Goat Girl: "Σε κάθε άλμπουμ μας αναζητάμε πάντα μια νέα προοπτική"

Η frontwoman του βρετανικού post punk σχήματος Lottie Pendlebury (Clottie Cream) μιλάει στο «α» με αφορμή την εμφάνισή της στο Ejekt 2023.

Goat Girl

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα νέα συγκροτήματα της Μεγάλης Βρετανίας, οι Goat Girl με τους δύο δίσκους τους έχουν δίκαια καταφέρει να προκαλέσουν ντόρο γύρω από το όνομά τους ενθουσιάζοντας κοινό και κριτικούς. Όταν κυκλοφόρησαν το 2018 το ομώνυμο ντεμπούτο τους σε παραγωγή του Dan Carey (Foals, Fontaines DC, Wetleg, κλπ), όλα τα μέλη τους ήταν κάτω των 20 ετών κι όμως, μας προσέφερε έναν δίσκο που εντυπωσίασε τόσο για τον κοινωνικό σχολιασμό όσο και με την αναπολογητική punk αισθητική του. 

To γκρουπ πάει πολύ πίσω στον χρόνο αφού παίζουν μαζί από τα σχολικά τους χρόνια. "Νιώθω τυχερή έχω καταφέρει να δουλέψω με τις πιο στενές φίλες μου όλα αυτά τα χρόνια. Το να είναι κάποιος μέλος ενός συγκρότημα το επιτρέπει μια εγγύτητα που νομίζω ότι είναι δύσκολο να βρεθεί σε άλλες εργασιακές σχέσεις. Έχουμε περάσει πολλά μαζί και νιώθω ευγνώμων που έχουμε τόση εμπιστοσύνη και μπορούμε να μοιραζόμαστε τα πιο ευάλωτα σημεία μας η μια με την άλλη. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται ένα άνετο πολύ όμορφο περιβάλλον μέσα στο οποίο μπορούμε να δημιουργούμε", αναφέρει η  frontwoman του βρετανικού post pung σχήματος Lottie Pendlebury, γνωστή και ως Clottie Cream, η οποία μίλησε στο "α" με αφορμή την εμφάνισή της στο Ejekt 2023.

"Μου προκαλεί μεγάλο ενθουσιασμό να μοιραζόμαστε τη δουλειά μας με το κοινό μας. Σε σχέση με την κυκλοφορία νέας μουσικής, αναζητώ πάντα μια νέα προοπτική. Μπορώ πραγματικά να χαθώ  με τον τρόπο με τον οποίο συνδέομαι προσωπικά με τη μουσική που δημιουργούμε. Ειδικά όταν απαιτείται τόσος χρόνος όσο η δημιουργία ενός δίσκου που συνήθως παίρνει έναν χρόνο πάνω κάτω. Το απολαμβάνω που είμαστε προσέχουμε τις λεπτομέρειες - σχεδόν εμμονικά - σχετικά με τη δουλειά μας και γι' αυτό είναι διασκεδαστικό όταν το ολοκληρώνουμε ένα πρότζεκτ για να το αφήσουμε μετά στα χέρια άλλων".

Η δεξαμενή έμπνευσης των Goat Girl μοιάζει ανεξάντλητη αλλά η Pendlebury ξεχωρίζει μερικά από τις μπάντες-σημεία αναφοράς για τον ήχο του συγκροτήματος από το νότιο Λονδίνο: Deerhoof, Mid Air Thief, L'Rain, My Bloody Valentine, Sudan Archive. Η frontwoman της all female μπάντας αναγνωρίζει ότι, παρότι πάντα αυθεντικές και πιστές σε αυτό που ξέρουν να κάνουν καλύτερα, η αναγνώριση άργησε να έρθει για τις ίδιες σε σχέση με τις σύγχρονες τους αντρικές μπάντες της βρετανικής post punk σκηνής: "1000% είχαμε διαφορετική αντιμετώπιση από άλλα ανερχόμενες σχήματα που αποτελούνται από άντρες μουσικούς".

Για την Pendlebury το σημείο καμπής στην πορεία των Goat Girl ήταν η υπογραφή με την ετικέτα της Rough Trade: "Νομίζω ότι συνειδητοποιήσαμε ότι η μουσική μας έχει τη δυνατότητα να φτάσει σε ένα ευρύτερο κοινό ήταν όταν υπογράψαμε την εταιρεία μας και ήταν μια πολύ σημαντική στιγμή για εμάς. Από τότε είχα την ευκαιρία να εμφανιστώ σε σκηνές που ακόμα δεν μπορώ να συλλάβω το πώς βρέθηκα εκεί πραγματικά - όπως το να παίζω στο Wembley ή το Knebworth. Το να συζητάω με ανθρώπους για αυτές τις στιγμές μου φαίνεται μέχρι σήμερα σουρεαλιστικό και δεν μπορώ παρά να το βρίσκω και αρκετά αστείο".

"H Rough Trade είναι μια εξαιρετική ομάδα!" αναφέρει με ενθουσιασμό η τραγουδίστρια, "προφανώς αυτή η συνεργασία ήταν μεγάλη υπόθεση για εμάς. Όλες μας μεγαλώσαμε με του καλλιτέχνες της Rough Trade. Είναι πολλά χρόνια γνωστό όνομα και το ρόστερ της είναι διαχρονικά συναρπαστικό. Όσοι εργάζονται στην εταιρεία είναι καταπληκτικοί και είμαστε τυχερές που μας δίνεται η ελευθερία να είμαστε ο εαυτός μας.

Το δεύτερο βήμα τους στη δισκογραφία ήταν απροσδόκητο, αλλά εξίσου επιτυχημένο με το ντεμπούτο τους, καθώς εξερεύνησαν νέα ηχητικά μονοπάτια (indie-electronic, post-punk), διατηρώντας την φρεσκάδα και την ικανότητά τους να γράφουν εξαιρετικά τραγούδια, όπως το "Sad Cowboy”. Στο "On All Fours” (2021) χτίζουν "ένα σκοτεινό ονειρικό τοπίο σε έναν κόσμος που έχει καταρρεύσει και περίεργοι χαρακτήρες και φιγούρες αναδύονται κάτω από την επιφάνεια" για να μιλήσουν απελευθερωμένα πλέον για την ψυχική υγεία, όπως μας εξηγεί η Pendlebury. "Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι για το οποίο ως παρέα και μπάντα συζητάμε πολύ μαζί και είναι ωραίο να έχουμε ένα ηχητικό παλέτα, η οποία επιτρέπει να εκφραστεί αυτός ακριβώς ο αυτοστοχασμός". Τώρα δουλεύουν στο τρίτο άλμπουμ τους που θα κυκλοφορήσει άμεσα.

Η εμφάνισή τους στο EJEKT 2023 θα είναι η πρώτη τους στην Ελλάδα: "Δεν έχω πάει ποτέ στην Ελλάδα αλλά έχω ακούσει πολλά υπέροχα πράγματα. Είμαι απλά ενθουσιασμένη για το show, για το υπέροχο φαγητό που θα δοκιμάσουμε και τους νέους ανθρώπους που θα γνωρίσουμε. Ελπίζω να ζήσουμε μερικές ηλιόλουστες μέρες στην Αθήνα!". 

Ejekt Festival 2023: Μυσταγωγία στην Πλατεία Νερού

Αν έρχονταν στην Ελλάδα κάθε χρόνο, εμείς θα πηγαίναμε να τους δούμε κάθε φορά. Τέσσερα χρόνια μετά τις τρεις θριαμβευτικές sold out εμφανίσεις τους στην Αθήνα, οι Florence and The Machine επιστρέφουν στην Αθήνα για μια μοναδική εμφάνιση, ως headliners του Ejekt Festival 2023, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας Dance Fever Tour. Ως άλλη ιέρεια, η Florence Welch αναμένεται να μαγέψει την Πλατεία Νερού με όλες τις μεγάλες επιτυχίες που τους καθιέρωσαν και έμφαση στα τραγούδια του τελευταίου δίσκου τους "Dance Fever" (2/7). Φυσικά, θα δοθεί ο απαραίτητος χρόνος σε ύμνους, όπως τα "Dog Days Are Over", "Shake It Out", "You Got The Love", "Sweet Nothing", "Hunger", "What Kind Of Man", "My Love", που εκτίναξαν την μπάντα-φαινόμενο της Florence στην κορυφή των Βρετανικών charts.

Στο ίδιο line up θα εμφανιστεί μια ακόμα μπάντα-φετίχ του ελληνικού κοινού, οι Editors. Το αγαπημένο indie γκρουπ έρχεται από τις κορυφές του βρετανικού ροκ ήχου, όπου βρίσκεται εδώ και δύο δεκαετίες, με ένα σερί πλατινένιων και χρυσών δίσκων και αμέτρητων hits. Τη μονοήμερη μεν, πολυπρόσωπη δε, φεστιβαλική διοργάνωση συμπληρώνουν δύο σπουδαία all-female συγκροτήματα που γράφουν τη δική τους ιστορία στον σύγχρονο ροκ ήχο: το σχήμα των που με βάσεις στο indie, το art-rock και την dreampop δημιουργούν ένα δικό τους εντυπωσιακό κράμα και οι Goat Girl, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα νέα συγκροτήματα της Μεγάλης Βρετανίας, που εντυπωσιάζει τόσο με τον έντονα κοινωνικό στίχο όσο και με την φρέσκια punk/goth/country αισθητική του και οι Warpaint. Το "ζέσταμα" αναλαμβάνουν οι δικοί μας Royal Arch.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ejekt Festival 2023

  • Rock-pop-folk

Τέσσερα χρόνια μετά τις τρεις θριαμβευτικές sold out εμφανίσεις τους στην Αθήνα, οι Florence and The Machine επιστρέφουν για μια μοναδική εμφάνιση, ως headliners του Ejekt, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας Dance Fever Tour. Ως άλλη ιέρεια, η Florence Welch αναμένεται να μαγέψει την Πλατεία Νερού με όλες τις μεγάλες επιτυχίες που τους καθιέρωσαν και έμφαση στα τραγούδια του τελευταίου δίσκου τους "Dance Fever". Το δεύτερο μεγάλο όνομα έρχεται από τις κορυφές του βρετανικού ροκ ήχου με μια σειρά από πλατινένιους και χρυσούς δίσκους, hit singles, sold out περιοδείες και τη φήμη ενός από τα καλύτερα live acts της Ευρώπης. Ο λόγος φυσικά για τους αγαπημένους του ελληνικού κοινού Editors. Tη βραδιά θα ανοίξουν οι Royal Arch, ένα από τα πλέον ανερχόμενα ονόματα της εγχώριας indie σκηνής.

Πλατεία Νερού

κτίριο πεζογέφυρας (δίπλα στο γήπεδο του Τάε Κβον Ντο, στάση τραμ Δέλτα Φαλήρου), Νέο Φάληρο
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ματαιώνεται η συναυλία των Machine Head στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Το αντίτιμο των εισιτηρίων θα επιστραφεί στους κατόχους.

01/05/2024

Άνισες εντυπώσεις από συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στο Μέγαρο

Παρά το ενδιαφέρον του προγραμματισμού, οι "άτακτες" εμφανίσεις του συνόλου σε διάφορους χώρους δεν επιτρέπουν ξεκάθαρη αποτίμηση της προόδου του.

Dave Holland: Τζαζ θρίαμβος στα St Paul's Sessions, παρέα με το νέο του τρίο

Εκπληκτική βραδιά στο αμφιθέατρο "Ιωάννης Δεσποτόπουλος" του Ωδείου Αθηνών, με διαρκείς ζητωκραυγές για τον σπουδαίο Βρετανό κοντραμπασίστα και τις καινούριες του περιπέτειες με τους Αμερικανούς παιχταράδες Jaleel Shaw (άλτο σαξόφωνο) & Eric Harland (ντραμς).

Indie Playground Festival vol.2: Ένα διήμερο πάρτι στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Ένα event αφιερωμένο στη σύγχρονη ανεξάρτητη ελληνική indie, alternative rock, pop και electronica σκηνή.

Η Ταράτσα του Φοίβου ανάβει ξανά τα φώτα της στο θέατρο Άλσος

Καλεσμένοι στις δύο πρώτες παραστάσεις η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος.

O συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος μάς λέει "Λέξεις που δεν είπαμε"

Με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών παρουσιάζουν την νέα του δισκογραφική δουλειά, καθώς και παλαιότερες μουσικές και τραγούδια, που κέρδισαν την αναγνώριση και αγάπη του κοινού.