλο, Τερζή, Κόκοτα, Πασχάλη κλπ την συμμετοχή μου στην Eurovision. Φυσικά η πορεία μου δεν έχει σταματήσει στα 90s, είμαι πάντα ενεργή και δισκογραφικά και συναυλιακά ανήκω στο δυναμικό της Panik records και βγάζω συνέχεια τραγούδια με το τελευταίο μου album "Βραδινές διαδρομές" να αντιπροσωπεύει και να χαρακτηρίζει την σημερινή Μαντώ. Οι εμφανίσεις με την αγαπημένη παρέα Μπίγαλη, Πωλίνα, Βόσσου επίσης συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία παντού όπου παίζουμε κι αυτό δείχνει την σπουδαιότητα του ρεπερτορίου μας που λατρεύει το κοινό κάθε ηλικίας. Παράλληλα εμφανίζομαι και στο θέατρο, πρόσφατα έπαιξα τον ρόλο της ηγουμένης στην μουσική παράσταση "Η μελωδία της ευτυχίας" που είχε μεγάλη επιτυχία. Και πάντα δεν σταματώ τον άλλο αγαπημένο ρόλο μου αυτόν της καθηγήτριας φωνητικής και musical για όλες τις ηλικίες,  στο Ωδείο Τέχνης Φακανά αλλά και ιδιωτικά."

Μαντώ

Κώστας Μπίγαλης

Σε τι αποδίδετε τη διαχρονικότητα της μουσικής εκείνης της περιόδου;

Στις αναμνήσεις, με τις οποίες έχουν συνδέσει οι έφηβοι εκείνης της εποχής με κάποια τραγούδια έρωτες, πάρτυ, κασέτες στο αυτοκίνητο, χωρισμοί, πανελλήνιες εξετάσεις…Αυτά μας λένε τώρα που έρχονται οι έφηβοι εκείνης της εποχής να μας δουν όπου εμφανιζόμαστε με μεγάλη επιτυχία.

Θεωρείτε πώς περισσότερη πρωτοτυπία και δημιουργικότητα υπάρχει σήμερα ή στα 80s;

Σήμερα δύσκολα θα ακουστεί κάτι πρωτότυπο κυρίως μελωδικά, που υπάρχουν πολλά μέτρια ακουστικά μοτίβα. Για αυτό και γίνεται μια προσπάθεια τα τελευταία χρόνια κυρίως από pop μουσικούς παραγωγούς στο εξωτερικό να ανακατέψουν κάπως την τράπουλα ενορχηστρωτικά αλλά και πάλι, εγώ τουλάχιστον, δεν ακούω κάτι πολύ καινούριο… Στα 80s υπήρξαν σε κάποιες περιπτώσεις επαναστατικές μουσικές προτάσεις από πλευράς παραγωγής ήχου συγκροτημάτων αλλά και solo καλλιτεχνών που έγραψαν ιστορία και δεν έχουν ξεπεραστεί μέχρι σήμερα. Κορυφαία παραγωγή αξεπέραστη μέχρι σήμερα το θρυλικό Thriller του Michael Jackson με παραγωγό και ενορχηστρωτή το φοβερό Κουίνσι Τζόουνς.

Μπιγαλης

Πωλίνα

Ήταν πιο εύκολο ή πιο δύσκολο να αναδειχθεί ένας καλλιτέχνης στα 80s-90s από ότι σήμερα;

Η καριέρα δεν έχει σχέση με την εποχή, κάθε εποχή έχει τις δυσκολίες της. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι υπήρχαν σπουδαίες δισκογραφικές εταιρείες. Παρόλα αυτά μέχρι κάτι να συμβεί, μπορούσαν να περάσουν χρόνια περιμένοντας…

Τι θα συμβουλεύατε τους νέους ανερχόμενους καλλιτέχνες;

Οι ανερχόμενοι καλλιτέχνες χρειάζεται να γνωρίζουν που "μπλέκουν" και να οπλιστούν με υπομονή, πείσμα και αγάπη για αυτό που διάλεξαν. Τα πραγματικά ταλέντα με πειθαρχεία κάποια μέρα θα πετύχουν το στόχο τους. Σε όλα χρειάζεται παιδεία για αυτό εκτός από το ταλέντο ως καλλιτέχνες, ας εκπαιδευτούν με γνώσεις και σπουδές που αφορούν στη μουσική.

Πωλίνα

Σοφία Βόσσου

Γιατί πιστεύετε ότι ο κόσμος που δεν έζησε καν την καλλιτεχνική έξαρση των 80s-90s αγαπά τόσο πολύ τη μουσική εκείνης της περιόδου

Στις δεκαετίες αυτές έγινε οραματικά μια μουσική επανάσταση και γράφτηκαν τραγούδια με φοβερή δυναμική και σε μουσικό στιχουργικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο παραγωγής και ενορχήστρωσης με αποτέλεσμα να είναι τόσο μπροστά από την εποχή τους και να συμβαδίζουν με τη σημερινή εποχή. 

Ποια είναι η πιο έντονη ανάμνησή σας από την εποχή των 80s-90s;

Η ανεμελιά και οι μεγάλες συναυλίες με τα ασφυκτικά γεμάτα γήπεδα, θέατρα και νυχτερινά μαγαζιά, οι όμορφες συνεργασίες και τα χρώματα … η ζωή είχε χρώματα δεν ήταν μουντή.

Βόσσου

Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr | Είσοδος: 20€ - 12€

Διαβάστε Επίσης


 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ανακαλύπτοντας το ποιητικό σύμπαν των πνευστών

Ενδιαφέρουσα εναλλακτική στις καθιερωμένες εκδηλώσεις θρησκευτικής μουσικής αποτέλεσε, λίγο πριν το Πάσχα, το "Σαββατοκύριακο των πνευστών" του Μεγάρου Μουσικής, όπου εξέχουσα παρουσία είχαν, μεταξύ άλλων, οι εξαιρετικοί μουσικοί ξύλινων πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
10/05/2024

Το electro-pop τρίο των Cannons στην Τεχνόπολη

Φέτος πραγματοποιούν την πρώτη ευρωπαϊκή περιοδεία τους και κάνουν στάση στην Αθήνα.

Eric Prydz και KÖLSCH headliners του Primer 2024

Headliner του Μain Stage o Σουηδός Eric Prydz, που εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, ενώ στα decks του Afterhours Stage πρωταγωνιστεί ο Δανός KÖLSCH.

Η Sharon Kovacs επιστρέφει στην Ελλάδα για δύο συναυλίες

Στο "Fuzz Club" της Αθήνας και στο "Principal Club Theater" της Θεσσαλονίκης θα βρεθεί η εκκεντρική ερμηνεύτρια με έναν πλούσιο κατάλογο ανεξίτηλων hits.

Massive Attack, Beak> και Mount Kimbie μοιράζονται τη σκηνή του Release Athens 2024

Μία από τις σπουδαιότερες μπάντες των τελευταίων δεκαετιών, επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια στη χώρα μας με το πιο εντυπωσιακό show τους μέχρι σήμερα.

Τριπλό ραντεβού στο φινάλε της σεζόν του "Half Note"

Οι Γεώργιος Τσώλης, Ηρώ και η Μιράντα Βερούλη με την συνοδεία του γκρουπ Choro Plus ανεβαίνουν στη σκηνή του"Half Note".

Eurovision: 50 χρόνια από τη νίκη που άλλαξε τον διαγωνισμό

Τελικά οι Abba δεν θα συνυπάρξουν με τη Μαρίνα Σάττι, όμως τα πάντα φέτος ξαναγυρνούν γύρω από τον θρύλο τους, αφού πέρασε μισός αιώνας από όταν το "Waterloo" δημιούργησε ένα παγκόσμιο ποπ φαινόμενο, θέτοντας την Eurovision σε ολότελα νέο πλαίσιο.