Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο Κώστας Μακεδόνας αποκαλύπτουν τον "Γκρεμιστή"

Μαζί τους στο Μικρό Παλλάς θα βρίσκονται οι Γιώργος Φλωράκης και Βερόνικα Δαβάκη.

Δημήτρης Παπαδημητρίου

Λίγο πριν την επίσημη κυκλοφορία του δίσκου τους "Ο Γκρεμιστής" ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο Κώστας Μακεδόνας παρουσιάζουν τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου στο αθηναϊκό κοινό τα οκτώ τραγούδια που τον απαρτίζουν. Στο Μικρό Παλλάς θα ακουστούν για πρώτη φορά στη εν σώματι τα τραγούδια που, επί τρία συναπτά έτη επεξεργάσθηκαν μαζί ώστε να είναι μια μουσική ανθολογία μόνο εξαιρετικών αισθημάτων και σημαντικών νοημάτων. Μαζί τους ο Γιώργος Φλωράκης και η Βερόνικα Δαβάκη.

Ο τίτλος έρχεται απ’ ευθείας από το μνημειώδες ποίημα του Κωστή Παλαμά. Ένα ποίημα οργισμένη ελεγεία, το απόλυτα ιδεολογικό υπόβαθρο για την κοινωνική Επαναστατικότητα. Δίπλα τους ένα συγκλονιστικό τραγούδι αγάπης και μεταφυσικής σύνδεσης του ενήλικου παιδιού με την μητέρα του: "Η Στοργή Σου με Προσμένει" του Ναπολέοντος Λαπαθιώτη.

Κώστας Μακεδόνας

Ωστόσο την μερίδα του λέοντος έχει ο Μάνος Ελευθερίου με μερικά από τα υπέροχα στιχουργήματα-παρακαταθήκη που άφησε στον Δημήτρη Παπαδημητρίου με την εντολή να τα παρουσιάσει σταδιακά και αρκετά χρόνια "αργότερα".

Επί σκηνής θα βρίσκονται οι μουσικοί: Αχιλλέας Γουάστωρ - πιάνο, Κορίνα Βουγιούκα - κιθάρα, Γιώργος Καραγιάννης - μπουζούκι, Αποστόλης Μαργαζής - μπουζούκι, Μιχάλης Βρέττας - βιολί, Μερκούριος Κάραλης - κλαρινέτο, Τάσος Μυσιρλής - τσέλο, Δημήτρης Σίντος - κοντραμπάσο, Ντίνος Χατζηιορδάνου - ακορντεόν, Δημήτρης Κοντός - κρουστά.

Ώρα έναρξης: 9.15 μ.μ. | Τιμές εισιτηρίων: 30 € VIP | 15 € A Ζώνη | 10 € Β Ζώνη | 8 € μειωμένο

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Δημήτρης Παπαδημητρίου (αναβλήθηκε)

  • Ελληνική

Αφιέρωμα στο συνολικό έργο του με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Χαλανδρίου. Τραγουδούν οι Βερόνικα Δαβάκη, Πάνος Παπαϊωάννου, Γιώργος Φλωράκης, και διευθύνει ο συνθέτης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Στάνκογλου, Κότσιρας Μόρφη, Κιτσοπούλου, Μαργιόλα και Apon σε δύο βραδιές αφιερωμένες στον Βασίλη Τσιτσάνη

Με αφορμή τα 110 χρόνια από τη γέννησή του Έλληνα δημιουργού, το Θέατρο Παλλάς φιλοξενεί για δύο παραστάσεις μια ξεχωριστή αφηγηματική συναυλία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/01/2026

Ένα μουσικό ταξίδι "4 Φωνών-4 Αιώνων" στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Οι τέσσερις μουσικοί θα διανύσουν την μουσική απόσταση από τον 17ο έως και τον 20ο αιώνα μέσα από τέσσερα εμβληματικά κλασικά έργα.

Οι Godsleep σε μια δυνατή ροκ βραδιά στο Arch

Επιστρέφουν στην αθηναϊκή σκηνή απόψε και συναντούν τους Loud Silence.

Ο Γιώργος Παπαγεωργίου και οι Polkar σε μια απρόβλεπτη συναυλία στον Σταυρό του Νότου

Μια συναυλία που σίγουρα θα εκπλήξει κοινό, αλλά και τους ίδιους τους μουσικούς με τον πηγαίο αυθορμητισμό του Γιώργου Παπαγεωργίου.

Οι Black Country, New Road έρχονται (ευτυχώς) ξανά στην Αθήνα

Οι Άγγλοι εκπρόσωποι της indie σκηνής σε ένα ακόμα live στη χώρα μας με τρία ξεχωριστά άλμπουμ στις αποσκευές τους.

Samba με τους Quilombo στο Μέγαρο Μουσικής, σε μια βραδιά χωρίς καθίσματα

Πάνω από 50 μουσικοί και χορευτές μετατρέπουν την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου την αίθουσα σε ζωντανή πίστα χορού υπό τους αφροβραζιλιάνικους ήχους των κρουστών.