London Grammar στο Release Athens 2022: Το electropop trip της Δευτέρας

Πήγαμε στην έκτη ημέρα του Release Athens 2022 με headliners τους London Grammar και αναμεταδίδουμε.

London Grammar

Ανάμεσα στις μέρες που φεύγω τρέχοντας από το περιοδικό για κάποια συναυλία σχεδόν σε καθημερινή βάση, η έκτη ημέρα του Release Athens 2022 δεν ήταν αυτή για την οποία ανυπομονούσα ιδιαίτερα. Αυτό είχε να κάνει κυρίως με την πιο pop αισθητική του line up της Δευτέρας και σε δεύτερο χρόνο με τις άδικες προκαταλήψεις μου για την LP. Βέβαια, δεν υπάρχει καλύτερο από το να βλέπεις headliners που δεν έχουν "καεί" από τις επαναλήψεις (βλ. Parov Stelar που η προσέλευση στην Πλατεία Νερού ήταν ξεκάθαρα δυσανάλογη με το στίγμα του καλλιτέχνη), που να έχουν τη φρεσκάδα των London Grammar και βρίσκονται αντικειμενικά στα καλύτερά τους (όπως γράφαμε πριν λίγο καιρό).

London Grammar
London Grammar

Τα δύο opening slots ανέλαβαν να φέρουν σε πέρας οι γενναίοι Daphne and the Fuzz και ο D3lta, που παρά τις θερμοκρασίες κατάφεραν να συσπειρώσουν έναν εντυπωσιακό αριθμό (επίσης γενναίων) θεατών μπροστά από το stage. Πρώτη η Daphne με τον ιδιαίτερο ήχο και τη δεμένη μπάντα της και στη συνέχεια ο D3lta, απέδειξαν γιατί θεωρούνται από τα πιο δυνατά ονόματα της εγχώριας σκηνής.

Hooverphonic
Hooverphonic

Τη σκυτάλη πήραν οι Hooverphonic με την - "original" (τραγουδίστρια τους), όπως ακουγόταν αστειευτικά στην Πλατεία - Geike Arnaert. Η performance της τραγουδίστριας που ταυτίστηκε όσο καμία με το σχήμα από το Βέλγιο, ανταγωνιζόταν σε ομορφιά τον ήλιο που βουτούσε στη θάλασσα και αποκατέστησε τις όχι ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις της τελευταίας εμφάνισής τους στην Ελλάδα, το 2019 (με την Luka Cruysberghs). Με παλιά ("You love me to death") και νέα τραγούδια από το περσινό "Hidden Stories" ("The Wrong Place"), μέχρι το πολυαναμενόμενο "Mad about you" οι Hooverphonic απέδειξαν ότι θα μπορούσαν να βρίσκονται και πιο ψηλά στο line up στρώνοντας τον δρόμο γι' αυτό που θα ακολουθούσε.

LP
LP

Η LP, κατά κόσμον Λάουρα Περγκολίτσι, είναι με ευκολία η μεγαλύτερη αποκάλυψη του φετινού συναυλιακού καλοκαιριού (κι ας βρισκόμαστε ακόμα στον Ιούνιο). Μπορεί να φταίει το ραδιόφωνο και το "Lost on you" που μας έφαγε τα αφτιά πριν κάτι χρόνια, μπορεί  ότι δεν είχα δει κάποια live εμφάνισή της, πάντως, η επιστροφή της στην Ελλάδα θύμισε πως πέρα από επιτυχημένη συνθέτρια είναι και μια ερμηνεύτρια με αξιώσεις. Όλοι χόρεψαν, λιγότερο ή περισσότερο, στη διάρκεια μιας επίδειξης αστείρευτης ενέργειας, εντυπωσιακών φωνητικών δυνατοτήτων και πολλαπλών υπενθυμίσεων της αγάπης της για το ελληνικό κοινό. Στα highlights του set της LP συγκαταλέγονται σίγουρα η ερμηνεία του εμπνευσμένου από την τελευταία επίσκεψή της στην Αθήνα "One Last Time" και φυσικά του πολυαναμενόμενου "Lost on you" που ακούσαμε στο πιο δυνατό encore της βραδιάς.

London Grammar
London Grammar

Η παρθενική εμφάνιση των London Grammar στην Ελλάδα, αρχικά προγραμματισμένη για το 2018, ήταν ένα γεγονός που το πολυπληθές fanbase τους εδώ περίμενε χρόνια. Το Release Athens 2022 ήταν ο πρώτος σταθμός της περιοδείας του εκτός Μεγάλης Βρετανίας μετά την κυκλοφορία του "Californian Soil". Με τη βοήθεια ενός εντυπωσιακού light show και ένα ποτ πουρί από τις τρία full length άλμπουμ τους (με έμφαση σε αυτό του  2021)  το λονδρέζικο τρίο χάρισε ένα καθηλωτικό set που κράτησε κάτι παραπάνω από μια ώρα δικαιώνοντας τη φήμη της ατμοσφαιρικότητας τους. 

London Grammar
London Grammar

H σαγηνευτική, επιβλητική φωνή της Hannah Reid με τους  Dominic "Dot" Major και Dan Rothman να ηλεκτρίζουν την κατάσταση κράτησε το κοινό σε μια υπνωτισμένη εγγρήγορση. Από τα trip hop beats και τις  electro soul μελωδίες και από την συντριβή στην απελευθέρωση, η τραγουδοποιία των London Grammar είναι κινηματογραφική. Εκεί μπορώ να αποδώσω τη διάρκεια του setlist, για την οποία ακούστηκαν αρκετά παράπονα. Στην πραγματικότητα όμως, έδωσαν ένα συμπαγές show, με μοναδικές ανάσες της Reid, τις φορές που έτεινε το μικρόφωνο προς το κοινό ενθαρύνοντας ένα δυνατό sing along και όταν άφησε το stage για να τραγουδήσει μαζί μας το "Baby It's You". 

Κάπως έτσι, η έκτη ημέρα του Release αφήνει την ανάμνηση μιας πολύ καλής φεστιβαλικής ημέρας! Συνέχεια, την Πέμπτη 30 Ιουνίου, με Pet Shop Boys, Thievery Corporation, Κ. Βήτα, Mazoha, Bobya Cottisha.

London Grammar - Setlist

Californian Soil
Missing
Hey Now
Lord It's a Feeling
Talking
I Need the Night
How Does It Feel
Baby It's You
Big Picture
Hell to the Liars
Wasting My Young Years
Strong
Metal & Dust
Encore: Lose Your Head

Περισσότερες πληροφορίες

Release Athens 2022: London Grammar

  • Rock-pop-folk

Η επιτυχημένη indie/dream pop μπάντα θα πραγματοποιήσει την παρθενική της εμφάνιση στη χώρα μας. Μαζί τους, η LP και οι Hooverphonic.

Πλατεία Νερού

κτίριο πεζογέφυρας (δίπλα στο γήπεδο του Τάε Κβον Ντο, στάση τραμ Δέλτα Φαλήρου), Νέο Φάληρο
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το "Piaf! The Show" έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Όλα τα λατρεμένα τραγούδια της απόλυτης ντίβας θα μάς ταξιδέψουν στους σταθμούς της πολυτάραχης ζωής της, υπό την ερμηνεία της Nathalie Lermitte.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Μία συναρπαστική μουσικά "Σταχτοπούτα" & μία σπουδαία τσελίστα (Εμμ. Μπερτράν) στο "Ολύμπια"

Οι δύο πολύ ωραίες βραδιές, που απόλαυσαν οι φιλόμουσοι σε διάστημα μόλις ενός μήνα στο "Ολύμπια" Δημοτικό Μουσικό Θέατρο της Αθήνας, έδωσαν τροφή για σκέψη όσον αφορά τις προοπτικές και τη θέση του θεσμού στα μουσικά μας πράγματα.

Release Athens 2024: Beak> και Mount Kimbie την ίδια μέρα με τους Massive Attack

Το συγκρότημα του Geoff Barrow, των μοναδικών Portishead, και το λονδρέζικο γκρουπ σε μια από τις πιο απολαυστικές βραδιές του φετινού καλοκαιριού.

"Φως! Ω, πού είναι το φως;": Τραγούδια σε ποίηση του Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ

O ποιητικός κόσμος του μεγάλου Ινδού στοχαστή Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ αποκαλύπτεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Piano City Athens 2024: Οι γειτονιές της Αθήνας πλημμυρίζουν ξανά με μουσική

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ που γεμίζει μελωδίες τις γειτονιές της πρωτεύουσας με 100 κοντσέρτα πιάνου.

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".

Η Μαρίνα Σάττι μάς δίνει ραντεβού στην Τεχνόπολη

Η Μαρίνα υπόσχεται να μας μεταφέρει στο εθιστικό καλλιτεχνικό σύμπαν της.