7 τραγούδια του Nick Waterhouse που (περιμένουμε ότι) θα ακουστούν στην Αθήνα

Πολυαγαπημένος στην Ελλάδα κατά τα τελευταία χρόνια, ο Αμερικανός τραγουδοποιός έχει κλείσει νέο, διπλό ραντεβού με το αθηναϊκό κοινό (26 & 27/5). Το οποίο έχει φυσικά τις δικές του προσδοκίες για τη setlist.

NicWtrh_front

Η "χημεία" του Nick Waterhouse με το ελληνικό κοινό φάνηκε ήδη από τον πρώτο του ερχομό στη χώρα μας, τον Σεπτέμβριο του 2014. Και επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια, τόσο με τον χαμό που έγινε στο Gagarin τον Φεβρουάριο του 2017, όσο και με ένα εμφατικό sold-out στο Fuzz (Μάρτιος 2019). 

Ήταν λοιπόν λογικό και αναμενόμενο ότι θα επέστρεφε γρήγορα μετά το πέρας της πανδημίας: ήδη μετράμε αντίστροφα για τον νέο του ερχομό στην Αθήνα, στα πλαίσια της νέας του Promenade Blue Tour. Αναμένεται μάλιστα διπλός ερχομός, καθώς ο Αμερικανός τραγουδοποιός θα εμφανιστεί την Πέμπτη 26/5 στο Θέατρο Πέτρας (στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πέτρας 2022), αλλά θα παίξει και στο "Piraeus Club Academy" (Lou Lou is Present) την Παρασκευή 27/5

Ο κόσμος ξέρει βέβαια τι να περιμένει από τις συναυλίες του, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και προσδοκίες για το τι θα παιχτεί. Ακολουθούν λοιπόν 7 τραγούδια που οι fans αναμένουν ότι θα ακουστούν και στις δύο βραδιές του στην πόλη.

Katchi

Η συνεργασία με τον Leon Bridges στο πλαίσιο του τρίτου του δίσκου "Never Twice" (2016) οδήγησε στη μεγαλύτερη ραδιοφωνική επιτυχία την οποία γνώρισε στη χώρα μας ο τροβαδούρος από τη Santa Ana, αλλά και σε ένα κομμάτι-επιτομή του ρετρό rhythm & blues στυλ που εκπροσωπεί. 

Το ζήτημα λοιπόν με το "Katchi" δεν είναι αν θα παιχτεί (είναι βέβαιο), αλλά σε ποιο σημείο των βραδιών θα ακουστεί. Κατά πάσα πιθανότητα, πάντως, θα στρώσει τον δρόμο προς το φινάλε της κανονικής διάρκειας, ώστε να κρατήσει το κέφι ψηλά.

NicWtrh_01

Pushin' Too Hard

Γραμμένο από τον γνώριμο στα μέρη μας Sky Saxon, το "Pushin' Too Hard" χάρισε μια αμερικάνικη top-40 επιτυχία στους Seeds (1965), γενόμενο ένα από τα πιο διάσημα τραγούδια του garage rock της εποχής. 

Αν και ο Nick Waterhouse μετατόπισε τελικά το στυλ του, έχει βαθιές ρίζες σε αυτό το ιδίωμα κι έτσι τιμά πάντα το συγκεκριμένο κομμάτι στις ζωντανές του εμφανίσεις· συνήθως ανακατεύοντάς το με το ρεφρέν από το "Gloria" της Patti Smith, όπως έκανε π.χ. και το 2014 στο Gagarin. Παρά ταύτα, δεν έχει ηχογραφήσει τη διασκευή στο στούντιο. Το μόνο μέρος όπου θα το βρείτε εάν ανατρέξετε στη δισκογραφία του είναι στο άλμπουμ "Live At Pappy & Harriet's: In Person From The High Desert - Vol. I & II" (2020).

LA Turnaround

Ένα ακόμα κομμάτι από το άλμπουμ "Never Twice" (2016), το οποίο αντανακλά την αγάπη του Nick Waterhouse για τον ήχο του πρώιμου rock 'n' roll. 

Το "LA Turnaround" είχε παιχτεί στο encore κατά τον τελευταίο, sold-out ερχομό του στο Fuzz, μα τώρα αναμένεται να ακουστεί ανάμεσα στις 5-6 πρώτες επιλογές του set.  

Some Place 

Ίσως κάποιοι να προτιμούσαν να ακούσουν το "This Is Game", αλλά πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι ο Waterhouse θα επενδύσει στο "Some Place", από το ντεμπούτο του "Time's All Gone" (2012).

Είναι άλλωστε ένα από τα πιο καλογραμμένα και καλοτραγουδισμένα κομμάτια του, ίσως το πρώτο που αγάπησε το ελληνικό ακροατήριο, ήδη πριν τον δει για πρώτη φορά live στην Αθήνα.

Say I Wanna Know 

Ακόμα μια σταθερή επιλογή, παρμένη κι αυτή από το ντεμπούτο του 2012. Τα χαρακτηριστικά σαξόφωνα εφάπτονται όχι μόνο με τις "μαύρες" ρίζες του rock 'n' roll, μα και με τον ήχο που μια δεκαετία πριν τον Waterhouse ανέδειξε σε σταρ την Amy Winehouse –δεν είναι τυχαία τα συνοδευτικά γυναικεία φωνητικά της στούντιο εκτέλεσης, από την Allison Louie και τις Naturelles. 

Στην Αθήνα το πιθανότερο είναι ότι ο Καλιφορνέζος τραγουδοποιός θα ρίξει το "Say I Wanna Know" προς το φινάλε των εμφανίσεών του, ίσως και στο encore.

Indian Love Call 

Είναι αρκετά δεδομένη πια η πίστη του Waterhouse σε αυτό το τραγούδι από το "Time's All Gone" του 2012, ώστε να θεωρείται βέβαιο ότι θα το εντάξει ξανά στο πρόγραμμά του, σε πείσμα όσων ελπίζουν μήπως προτιμήσει το "Ain’t There Something That Money Can Buy".

Λογικά θα ακουστεί στο πρώτο μισό των αθηναϊκών του συναυλιών, ως σφήνα σε υλικό από το πιο πρόσφατο άλμπουμ "Promenade Blue" (2021), το οποίο έχει πυροδοτήσει και τη νυν περιοδεία.

You're Gonna Miss Me Baby

Πάντα υπάρχουν οι παλιότεροι (και πιο alternative) fans, όσοι ελπίζουν ότι ο Nick Waterhouse θα κάνει την έκπληξη και θα ξαναπαίξει τη διασκευή του στο "It #3" του Ty Segall. 

Ωστόσο εδώ και αρκετά χρόνια ο τραγουδοποιός δεν δείχνει προθυμία να επιστρέψει στο υλικό του άλμπουμ "Holly" (2014), οπότε αναμένεται ότι θα ποντάρει στους θρυλικούς 13th Floor Elevators του Roky Erickson, διασκευάζοντας το "You're Gonna Miss Me Baby". Σχεδόν σίγουρα στο encore των εμφανίσεών του.

Περισσότερες πληροφορίες

Nick Waterhouse

  • Rock-pop-folk

Ο «σωτήρας» της soul, της rhythm & blues και του rock 'n' roll μας παρασέρνει σε ένα ξεχωριστό μουσικό ταξίδι στα 50s & 60s.

Piraeus Club Academy (Loulou is Present)

Πειραιώς 105
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Αυτό είναι το πλήρες line-up της πρώτης μέρα του AthensRocks 2024

Οι Spiritualized, οι The Armed και οι Πεθαίνουν στο Τέλος θα πλαισιώσουν τους Queens of the Stone Age.

19/04/2024

"Άνοδος και πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ" στη Λυρική: προσεγμένη πλην ακαδημαϊκή ανάγνωση ενός εμβληματικού έργου πολιτικού μουσικού θεάτρου

Επιτυχημένη, παρά τις αρκετές ενστάσεις, υπήρξε η πρεμιέρα της νέας παραγωγής της όπερας των Βάϊλ & Μπρεχτ "Η άνοδος και η πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ" που παρουσιάζεται στη Λυρική μέχρι τις 25/4.

Οι James επιστρέφουν στη χώρα μας

Για διπλή στάση, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ετοιμάζονται οι δημοφιλείς Βρετανοί τον Σεπτέμβριο.

Οι Pulp γιορτάζουν τα 30 χρόνια του άλμπουμ "His ‘N’ Hers"

Το πιο κομβικό άλμπουμ των σπουδαίων Βρετανών έχει σήμερα γενέθλια.

H Downtempo Paintings ετοιμάζει μία κινηματογραφική, ethno-tribal fusion ηλεκτρονική συνάντηση

Τα Sunset Sessions επιστρέφουν σε νέο χώρο και υποδέχονται το Kaya Project & Hibernation, το δίδυμο Bitzpan και τον Dj Co.P.

"Αντικριστά" με τον Γιώργο Θεοφάνους και τέσσερις κορυφαίους συνθέτες στο Παλλάς

Ο Γιώργος Θεοφάνους συναντιέται με τους Στέφανο Κορκολή, Κώστα Χατζή, Γιώργο Κατσαρό και Θανάση Πολυκανδριώτη θυμίζοντάς μας μεγάλες τους επιτυχίες που μας έχουν συγκινήσει.

Οι Megadeth βγήκαν στους δρόμους του Μπουένος Άιρες

Ο Dave Mustaine και η μπάντα του, επιφύλαξαν μια μεγάλη έκπληξη στους οπαδούς τους στην Αργεντινή, παίζοντας ένα ακουστικό σετ έξω από το "Hotel Madero" στο Μπουένος Άιρες.