"Οι ποιητές μας τραγουδούν" στο Μέγαρο

Ο Μανώλης Μητσιάς και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη παρουσιάζουν μια ανθολογία ελληνικής μελοποιημένης ποίησης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.

Μανώλης Μητσιάς Καρυοφυλλιά Καραμπέτη © Φοίβος Μπόζας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, ο Μανώλης Μητσιάς και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη περιδιαβαίνουν τον μαγικό κόσμο της ελληνικής ποίησης, παρουσιάζοντας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Τρίτη 21 Μαρτίου στις 8.30 το βράδυ, έργα σπουδαίων ελλήνων ποιητών και στιχουργών, που έχουν μελοποιήσει συνθέτες όπως, μεταξύ άλλων, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης, ο Ηλίας Ανδριόπουλος, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Χρήστος Λεοντής και ο Γιάννης Σπανός. Η επιμέλεια των κειμένων είναι του Γιώργου Λιάνη. Στο πιάνο και στις ενορχηστρώσεις, ο Αχιλλέας Γουάστωρ.   

Ακούγονται μελοποιημένοι οι: Μανόλης Αναγνωστάκης, Νίκος Γκάτσος, Οδυσσέας Ελύτης, Κωνσταντίνος Π. Καβάφης, Νίκος Καββαδίας, Τάσος Λειβαδίτης, Γιάννης Ρίτσος κ.ά. Η εκδήλωση εντάσσεται στις εκδηλώσεις του κύκλου "Λόγος και Μουσική”. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Αχιλλέας Γουάστωρ (πιάνο, ενορχηστρώσεις), Ηρακλής Ζάκκας (μπουζούκι, μαντολίνο), Παναγιώτης Τζιώτης (βιολί), Γιώτης Σαμαράς (ακουστική κιθάρα), Γιώργος Μπεχλιβάνογλου (κλασική κιθάρα), Μερκούριος Κάραλης (κλαρινέτο), Γιώργος Τσιατσούλης (ακορντεόν), Σταύρος Καβαλιεράτος (κοντραμπάσο), Σπύρος Παναγιωτόπουλος (ντράμς) και οι ηχολήπτες Δημήτρης Μπουρμπούλης, Γιώργος Κολεβέντης

Διαβάστε Επίσης

Info: Τιμές εισιτηρίων (€ 45-9) | Πληροφορίες εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το "Piaf! The Show" έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Όλα τα λατρεμένα τραγούδια της απόλυτης ντίβας θα μάς ταξιδέψουν στους σταθμούς της πολυτάραχης ζωής της, υπό την ερμηνεία της Nathalie Lermitte.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Μία συναρπαστική μουσικά "Σταχτοπούτα" & μία σπουδαία τσελίστα (Εμμ. Μπερτράν) στο "Ολύμπια"

Οι δύο πολύ ωραίες βραδιές, που απόλαυσαν οι φιλόμουσοι σε διάστημα μόλις ενός μήνα στο "Ολύμπια" Δημοτικό Μουσικό Θέατρο της Αθήνας, έδωσαν τροφή για σκέψη όσον αφορά τις προοπτικές και τη θέση του θεσμού στα μουσικά μας πράγματα.

Release Athens 2024: Beak> και Mount Kimbie την ίδια μέρα με τους Massive Attack

Το συγκρότημα του Geoff Barrow, των μοναδικών Portishead, και το λονδρέζικο γκρουπ σε μια από τις πιο απολαυστικές βραδιές του φετινού καλοκαιριού.

"Φως! Ω, πού είναι το φως;": Τραγούδια σε ποίηση του Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ

O ποιητικός κόσμος του μεγάλου Ινδού στοχαστή Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ αποκαλύπτεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Piano City Athens 2024: Οι γειτονιές της Αθήνας πλημμυρίζουν ξανά με μουσική

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ που γεμίζει μελωδίες τις γειτονιές της πρωτεύουσας με 100 κοντσέρτα πιάνου.

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".

Η Μαρίνα Σάττι μάς δίνει ραντεβού στην Τεχνόπολη

Η Μαρίνα υπόσχεται να μας μεταφέρει στο εθιστικό καλλιτεχνικό σύμπαν της.