Ποιο είναι το νέο μουσικό φεστιβάλ των Καλαβρύτων που έγινε sold out σε χρόνο ρεκόρ;

Μιλήσαμε με τον διευθυντή του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων για το πρώτο, – από καιρό – sold out, «Helmos Mountain Festival», που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Helmos Mountain Festival © festival.kalavritaski.gr

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων ανοίγει φέτος τις πόρτες του και την καλοκαιρινή συναυλιακή περίοδο με αφορμή το πρώτο "Helmos Mountain Festival", που όπως αποδείχτηκε κι από ένα εμφατικό sold out μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο από την έναρξη της προπώλησης (!), ήρθε για να μείνει. Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, από τις 2 έως και τις 5 Ιουνίου, το νέο φεστιβάλ θα "απλώσει" συναυλίες, παραστάσεις stand up αλλά και μια σειρά υπαίθριων δραστηριοτήτων αναψυχής για μικρούς και μεγάλους στους πρόποδες του Χελμού. 

Στο πολυσυλλεκτικό line up, που μπλέκει ανεπιτήδευτα το ροκ, το hip hop και την παράδοση, συναντάμε αγαπημένα ονόματα της εγχώριας σκηνής: την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ, Παρασκευή 2 Ιουνίου, ανοίγουν οι Γιάννης Αγγελάκας, Παύλος Παυλίδης και Novel 729. Την επομένη, Σάββατο 3 Ιουνίου, θα εμφανιστούν οι Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Εισβολέας και Χατζηφραγκέτα. Την τρίτη και τελευταία ημέρα των επίσημων φεστιβαλικών εκδηλώσεων, παίρνουν τη σκυτάλη οι Γιάννης Χαρούλης, Σωκράτης Μάλαμας και Σπύρος Γραμμένος, ενώ, έχει προστεθεί bonus ημέρα με μεσημεριανό γλέντι στην πλατεία Καλαβρύτων και καλεσμένους την Ιουλία Καραπατάκη και τους Γκιντίκι

Εμείς κλέψαμε λίγο από τον χρόνο του διευθυντή του χιονοδρομικού, Αλέξη Άγριου, για να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες για το φιλόδοξο εγχείρημα που βάζει τα Καλάβρυτα στο χάρτη (και) των καλοκαιρινών αποδράσεων μας αλλά και για το όραμα και τις προτεραιότητες που βρίσκονται πίσω από τη διοργάνωσή του. 

Η καλοκαιρινή πλευρά των Καλαβρύτων 

"Τα τελευταία χρόνια το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς", μας λέει "αφού, κατά κύριο λόγο, οι δραστηριότητες του αφορούν επισκέπτες που προγραμματίζουν χειμερινές διακοπές, από τον Δεκέμβριο έως τον και τέλη Μαρτίου - αρχές Απριλίου. Υπάρχει, όμως, ένα σύνολο πολύ οργανωμένων εγκαταστάσεων σε ένα πανέμορφο βουνό". Ήταν, λοιπόν, μια πρωτοβουλία των ανθρώπων του χιονοδρομικού με στόχο την επέκταση της τουριστικής περιόδου και κατ’ επέκταση της λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου: "θέλαμε να κάνουμε τον κόσμο να επισκεφτεί το χιονοδρομικό και την καλοκαιρινή περίοδο ώστε να γνωρίσει το βουνό, όχι με την ομορφιά που έχει το χειμώνα με όλο το χιόνι, αλλά με μια άλλη ομορφιά ακόμη πιο ιδιαίτερη". 

Ο κόσμος που θα επισκεφτεί το βουνό αυτό το τριήμερο θα έχει μια πραγματική ευκαιρία να χαρεί τη φύση, αφού το όραμα πίσω από το "Helmos Mountain Festival" είναι η διοργάνωση ενός ορεινού φεστιβάλ. Από πεζοπορίες στην κορυφογραμμή του Χελμού και αγώνες ορεινού τρεξίματος και mountain bike, ΒΜΧ και skate ramp μέχρι zipline και πεδία αναρρίχησης, εργαστήρια μουσικής και της φωτογραφίας, οικοπεριηγήσεις, θεατρικό παιχνίδι και workshops, είναι μερικές μόνο από τις δράσεις στις οποίες θα μπορούν συμμετάσχουν όσοι βρεθούν στον Χελμό για το "Helmos Mountain Festival".

Όπως μας εξηγεί ο διοργανωτής "θέλουμε ο επισκέπτης που θα έρθει στην περιοχή των Καλαβρύτων για το φεστιβάλ, να γεμίσει το πρόγραμμά του και με άλλες όμορφες δράσεις. Κατά συνέπεια έχουμε δράσεις, το Σάββατο και την Κυριακή το πρωί, όπως πεζοπορία με οδηγούς, ιππασία, θα υπάρχουν τοπικοί παραγωγοί που θα δείχνουν τη διαδικασία παραγωγής των προϊόντων τους και πολλά ακόμη. Επίσης, η ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων ενδείκνυται για πάρα πολλές άλλες δράσεις και έχει πάρα πολλά τουριστικά αξιοθέατα κοντά μας. Ο κόσμος θα μπορεί να πάει μια βόλτα σε ένα σπάνιας ομορφιάς σπήλαιο, το Σπήλαιο των Λιμνών, που είναι  που είναι πολύ κοντά και στον Χελμό. Κλείνοντας θα επισκεφθούν την πόλη των Καλαβρύτων, όπου θα κλείσει ιδανικά, ένα γεμάτο τριήμερο". Στόχος της διοργάνωσης είναι το φεστιβάλ να γίνει θεσμός και να αποτελέσει μια θετική εμπειρία τόσο για τους επισκέπτες του όσο και για την τοπική κοινωνία.

Ο Άγριος μιλάει περήφανα για την ένθερμη στάση των Καλαβρυτινών απέναντι στο "Helmos Mountain Festival": "έχουν αγκαλιάσει την όλη προσπάθεια από την πρώτη στιγμή. Πράγματι, μας καλεί καθημερινά κόσμος για να βοηθήσει εθελοντικά. Παράλληλα, η τοπική κοινωνία θα βοηθηθεί πολύ, γιατί το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, τα Καλάβρυτα δεν έχουν μεγάλη επισκεψιμότητα, λόγω του ότι έχουν καθιερωθεί ως ένας προορισμός για τον χειμώνα". 

Ασφαλείς στο βουνό

Τα εισιτήρια για το φεστιβάλ έγιναν ανάρπαστα οδηγώντας σε ένα ταχύτατο sold out-έκπληξη. Για τη διοργάνωση αυτό συνεπάγεται με ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη για την ομαλή διεξαγωγή του τριημέρου: "η ασφάλεια του κόσμου είναι προτεραιότητα για εμάς. Το χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων είναι μια επιχείρηση συνηθισμένη στο να προσελκύει πάρα πολύ κόσμο κατά την χειμερινή περίοδο. Άρα, είναι κάτι στο οποίο έχουμε δοκιμαστεί και οι εγκαταστάσεις μας είναι οργανωμένες και ικανές να εξυπηρετήσουν όλους τους επισκέπτες μας. Αυτό το sold out είναι μεγάλη ευθύνη για μας και δουλεύουμε πάρα πολύ σκληρά για να σταθούμε αντάξιοι των προσδοκιών του κόσμου. Εμείς από την πλευρά της διοργάνωσης δεν είχαμε κάνει κάποια διαφήμιση, οπότε δεν περιμέναμε την τρομερή ανταπόκριση και αυτή τη χαρά του κόσμου για μια νέα ιδέα που ξεκινάει τώρα".

Οι επισκέπτες της νεότευκτης μουσικής διοργάνωσης αναμένεται να φτάσουν τους 10 χιλιάδες. Ο διευθυντής του χιονοδρομικού μας εξηγεί ότι ήταν κομβικό για τον κόσμο του φεστιβάλ να ξεκινήσουν πιο συντηρητικά με το σκεπτικό να "μεγαλώσουν" ακόμη περισσότερο στο μέλλον: "Θέλαμε έναν αριθμό με τον οποίο να νιώθουμε σίγουροι και ασφαλείς ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε. Θέλουμε ο κόσμος θα περάσει καλά και δεσμευόμαστε σε όσους δεν πρόλαβαν να προμηθευτούν το εισιτήριο φέτος ότι πάμε για ακόμη μεγαλύτερα πράγματα τις επόμενες χρονιές".

Σε αυτό το σημείο πρέπει να επισημανθεί ότι όλα τα καταλύματα στα Καλάβρυτα και πέριξ της πόλης είναι κρατημένα τις μέρες τους φεστιβάλ. Ξενοδόχος της περιοχής μας είπε αστειευόμενος ότι έβγαλε και κάποια κρεβάτια και στην ταράτσα αλλά "τα έκλεισαν κι αυτά!". Περίπου το 60% του κόσμου θα καταλύσει στο χιονοδρομικό: "έχουμε διασφαλίσει ότι ο κόσμος θα μπορεί να μείνει στις σκηνές του με ασφάλεια  στις εγκαταστάσεις μας. Θα υπάρχουν, φυσικά, τουαλέτες, ντουζιέρες, σημεία φόρτισης, σημεία σκίαση κ.ο.κ. Στις εγκαταστάσεις υπάρχουν καταστήματα που θα λειτουργούν και θα μπορεί οποιοσδήποτε να προμηθευτεί είδη πρώτης ανάγκης. Αυτό που δεν θα πρέπει να ξεχάσουν οι κατασκηνωτές είναι ότι μιλάμε για ένα υψόμετρο 1700 μέτρων, πράγμα που σημαίνει ότι οι καιρικές συνθήκες είναι πολύ πιο γρήγορα μεταβαλλόμενες και η θερμοκρασία όσο βραδιάζει αναμένεται να πέφτει τουλάχιστον 10 βαθμούς". 

Η απόσταση του κέντρου από τα Καλάβρυτα είναι περίπου στα 20’ και η διοργάνωση, σε συνεργασία με τουριστικά πρακτορεία, έχει φροντίσει για ειδικά δρομολόγια που θα εκτελούν τουριστικά λεωφορεία ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής μεταφορά των επισκεπτών και η αποφυγή της αυξημένης κίνησης στους δρόμους. 

Περισσότερες πληροφορίες για το Helmos Mountain Festival θα βρείτε εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι Altın Gün έρχονται στο Lalibela Music Festival

Tο ολλανδοτουρκικό psych folk συγκρότημα θα πλαισιώσει τους Kasabian.

16/04/2024

Μια νοσταλγική βραδιά piano-bar με τον Κώστα Τσαγγαρίδη στο Μέγαρο

Δίπλα στον πιανίστα-τραγουδιστή, η Μαριάνθη Παπαλάμπρου θα απογειώσει τη βραδιά, συνυφαίνοντας τα αξέχαστα τραγούδια της δεκαετίας του '80 με χάρη και πάθος.

Το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής διερευνά τη μεταφυσική έλξη της Μεγάλης Εβδομάδας

50 συναυλίες με ελεύθερη είσοδο συνθέτουν τον φετινό προγραμματισμό ενός περιπατητικού φεστιβάλ που μας καλεί να ανακαλύψουμε σημαντικά αθηναϊκά τοπόσημα.

Οι Magenta Flaws και ο One Of Vas σε ένα δυναμικό double bill live στο "Ρομάντσο"

Οι Magenta Flaws επιστρέφουν με έντονα electro, synthwave και nu disco στοιχεία, ενώ ο One of Vas έρχεται έχοντας στις αποσκευές του το ολοκαίνουργιο single "Mirror".

Ο David August στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

έρχεται στην Αθήνα για μια συναρπαστική οπτικοακουστική εμπειρία, μετά την κυκλοφορία του τελευταίου του άλμπουμ, "VĪS".

Ejekt Festival 2024: Loathe και Planet of Zeus στην ημέρα των Korn

Οι Loathe και οι Planet of Zeus μαζί με τους Korn και τους Spiritbox δημιουργούν ένα εντυπωσιακό line-up του σύγχρονου σκληρού ήχου.

Για άλλη μια βραδιά οι "Ποιητές μας τραγουδούν"

Ο Μανώλης Μητσιάς και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη συναντιούνται ξανά στον Φιλολογικό Σύλλογο "Παρνασσός".