Οδηγός Μουσικής

"Fête de la Musique": Το PTX Athens φιλοξενεί μια ιδιαίτερη εκδήλωση υποστήριξης στην Ουκρανία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής καλλιτέχνες από την Ουκρανία παρουσιάζουν μια σειρά από dj και live performances.

Katarina Gryvul © Yana Ilo

Σε αυτή την ιδιαίτερη βραδιά φιλοξενούνται καλλιτέχνες από την Ουκρανία στην Αθήνα. Καθώς η Fête de la Musique ενώνει κοινό και μουσικούς σε όλες τις πόλεις και τις χώρες του κόσμου, μια χώρα στο κέντρο της Ευρώπης έχει στερηθεί την ειρήνη και την ανεξαρτησία της. Μετά τη ρωσική εισβολή, κάθε Ουκρανός/ή και πολλοί άνθρωποι πέρα από αυτόν επηρεάζονται από τη συνεχιζόμενη τρομοκρατία.  

Το πρόγραμμα ανοίγει με μια ζωντανή εμφάνιση του Nikolaienko, συνιδρυτή των labels Muscut και Shukai. Ως εκδότης καταπιάνεται με την κληρονομιά της ουκρανικής μουσικής του 20ου αιώνα και της σύγχρονης ουκρανικής μουσικής, ενώ ο ίδιος συνθέτει left-field ηλεκτρονική μουσική. Ακολουθεί ζωντανή εμφάνιση της σολίστ του ηλεκτρικού βιολιού Valentina Goncharova, η καριέρα της οποίας καλύπτει περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες, συνδυάζοντας τη σοβιετική σχολή της πρωτοπορίας και εξερευνήσεις της ηλεκτρονικής μουσικής. Το πρόγραμμα κλείνει η Katarina Gryvul, συνθέτρια και παραγωγός με εξαιρετικές ευαισθησίες τόσο στον ακουστικό όσο και στον ψηφιακό τομέα.

Ειδικά για τη βραδιά αυτή ο χώρος του PTX υποδέχεται τον Ουκρανό εικαστικό καλλιτέχνη και δημοσιογράφο Bohdan Mucha, ο οποίος παράγει τρισδιάστατα περιβάλλοντα ντοκιμαντέρ από τις επιτόπιες εξορμήσεις του στους χώρους. Θα παρουσιαστεί το δεύτερο έργο του, ένας αντιαρματικός σκαντζόχοιρος, που έγινε σε συνεργασία με τη λευκορωσίδα καλλιτέχνιδα Katia She

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν σε εθελοντικές οργανώσεις που βοηθούν στην παράδοση τροφίμων και αγαθών πρώτης ανάγκης στις περιοχές που βρίσκονται σε κίνδυνο στην Ουκρανία, καθώς και στην ανακατασκευή/κατασκευή κατεστραμμένων κατοικιών. Μια παραγωγή του Goethe-Institut Athen, του PTX και του Nikita Rasskazov.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, με προαιρετική αγορά εισιτηρίου αλληλεγγύης εδώ.

Πρόγραμμα

Πόρτες | 7μ.μ.
Nikolaienko | 7.30 μ.μ.
Valentina Gonacharova | 9 μ.μ.
Katarina Gryvul | 10 μ.μ.

PTX Athens, Πλ. Θεάτρου 10, Αθήνα


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ο Jef Maarawi και οι Jack Heart and The Love Ghosts στα Πανοραμικά Σκαλιά

Το μουσικό καλοκαίρι συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον και δωρεάν συναυλίες στο ΚΠΙΣΝ.

05/07/2022

Όταν ο Iggy Pop και ο Liam Gallagher έδωσαν ένα εξαιρετικά ειλικρινές live

Εμβληματικοί, οι δύο θρύλοι τις μουσικής Iggy Pop και Liam Gallagher "μίλησαν" με ευθύτητα με το κοινό. Και αυτό τους αποθέωσε. Σχεδόν όλο.

Το Sun:Set Party από τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο επιστρέφει στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Για 7η χρονιά στην ASTIR Beach στην Βουλιαγμένη, στο PRIVILEGE Beach House.

30 Χρόνια Sani Festival

Θρύλοι της jazz, pop, rock μουσικής σκηνής, ανεβαίνουν τον Ιούλιο τον λόφο της Σάνης.

Συναυλιακά ραντεβού στην Τεχνόπολη

Άλλο ένα καλοκαίρι που σφύζει ζωή και φέρνει ξανά κοντά μας συναυλίες με αγαπημένους καλλιτέχνες, κινηματογραφικές προβολές και εκθέσεις στην καρδιά της Αθήνας.

Κερδίστε προσκλήσεις για τη συναυλία της Laurie Anderson στο Ηρώδειο

H πρωτοποριακή περφόρμερ από τη Νέα Υόρκη φιλοξενείται στο φετινό Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου.