Το Κουκάκι αφρίζει "Κάτω από τον Βράχο"

Ένα hybrid bar και δύο tap rooms, ένα tattoo & piercing studio, ένα rock documentary, unplugged συναυλίες και πολλά λίτρα μπύρας στήνουν το πιο κεφάτο ημερήσιο φεστιβάλ.

Strakastrüka © Παντελίτσα Χρυσοστόμου

Την Κυριακή 29 Μάϊου, από τις 4 μ.μ. μέχρι αργά το βράδυ η γειτονιά του Κουκακίου… αφρίζει, με τις καλύτερες ελληνικές και ξένες μπύρες να πρωταγωνιστούν και να ανεβάζουν το κέφι στην περιοχή που βρίσκεται κάτω από τον Ιερό Βράχο. Στο ημερήσιο φεστιβάλ "Κάτω από τον Βράχο" ενώνουν τις δυνάμεις τους τρία εμβληματικά στέκια μπύρας που έχουν δημιουργήσει ένα μεθυστικό τρίγωνο στην περιοχή του Κουκακίου, όπου επικρατούν τα αρώματα κριθαριού, λυκίσκου και μαγιάς: Strange Brew, Strakastrüka και Blame the Sun ανοίγουν κάνουλες και μπουκάλια, προσφέροντας τις καλύτερες εγχώριες μπύρες και τα κορυφαία labels εισαγωγής υπό τη συνοδεία rock’n’ roll, punk, ska, surf και πολλών ακόμη μελωδιών. 

Το πάρτι "Κάτω από τον Βράχο" ξεκινάει ηλεκτρισμένα με την πρώτη αθηναϊκή προβολή του ντοκιμαντέρ "Η εποχή της άρνησης του θανάτου" των Χρήστου Δανιηλίδη και Μιχάλη Μαλανδράκη στον κινηματογράφο Μικρόκοσμος στις 4.00 μ.μ (Εισ.: €5). Το φιλμ εστιάζει στην αγγλόφωνη ροκ σκηνή της Ελλάδας, από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 μέχρι και το τέλος του ‘20, παρουσιάζοντας συνεντεύξεις με κορυφαία γκρουπ της χώρας και αναλύοντας την έκρηξη της εγχώριας stoner σκηνής μέσα από μια ενδιαφέρουσα ιστορικο-κοινωνική ματιά. Μέλη των Nightstalker, Planet of Zeus, 1000mods, Deaf Radio κ.α. εξηγούν γιατί το ροκ στην Ελλάδα αρνείται να πεθάνει…

Στις 6 μ.μ. από την οθόνη του Μικρόκοσμου μεταφερόμαστε στη Φαλήρου, στο taproom της Strange Brew για ένα mini bazaar βινυλίων και t-shirts, παρέα με μπάντες όπως οι Steelwitch, Blasteroid, Junkwolvz, Domination Inc., Senserase, AllochiriaAetherian, Their Methlab, Mammock & BUS και τα μεγαθήρια της Fuzz Ink Records: Last Rizla, Sadhus The Smoking Community, Half Gramme of Soma και πολλές ακόμα επιλογές απ’ το Metal Throne record store.

Ξενυχτάμε | The Sexy Christians, Κύριος Κ. ή Blink Mike; (4-9/4)
The Sexy Christians

Τρία στενά πιο πάνω, στις 7 μ.μ.,  τo γκρουπ The Sexy Christians θα δώσει ένα δωρεάν unplugged live μπροστά από την είσοδο της Strakastrüka. Το αδιαμφισβήτητο rock’n’roll ταπεραμέντο τους θα απλωθεί στο πεζοδρόμιο της Δημητρακοπούλου, όπου θα ξεσηκώσουν και πάλι τα πλήθη με τον πολυσυλλεκτικό, αταξινόμητο και γκρουβαριστό ήχο τους. Μετά τους The Sexy Christians τη σκυτάλη παίρνουν οι Martzi & Rena (Jumberingas, Grey River & the Smoky Mountain).

Η ζωντανή μουσική συνεχίζεται (8.30 μ.μ.) στο taproom της Strange Brew με ένα ακουστικό session των freak rockers Mammock. Από τις 9 μ.μ. και μετά απόλυτοι πρωταγωνιστές στο Κουκάκι γίνονται οι μουσικές και οι μπύρες: Σε Blame the Sun, Strakastrüka και Strange Brew θα σερβίρονται ασταμάτητα craft και εμφιαλωμένοι ζύθοι-διαμάντια, με τους DJs να φτιάχνουν το κεφάτο rock’n’roll soundtrack της βραδιάς. 

Παράλληλα, στο πλαίσιο του "Κάτω από τον Βράχο" θα τρέξουν διάφορα events: Στο Black Dog Tattoo Collective Studio (Οδυσσέα Ανδρούτσου 36, 2114061286) θα υπάρχουν διαθέσιμα special flash tattoos & piercing σε ειδικές τιμές. Επίσης, οι ορκισμένοι ζυθόφιλοι μπορούν να επιδείξουν το ταλέντο τους στο άθλημα του Beer Pong στο πάντοτε φιλόξενο γήπεδο της Blame the Sun στις 6 μ.μ. 
Έτοιμοι για μια μέρα γεμάτη μπύρα και rock’n’roll κάτω από τον βράχο; 

Περισσότερες πληροφορίες

Μικρόκοσμος

Λεωφ. Συγγρού 106, Κουκάκι, στάση μετρό Συγγρού-Φιξ

Strange Brew Taproom & Bottleshop

Φαλήρου 86, Κουκάκι
  • Bars

Blame the sun taproom

Βεΐκου 60, Κουκάκι
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
25/04/2024

Η Μαρίνα Σάττι μάς δίνει ραντεβού στην Τεχνόπολη

Η Μαρίνα υπόσχεται να μας μεταφέρει στο εθιστικό καλλιτεχνικό σύμπαν της.

Ο D3lta στο "Faust" με νέο υλικό

Μετά την επιτυχημένη πρώτη του headline περιοδεία στην Αγγλία, έρχεται για ένα συναρπαστικό live στην Αθήνα.

23o Athens Jazz: Δείτε το αναλυτικό line up της μεγάλης γιορτής της τζαζ

9 ημέρες απόλυτης μουσικής γιορτής στην Τεχνόπολη με 25 σχήματα και καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό.

Πάσχα με Μπαχ, "Stabat Mater" και τραγούδια της Άνοιξης

Συνεχίζεται και φέτος η παράδοση των ειδικών, πασχαλινών συναυλιών, με πρωταγωνιστή το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, αλλά και με μεμονωμένες βραδιές, οι οποίες αντλούν έμπνευση από το πνεύμα κατάνυξης των πιο άγιων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ο Μανώλης Φάμελλος έρχεται στο Άλσος με "Ελαφριά Καρδιά"

Μαζί του σκηνή θα είναι ο Δώρος Δημοσθένους, ο Γιάννης Κότσιρας, η Πέννυ Μπαλτατζή, η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Πάνος Μουζουράκης.

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Behemoth και τους Testament

Οι πρωτεργάτες του ακραίου ήχου στην Πολωνία και οι κορυφαίοι εκπρόσωποι του thrash metal των ΗΠΑ, αντίστοιχα, θα πλαισιωθούν από τους Ολλανδούς Pestilence, στο Release Athens 2024.