Τα μουσικά ραντεβού του Rolex Arts Festival

H Αθήνα γεμίζει τέχνες χάρη στο τριήμερο Φεστιβάλ Τεχνών Rolex (26-28/5), που γιορτάζει δύο δεκαετίες του προγράμματος «Rolex Mentor and Protege Arts Initiative».

Josep Caballé Domenech © Rolex - Adoin Desforges

H Αθήνα γεμίζει τέχνες χάρη στο τριήμερο Φεστιβάλ Τεχνών Rolex (26-28/5), που γιορτάζει δύο δεκαετίες του προγράμματος "Rolex Mentor and Protege Arts Initiative". Συγκεντρώσαμε τα μουσικά ραντεβού με τους "απόφοιτους προστατευόμενους" του προγράμματος καθoδήγηγης της Rolex, που δεν γίνεται να χάσουμε.

Θεαματική έναρξη

Susan Platts
© Rolex - Audoin Desforges.
Susan Platts

Με ένα λαμπερό γκαλά θα εγκαινιαστούν οι εορτασμοί των 20 χρόνων του προγράμματος καθοδήγησης της Rolex στην αίθουσα "Σταύρος Νιάρχος" του ΚΠΙΣΝ, την Παρασκευή 26 Μαΐου, με τη συμμετοχή "απόφοιτων προστατευόμενων" της Rolex Mentor and Protégé Arts Initiative. Ο Ισπανός μουσικός και μαέστρος Josep Caballé-Domenech θα διευθύνει την El Sistema Greece Youth Orchestra και την a cappella γυναικεία χορωδία Chóres σε ένα πρόγραμμα με έργα Πιατσόλα και Σούμπερτ. Θα συμπράξουν ο βιολιστής David Aaron Carpenter και η μεσόφωνος Susan Platts, η οποία θα ερμηνεύσει το "An die Musik" του Φραντς Σούμπερτ. Το μουσικό μέρος της βραδιάς συμπληρώνεται με την εμφάνιση του Βραζιλιάνου κιθαρίστα Romero Lubambo μαζί με δύο μεγάλες κυρίες της τζαζ: την Diane Reeves και τη Song Yi Jeon.

Μουσικά σιντριβάνια

Τα μουσικά ραντεβού του Rolex Arts Festival - εικόνα 2
Pauchi Sasaki

Η υπότροφος της Rolex Pauchi Sasaki θα παρουσιάσει στην Αγορά του Κέντρου Πολιτισμού - Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος", το "Artemis: Σιντριβάνι" (26/5). H εξάλεπτη μουσική παράσταση, η οποία είναι μια ανάθεση του Φεστιβάλ Τεχνών Rolex, έχει σχεδιαστεί για να αποτελεί ένα σύντομο απόσπασμα της ψηφιακής της όπερας. Τη συνθέτρια-ερμηνεύτρια θα πλαισιώσουν στην υπαίθρια παράσταση 30 μέλη της χορωδίας Chóres. Στη διάρκεια του "Artemis", τα φωτισμένα σιντριβάνια της Αγοράς θα λειτουργούν σε συντονισμό με τη μουσική.

Jamming sessions στον Κήπο του Μεγάρου

Τα μουσικά ραντεβού του Rolex Arts Festival - εικόνα 3
Aurelio Martínez

Το Rolex Arts Festival θα ρίξει αυλαία με μια μεγάλη γιορτή στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, την Κυριακή 28 Μαΐου, με τρεις νεαρούς μουσικούς του Προγράμματος Καλλιτεχνικής Καθοδήγησης της Rolex, μαζί με τις μπάντες τους. Πρώτος καλεσμένος της βραδιάς θα είναι ο Αμερικανός Marcus Gilmore (ντραμς, κρουστά, σένσορες), ο οποίος, παρά το νεαρό της ηλικίας του, μετρά πολλές συνεργασίες με σημαντικά ονόματα της τζαζ σκηνής και συμμετοχές σε περισσότερα από είκοσι άλμπουμ. Τη σκυτάλη θα πάρει το σχήμα της Αιγύπτιας τραγουδίστριας και συνθέτριας Dina Elwedidi, το οποίο συνδυάζει τοπικά και παγκόσμια μουσικά στιλ. Θα ακολουθήσει η εμφάνιση του κουιντέτου του Aurelio Martínez από την Ονδούρα, που ειδικεύεται στις μουσικές παραδόσεις της κουλτούρας των Garifuna, που συγκεντρώνουν επιρροές από την Αφρική, την Καραϊβική και την Ινδία. Μετά τα ξεχωριστά set τους, τα τρία γκρουπ θα τζαμάρουν μαζί στη σκηνή. Ειδικός προσκεκλημένος της διοργάνωσης θα είναι ο Βραζιλιάνος τραγουδιστής και τραγουδοποιός Gilberto Gil.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Rolex Arts Festival

  • Jazz-Blues-Ethnic

To φεστιβάλ ρίχνει αυλαία με μια μεγάλη γιορτή Αθηνών, την Κυριακή 28 Μαΐου, με τρεις νεαρούς μουσικούς του Προγράμματος Καλλιτεχνικής Καθοδήγησης της Rolex: τον Marcus Gilmore, την Dina Elwedidi και τον Aurelio Martínez. Ειδικός προσκεκλημένος ο Βραζιλιάνος τραγουδιστής και τραγουδοποιός Gilberto Gil.

Rolex Arts Festival

  • Κλασική μουσική

Με ένα λαμπερό γκαλά θα εγκαινιαστούν οι εορτασμοί των 20 χρόνων του προγράμματος καθοδήγησης της Rolex. Ο Josep Caballé-Domenech θα διευθύνει την El Sistema Greece Youth Orchestra και την a cappella γυναικεία χορωδία Chóres σε ένα πρόγραμμα με έργα Πιατσόλα και Σούμπερτ. Θα συμπράξει ο βιολιστής David Aaron Carpenter και η μεσόφωνος Susan Platts.

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
25/04/2024

Η Μαρίνα Σάττι μάς δίνει ραντεβού στην Τεχνόπολη

Η Μαρίνα υπόσχεται να μας μεταφέρει στο εθιστικό καλλιτεχνικό σύμπαν της.

Ο D3lta στο "Faust" με νέο υλικό

Μετά την επιτυχημένη πρώτη του headline περιοδεία στην Αγγλία, έρχεται για ένα συναρπαστικό live στην Αθήνα.

23o Athens Jazz: Δείτε το αναλυτικό line up της μεγάλης γιορτής της τζαζ

9 ημέρες απόλυτης μουσικής γιορτής στην Τεχνόπολη με 25 σχήματα και καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό.

Πάσχα με Μπαχ, "Stabat Mater" και τραγούδια της Άνοιξης

Συνεχίζεται και φέτος η παράδοση των ειδικών, πασχαλινών συναυλιών, με πρωταγωνιστή το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, αλλά και με μεμονωμένες βραδιές, οι οποίες αντλούν έμπνευση από το πνεύμα κατάνυξης των πιο άγιων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ο Μανώλης Φάμελλος έρχεται στο Άλσος με "Ελαφριά Καρδιά"

Μαζί του σκηνή θα είναι ο Δώρος Δημοσθένους, ο Γιάννης Κότσιρας, η Πέννυ Μπαλτατζή, η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Πάνος Μουζουράκης.

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Behemoth και τους Testament

Οι πρωτεργάτες του ακραίου ήχου στην Πολωνία και οι κορυφαίοι εκπρόσωποι του thrash metal των ΗΠΑ, αντίστοιχα, θα πλαισιωθούν από τους Ολλανδούς Pestilence, στο Release Athens 2024.