Plisskën Festival: Ένα ατελείωτο πάρτι στην Τεχνόπολη

Μερικά από τα πιο hot ονόματα της σύγχρονης χορευτικής σκηνής συνθέτουν ένα φεστιβαλικό διήμερο για όλα τα γούστα (12-13/6). Ακολουθούν 6 highlights που δεν πρέπει να χάσετε από το φετινό line up.

Plisskën Festival: Ένα ατελείωτο πάρτι στην Τεχνόπολη

Caribou

Caribou
© Amber Elise

Τα ψηφιακά, trippy ηχοτοπία του πολυπρόσωπου Καναδού παραγωγού/συνθέτη και headliner της πρώτης ημέρας του Plisskën θα κατακλύσουν το main stage του φεστιβάλ, σε ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα acts του καλοκαιριού. Το βραβευμένο στα Libera Awards "Suddenly" (Καλύτερος Dance/Electric δίσκος 2021) διαδέχτηκε το uptempo "You Can Do It", που, αν και κινείται σε πιο ποπ μονοπάτια, χάρισε πολλά χαμόγελα στο κοινό του. O κατά κόσμον Dan Snaith, με τη βοήθεια της μπάντας του και με ένα εντυπωσιακό οπτικοακουστικό σόου, αποδεικνύει ότι, παρά τη μακρά πορεία του στην ηλεκτρονική σκηνή, δεν είναι απλώς ένας "βετεράνος". 

Slowthai

Slowthai

Το αμφιλεγόμενο bad boy της Βρετανίας επέστρεψε το 2021 με το νέο άλμπουμ "Tyron" που περιέχει συνεργασίες με τον A$AP Rocky, τον Skepta και τον James Blake, μεταξύ άλλων. Ο αυθάδης MC κάνει hip hop με hardcore punk ύφος και βγάζει τη γλώσσα πότε στη βασίλισσα και τον Μπόρις Τζόνσον και πότε στην ακροδεξιά και την κουλτούρα της ακύρωσης. Το ώριμο τέκνο των Sex Pistols, του Stormzy και των πολιτικών μοντέρνας Αγγλίας είναι γνωστός για τις εκρηκτικές live εμφανίσεις του, στις οποίες βγαίνει από τα ρούχα του (κυριολεκτικά) και βρίσκεται ψηλά στη λίστα με τα "άχαστα" acts της Δευτέρας 13/6. 

TOMM¥ €A$H

Tommy Cash
© Dmitri Gerasimov

Ο εκκεντρικός Εσθονός ράπερ, εννοιολογικός καλλιτέχνης, χορευτής και fashion icon έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για να χορέψει το Tunnel stage του φεστιβάλ σε ρυθμούς freestyle (12/6). Η πρώτη του κυκλοφορία, σε συνεργασία με τον οίκο Margiela, για το 2021 ήταν το 3.3 λεπτών "Mute", που ο ίδιος χαρακτήρισε "ύμνο" του lockdown: "Kόσμε, σκάσε επιτέλους για ν’ ακούσεις τον εαυτό σου". Μετά το δεύτερο άλμπουμ του, με τίτλο "¥€$" (2018), επανήλθε με μια σειρά από singles ("check12", "Benz-Dealer", "Zuccenberg") και το EP "MONEYSUTRA". 

Jay Electronica

Jay Electronica

Ένα από τα μεγάλα μυστήρια της ραπ ιστορίας, ο Jay Electronica, επέστρεψε το 2020 στα δισκογραφικά πράγματα. Το χρονικό του "χαμένου" άλμπουμ "Act II: The Patents of Nobility (The Turn)" ξεκινάει το μακρινό 2009, όταν ο ράπερ κυκλοφόρησε το single-φαινόμενο "Exhibit C", αφήνοντας το κοινό να ζητάει περισσότερο. Παρά το hype που συγκέντρωσε γύρω από το όνομά του, ο Electronica παρέμεινε ανενεργός μέχρι το υποψήφιο για Grammy "A Written Testimony", στο οποίο συμμετείχε σε μεγάλο βαθμό και ο Jay Z. Ο αινιγματικός καλλιτέχνης, που άγγιξε τα όρια του "αστικού" θρύλου, έρχεται στις 12/6.

Bonobo 

Bonobo
© Grant Spanier

Στο main act της δεύτερης μέρας του Plisskën, ο master του downtempo και πρωτοπόρος της electronica έρχεται, στο πλαίσιο της περιοδείας για τον έβδομο δίσκο του "Fragments" (top 5 στα UK charts). Ο ακούραστος δημιουργός καταφέρνει εδώ και μία εικοσιπενταετία να ανανεώνει την chill out μουσική και να διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον γύρω από κάθε νέα δουλειά του. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα, με την ανυπομονησία να κορυφώνεται στη σκέψη ότι θα ακούσουμε το μεγαλοπρεπές "Otomo" ζωντανά. Electro, R&B πειραματισμοί και lo-fi ατμόσφαιρες θα μας μεταφέρουν στη νιρβάνα του στιλίστα Bonobo (aka Simon Green). © Grant Spanier

Avalon Emerson

Avalon Emerson

Μια από τις πιο δεξιοτέχνες DJs του τερέν της techno, η Αμερικανίδα Avalon Emerson, επιστρέφει στην Ελλάδα. Η περίοδος της καραντίνας έστρεψε το ενδιαφέρον της παραγωγού σε μια κατεύθυνση διαφορετική από τη φάση των φεστιβάλ και των clubs, όπως ακούμε στο τελευταίο της "DJ Kicks". Μιξάρει techno με house και pop μελωδίες και φήμες λένε ότι τα sets της είναι "εμπειρία". Σημειωτέον, έχει κυκλοφορήσει από την Dark Entries το remix "Sun Masks" ("Μάσκες Ηλίου") της Λένας Πλάτωνος.

Περισσότερες πληροφορίες

Plisskën Festival 2022 (Ημέρα 2η)

  • Φεστιβάλ

Στη δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ στο επίκεντρο βρίσκεται η «ψυχή» του downtempo BONOBO, από τα πλέον αγαπημένα και πολυαναμενόμενα acts. Το line up συμπληρώνουν, μεταξύ άλλων, ο πολλά υποσχόμενος Βρετανός ράπερ Slowthai, η πρωτοποριακή Avalon Emerson και η εκρηκτική περσόνα Yves Tumor & Its Band.

Plisskën Festival 2022 (Ημέρα 1η)

  • Φεστιβάλ

Headliner στο φετινό Plisskën θα είναι ο πολυτάλαντος Καναδός CARIBOU, από τους σημαντικότερους δημιουργούς σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής. Επίσης, μοναδικές live εμφανίσεις από το παριζιάνικο dance δίδυμο των Polo & Pan, τον ασυμβίβαστο Εσθονό TOMM¥ €A$H, τον εντυπωσιακό underground ράπερ Jay Electronica και πολλά άλλα ονόματα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
25/04/2024

Η Μαρίνα Σάττι μάς δίνει ραντεβού στην Τεχνόπολη

Η Μαρίνα υπόσχεται να μας μεταφέρει στο εθιστικό καλλιτεχνικό σύμπαν της.

Ο D3lta στο "Faust" με νέο υλικό

Μετά την επιτυχημένη πρώτη του headline περιοδεία στην Αγγλία, έρχεται για ένα συναρπαστικό live στην Αθήνα.

23o Athens Jazz: Δείτε το αναλυτικό line up της μεγάλης γιορτής της τζαζ

9 ημέρες απόλυτης μουσικής γιορτής στην Τεχνόπολη με 25 σχήματα και καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό.

Πάσχα με Μπαχ, "Stabat Mater" και τραγούδια της Άνοιξης

Συνεχίζεται και φέτος η παράδοση των ειδικών, πασχαλινών συναυλιών, με πρωταγωνιστή το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, αλλά και με μεμονωμένες βραδιές, οι οποίες αντλούν έμπνευση από το πνεύμα κατάνυξης των πιο άγιων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ο Μανώλης Φάμελλος έρχεται στο Άλσος με "Ελαφριά Καρδιά"

Μαζί του σκηνή θα είναι ο Δώρος Δημοσθένους, ο Γιάννης Κότσιρας, η Πέννυ Μπαλτατζή, η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Πάνος Μουζουράκης.

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Behemoth και τους Testament

Οι πρωτεργάτες του ακραίου ήχου στην Πολωνία και οι κορυφαίοι εκπρόσωποι του thrash metal των ΗΠΑ, αντίστοιχα, θα πλαισιωθούν από τους Ολλανδούς Pestilence, στο Release Athens 2024.