Το Movement Radio παρουσιάζει το "Trans Balkan Express"

Το τετραήμερο διαδικτυακό ραδιοφωνικό φεστιβάλ εξερευνά διαφορετικές μουσικές εποχές και ιδιώματα από την Αθήνα, τα Τίρανα, τα Ιωάννινα και την Ποντγκόριτσα έως τα Σκόπια, το Βελιγράδι, το Ζάγκρεμπ και τη Θεσσαλονίκη.

Entropia Records 'Entropia Records'

Το διαδικτυακό ραδιοφωνικό φεστιβάλ του Movement Radio με τίτλο "Trans Balkan Express" επιχειρεί να αφουγκραστεί το πλούσιο και περίπλοκο μουσικό μωσαϊκό της Βαλκανικής χερσονήσου. Αναδεικνύει τη ρευστότητα, την ποικιλομορφία και τις αντιφάσεις των Βαλκανίων μέσα από τους ήχους τους. Το Movement Radio, ο διαδικτυακός ραδιοφωνικός σταθμός της Στέγης, εξερευνά διαφορετικές μουσικές εποχές και ιδιώματα από την Αθήνα, τα Τίρανα, τα Ιωάννινα και την Ποντγκόριτσα έως τα Σκόπια, το Βελιγράδι, το Ζάγκρεμπ και τη Θεσσαλονίκη, μέσα από ένα τετραήμερο φεστιβάλ για όλους.

TADI
TADI

Κάνοντας μια βαθιά επισκόπηση της ηχητικής και πολιτιστικής ιστορίας της περιοχής, το "Trans Balkan Express", το διαδικτυακό ραδιοφωνικό φεστιβάλ που θα παρουσιαστεί από τις 25 έως 29 Μαΐου από το Movement Radio της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, περιλαμβάνει μια σύνθεση γεμάτη εναλλαγές, ανατροπές και εκπλήξεις, όπως είναι και τα ίδια τα Βαλκάνια άλλωστε.

Tasos Stamou
Tasos Stamou

Νέοι κλαμπ ήχοι από την Πρίστινα και τα Σκόπια. Ευχάριστες αναδρομές στο παρελθόν και ηλεκτρονικές εξορμήσεις από το Βελιγράδι και το Ζάγκρεμπ. Dancehall και ambient από την Ποντγκόριτσα. Ηχογραφήσεις πεδίου από πανηγύρια στα Ιωάννινα, ηπειρώτικα μοιρολόγια και χορωδιακά από τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία. Πειραματικές εξερευνήσεις από τη Λιουμπλιάνα, πρωτοποριακή ηλεκτρονική μουσική από τη Θεσσαλονίκη και παραδοσιακά τραγούδια από τη Θράκη και τον Πόντο.

Ermilova
Ermilova

Το "Trans Balkan Express" αποσκοπεί στο να αναδείξει τον πλουραλισμό από φωνές, κουλτούρες, γλώσσες και μουσικές παραδόσεις που υπάρχει έξω από σύνορα και οριοθετήσεις και ο οποίος ευδοκιμεί στη λεπτή διαχωριστική γραμμή μεταξύ ομοιότητας και διαφοράς. Από τον Christopher C. King στον Ivan Lončarević και τον Jaša Bužinel στον N/OBE, τον Pablo Stettler και τον Voltnoi Brege, αυτό το φεστιβάλ θα σε βοηθήσει να ανακαλύψεις τους ήχους των Βαλκανίων από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

"Τα παραμύθια της Μελπομένης": Μιχάλης και Παντελής Καλογεράκης στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Η νέα δημιουργία των αδελφών Καλογεράκη περιλαμβάνει τραγούδια και αφηγήσεις σπουδαίων ποιητών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/06/2024

44ο River Party: Η μεγάλη γιορτή της μουσικής επιστρέφει στο Νεστόριο Καστοριάς

Φέτος η μουσική παρέα αποτελείται, μεταξύ άλλων, από το Βασίλη Παπακωνσταντίνου, το Σωκράτη Μάλαμα και τη Μαρίνα Σάττι.

Λαμπερό μουσικό ξεκίνημα στο Φεστιβάλ Αθηνών με Καβάκο, Μα και Αξ

Στη μουσική δωματίου ήταν αφιερωμένη η εντυπωσιακή πρώτη από τις εκδηλώσεις κλασσικής μουσικής του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών, που φέρουν την υπογραφή του μουσικού συμβούλου της καλλιτεχνικής διευθύντριας Κώστα Πηλαβάκη.

Το ζήσαμε… σαν "Common people" με τους καθηλωτικούς Pulp στο Release Athens festival

Μια εκρηκτική συναυλία όπως τη ζήσαμε από το VIP μπαλκόνι του opaponline.gr

Ακυρώνεται η συναυλία των Fever Ray

Η διαδικασία επιστροφής των χρημάτων θα ξεκινήσει άμεσα.

Μια μέρα γεμάτη μουσική: 10 ιδέες για την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής

Εσείς πώς θα γιορτάσετε τη σημερινή Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, που θα πλημμυρίσει την πόλη με ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις;

Anilio Park Festival: 3 μέρες μουσικής στην κορυφή της Πίνδου

Πυξ Λαξ, Ιουλία Καραπατάκη, Εισβολέας, Γιάννης Αγγελάκας & 100°C, Παύλος Παυλίδης και Πάνος Βλάχος ανάμεσα σε μερικούς από τους καλλιτέχνες που θα εμφανιστούν στη σκηνή.