Το Μουσικό Τρίο "Ensemble Retro Wien" στην Κύθνο

Στο πλαίσιο του προγράμματος "Ελληνο-Αυστριακό Μουσικό Καλοκαίρι 2022" διοργανώνεται ένα μουσικό πρόγραμμα με μελωδίες από τον Mozart και Beethoven έως τον Nino Rota και Μάνο Χατζιδάκι.

Το Μουσικό Τρίο "Ensemble Retro Wien" στην Κύθνο

Η πολιτιστική πρωτοβουλία "kythniale" σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Κύθνου, στο πλαίσιο του προγράμματος "Ελληνο-Αυστριακό Μουσικό Καλοκαίρι 2022", παρουσιάζει υπό την αιγίδα της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα, ένα μουσικό πρόγραμμα με μελωδίες από τον Mozart και Beethoven έως τον Nino Rota και Μάνο Χατζιδάκι. Η μουσική εκδήλωση "Parla più piano" θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Ιουλίου στην Πλατεία Ανεμόμυλου, στη Χώρα, στο νησί της Κύθνου. Το νησί της Κύθνου εντάσσεται για πρώτη φορά στο πρόγραμμα εκδηλώσεων "Ελληνο-Αυστριακό Μουσικό Καλοκαίρι" και με αυτό τον τρόπο συνεχίζεται ο πολιτιστικός διάλογος μεταξύ ανθρώπων και πολιτισμών μέσω της τέχνης.

Το Μουσικό Τρίο "Ensemble Retro Wien", που αποτελείται από τους εξαίρετους μουσικούς Ρόζα Πουλημένου - Μέτζο Σοπράνο, Ναταλία Στρίκου - Μαντολίνο και Αναστάσιο Στρίκο - Πιάνο, και έχει εμφανισθεί σε πολλές διεθνείς εκδηλώσεις, έρχεται στη Χώρα της Κύθνου να παρουσιάσει ένα ευρύ φάσμα γνωστών μουσικών έργων που αγγίζουν την ψυχή μας.

Διαβάστε Επίσης

Η Μέτζο Σοπράνο Ρόζα Πουλημένου, με σπουδές στην Ελλάδα, Αγγλία και Αυστρία, έχει δώσει συναυλίες στην Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Ισραήλ, Βέλγιο, Γαλλία, Αγγλία, Ελβετία, Αυστρία, Γερμανία, Ταϋλάνδη και Η.Π.Α. ερμηνεύοντας όπερα, ορατόριο, λιντ, μουσικό θέατρο και σύγχρονη μουσική και έχει συμπράξει ως σολίστ με γνωστά σύνολα και ορχήστρες, και έχει συνεργαστεί με διάσημους μαέστρους. Παράλληλα είναι καθηγήτρια και υπεύθυνη του Τομέα Μονωδίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, έχοντας επίσης διδάξει σε σημαντικές Μουσικές Ακαδημίες και Πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Rosa Cappon Poulimenou

Η Ναταλία Στρίκου γεννήθηκε στην Ουκρανία, όπου και σπούδασε νυκτά έγχορδα με κύριο όργανο το Ντόμρα, ενώ κατά την παραμονή της στον γερμανόφωνο χώρο εστίασε στο μαντολίνο. Έχει εμφανισθεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες ως σολίστ με συνοδεία πιάνου ή ορχήστρα και ως μέλος συνόλων δωματίου, συνεργάζεται τακτικά ως εξάρχουσα με σύνολα νυκτών εγχόρδων, καθώς και ως μετακαλούμενη μουσικός σε σημαντικές συμφωνικές ορχήστρες, όπως η Ορχήστρα Maestri του Λονδίνου, η Συμφωνική Ορχήστρα της Βιέννης και η κρατική Όπερα της Βιέννης σε έργα Βέρντι, Μάλερ, Ρεσπίγκι, Προκόφιεφ.

Nataliya Striku

Ο Αναστάσιος Στρίκος, γεννημένος στην Αθήνα το 1972, πήρε δίπλωμα πιάνου με άριστα παμψηφεί από το Αττικό Ωδείο και πτυχίο Θεατρολογίας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ στη συνέχεια σπούδασε διεύθυνση ορχήστρας με υποτροφία της Ακαδημίας Αθηνών στη Μουσική Ακαδημία του Würzburg. Εργάστηκε στο Θέατρο Όπερας του Würzburg ως μουσικός εκγυμναστής και διευθυντής ορχήστρας. Αργότερα εργάστηκε ως πιανίστας και διευθυντής στην διάσημη παιδική χορωδία Wiener Sängerknaben. Η συναυλιακή του δραστηριότητα συνδυάζει ένα ευρύ φάσμα ρεπερτορίου, ορχηστρών, χορωδιών, αιθουσών και συνεργατών σε ολόκληρη την Ευρώπη, ενώ έχει εμφανισθεί στους πιο σημαντικούς συναυλιακούς χώρους της Κίνας, της Κορέας και του Μακάο. Έχει περιοδεύσει με πάνω από εβδομήντα σχήματα ανά την Ευρώπη, μεταξύ αυτών με τις σημαντικότερες Συμφωνικές Ορχήστρες Νέων της Αμερικής. Το 2005 ίδρυσε το Ensemble Retro Wien. Διδάσκει και διευθύνει σε επτά γλώσσες και έχει κατά καιρούς καταπιαστεί με τη μετάφραση θεατρικών έργων και πονημάτων θεωρητικών της μουσικής στα ελληνικά.

Anastasios Strikos

"kythniale" είναι μια πολυσχιδής πολιτιστική πρωτοβουλία που σχεδιάζει και υλοποιεί καλλιτεχνικά δρώμενα, πολιτιστικές και μουσικές εκδηλώσεις, εκθέσεις, workshops, art residencies και εναλλακτικές δράσεις πολιτισμικού διαλόγου ανάμεσα στην Κύθνο και τον κόσμο. Οι πολιτιστικές και καλλιτεχνικές αυτές εκδηλώσεις, ανοιχτές στο κοινό, διοργανώνονται στο νησί της Κύθνου, διατηρώντας τη δική τους ταυτότητα, και εντάσσονται στα "Κύθνια", το ετήσιο Φεστιβάλ του νησιού, δημιουργώντας "Γέφυρες Πολιτισμού" με τους λαούς του κόσμου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ο καθηλωτικός Τσαϊκόφσκι του Βολόντιν, κορωνίδα των δύο φεστιβαλικών εμφανίσεων της ΚΟΑ

Η ερμηνεία αναφοράς του 1ου Κοντσέρτου για πιάνο του Τσαϊκόφσκι αποτέλεσε την κορυφαία στιγμή των φετινών, καθιερωμένων, δύο εμφανίσεων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο Φεστιβάλ Αθηνών και το Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
19/07/2024

"Η Πύλη Άνοιξε" στο 6ο Φεστιβάλ Χανιού του Σουφλιά

Μουσικές και περιπέτειες στην καρδιά της Ελλάδας μέχρι τις 8 Αυγούστου.

Η χώρα του Μηδέν: Μετά από είκοσι έξι χρόνια, οι Smashing Pumpkins εμφανίστηκαν ξανά στην Αθήνα.

Η alt-rock μπάντα που ηγήθηκε της εναλλακτικής σκηνής των 90s έκανα στάση στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας τους "The World Is a Vampire".

Massive Attack στο Release Athens 2024: Μια βραδιά όπου η σκέψη κατακερματίστηκε ακριβώς όπως η πραγματικότητα

Οι Βρετανοί trip hop ήρωες των 90s επέστρεψαν στην Αθήνα με ένα οπτικο-ακουστικό show-καταγγελία σε αλληλεγγύη με τον δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης.

Το Kournos Music Festival επιστρέφει για 4η χρονιά στη Λήμνο

Το Φεστιβάλ της Λήμνου επιστρέφει πιο πλούσιο από ποτέ με παραγωγές εμπνευσμένες από το νησί και αγαπημένους καλλιτέχνες.

Οι Τετάρτες στο ΚΠΙΣΝ έχουν DJ sets, spritz και ηλιοβασιλέματα

Για σχεδόν ένα μήνα το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος φιλοξενεί πολλούς djs και πολλούς ήχους στη ταράτσα του Φάρου.

Οι Γάλλοι L’ Entourloop επιστρέφουν στην Ελλάδα

Μαζί με τους N’Zeng, Troy Berkley και BlabberMouf θα εμφανιστεί το γαλλικό δίδυμο για δύο μοναδικές συναυλίες.