Οι Jinjer και Triptykon στο Release Athens 2023

Το Release Athens 2023 υποδέχεται δύο ακόμα ονόματα του σκληρού ήχου στην Πλατεία Νερού.

Jinjer

Οι μοναδικοί Jinjer θα πλαισιώσουν το Σάββατο 17 Ιουνίου τους Helloween και οι Triptykon του τεράστιου Tom Gabriel Fischer θα συνοδεύσουν την Τρίτη 27 Ιουνίου τους Parkway Drive και τους Soulfly, παρουσιάζοντας ένα set αφιερωμένο εξ ολοκλήρου στους θρυλικούς Celtic Frost.

Οι Jinjer κατάγονται από το Ντονέτσκ και αποτελούν ένα από τα πιο πολυσυζητημένα συγκροτήματα του metal σήμερα. Η εξαιρετική τους ματιά στο σκληρό ήχο, σε συνδυασμό με την αφοσίωσή τους στη μουσική και τη σαφέστατη πρόθεσή τους να μην μασάνε τα λόγια τους, τους έχει χαρίσει φανατικό κοινό και τεράστια κριτική αναγνώριση. Το 2021 κυκλοφόρησαν το "Wallflowers", τον τέταρτο δίσκο της καριέρας τους και έναν από τους κορυφαίους εκείνης της χρονιάς όσον αφορά στο metal, επιβεβαιώνοντας όσους ισχυρίζονται ότι σύντομα θα βρουν τη θέση τους ανάμεσα στα μεγαλύτερα ονόματα της σκηνής.

Σημείο αναφοράς του συγκροτήματος είναι φυσικά η Tatiana "Tati" Shmayluk, μία από τις κορυφαίες τραγουδίστριες του 21ου αιώνα, σύμφωνα με το Loudwire, η οποία "μοιάζει σαν μία superstar της soul και, ταυτόχρονα, σαν μία δαιμονισμένη βασίλισσα". Μαζί με το αδιαμφισβήτητο ταλέντο των Roman Ibramkhalilov (κιθάρα), Eugene Abdukhanov (μπάσο) και Vladislav Ulasevich (drums), οι Jinjer συνεχίζουν την ξέφρενη πορεία τους προς την κορυφή. Θέτουν τα δικά τους πρότυπα στο σύγχρονο metal και συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν με κάθε εμφάνισή τους στις μεγαλύτερες metal αρένες του κόσμου. 

Τον τελευταίο χρόνο, οι Jinjer έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στην ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τις αιματηρές συγκρούσεις στην Ουκρανία. Έχουν εκφράσει ανοιχτά τις απόψεις τους και έχουν συγκεντρώσει χρήματα για να βοηθήσουν τους πληγέντες και αυτός είναι ένας παραπάνω λόγο να είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που θα έχουμε την ευκαιρία να τους ξαναδούμε από κοντά, μετά τη θριαμβευτική τους εμφάνιση στο Release Athens 2022, στο πλάι των τεράστιων Slipknot και των Sepultura.

Οι Triptykon δημιουργήθηκαν τον Μάιο του 2008 από τον Tom Gabriel Fischer (a.k.a Tom Gabriel Warrior), όταν οι εσωτερικές διαμάχες στους κόλπους των Celtic Frost έκαναν τη συνέχιση της πορείας του θρυλικού extreme metal συγκροτήματος αδύνατη. Ένα χρόνο μετά, ο Fischer θα ξεκινούσε τις ηχογραφήσεις του "Eparistera Daimones", του πρώτου δίσκου του σχήματος, ο οποίος όπως ήταν αναμενόμενο αποτελούταν κατά κύριο λόγο από υλικό που είχε γράψει για το επόμενο βήμα των Celtic Frost, μετά το αριστουργηματικό "Monotheist" (2006).

Το άλμπουμ επιβεβαίωσε το εκτόπισμα του Fischer και υπενθύμισε πως πρόκειται για μία από τις πιο επιδραστικές μορφές του σκληρού ήχου. Μετά από μία τεράστια παγκόσμια περιοδεία, με headline εμφανίσεις σε φεστιβάλ όπως το Roadburn και το Wacken Open Air, οι Triptykon μπήκαν στο στούντιο για την ηχογράφηση του δεύτερου δίσκου τους.

Το "Melana Chasmata" κυκλοφόρησε το 2014 και όχι μόνο αναγνωρίστηκε ως ένας από τους κορυφαίους metal δίσκους της προηγούμενης δεκαετίας αλλά επαναπροσδιόρισε τι σημαίνει ακραίος ήχος σήμερα. Το 2023, οι Triptykon επιστρέφουν στις ζωντανές εμφανίσεις, ελάχιστες από τις οποίες θα είναι αποκλειστικά αφιερωμένες στους Celtic Frost. Το συγκεκριμένο setlist θα παρουσιαστεί, ανάμεσα σε shows μετρημένα στα δάχτυλα ενός χεριού, και στο Release Athens 2023, σε μία ιστορική εμφάνιση για τον σκληρό ήχο των τελευταίων δεκαετιών.

Την Τρίτη 27 Ιουνίου, θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε μερικά από τα σπουδαιότερα τραγούδια που έγραψε ο Tom Gabriel Fischer με τους Celtic Frost, κυρίως από τις τρεις πρώτες κυκλοφορίες του συγκροτήματος ("Morbid Tales", "Emperor’s Return" και "Το Mega Therion"), σε μία βραδιά που κανένας πραγματικός οπαδός του metal δεν θέλει να χάσει. Περισσότερα ονόματα θα ανακοινωθούν σύντομα.

Προπώληση εισιτηρίων (€ 130-50) μέσω viva.gr.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Άνισες εντυπώσεις από συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στο Μέγαρο

Παρά το ενδιαφέρον του προγραμματισμού, οι "άτακτες" εμφανίσεις του συνόλου σε διάφορους χώρους δεν επιτρέπουν ξεκάθαρη αποτίμηση της προόδου του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
01/05/2024

Dave Holland: Τζαζ θρίαμβος στα St Paul's Sessions, παρέα με το νέο του τρίο

Εκπληκτική βραδιά στο αμφιθέατρο "Ιωάννης Δεσποτόπουλος" του Ωδείου Αθηνών, με διαρκείς ζητωκραυγές για τον σπουδαίο Βρετανό κοντραμπασίστα και τις καινούριες του περιπέτειες με τους Αμερικανούς παιχταράδες Jaleel Shaw (άλτο σαξόφωνο) & Eric Harland (ντραμς).

Indie Playground Festival vol.2: Ένα διήμερο πάρτι στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Ένα event αφιερωμένο στη σύγχρονη ανεξάρτητη ελληνική indie, alternative rock, pop και electronica σκηνή.

Η Ταράτσα του Φοίβου ανάβει ξανά τα φώτα της στο θέατρο Άλσος

Καλεσμένοι στις δύο πρώτες παραστάσεις η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος.

O συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος μάς λέει "Λέξεις που δεν είπαμε"

Με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών παρουσιάζουν την νέα του δισκογραφική δουλειά, καθώς και παλαιότερες μουσικές και τραγούδια, που κέρδισαν την αναγνώριση και αγάπη του κοινού.

José Carreras και Plácido Domingo σε μια ιστορική βραδιά στο Καλλιμάρμαρο

Σε ένα πρόγραμμα δομημένο με άριες που άφησαν εποχή και ντουέτα από μερικές από τις πιο αγαπημένες όπερες όλων των εποχών.