Προετοιμαστείτε για το desert noir ταξίδι των Still Corners στο "Gagarin 205"

Επιλέξαμε πέντε κομμάτια που ανυπομονούμε να ακούσουμε στο live της dream pop μπάντας.

Still Corners

Οι Still Corners ξεκινούν την ευρωπαϊκή περιοδεία τους από την Αθήνα και το "Gagarin 205", στις 2/4, υποσχόμενοι μια dream pop βραδιά εμποτισμένη σε ψυχεδέλεια, Americana και italodisco, όλους τους πειραματισμούς με τους οποίους έχουν κατά διαστήματα μπολιάσει τον απόκοσμο, ταξιδιάρικο ήχο τους. Το ντουέτο των Greg Hughes και Tessa Murray ετοιμάζουν τις βαλίτσες μας για ένα ακόμα road trip κι εμείς επιλέξαμε πέντε κομμάτια που ελπίζουμε να μας συνοδεύσουν.

"The Trip"

(Πολυ)ναμενόμενη επιλογή, το απόλυτο τραγούδι για να συνοδεύσει ένα roadtrip στην έρημο ενώ πέφτει ο ήλιος, αλά "Wild at Heart". Το γεγονός ότι οι Murray και Hughes γνωρίστηκαν τυχαία σε ένα σταθμό τραίνου στο Λονδίνο, όταν το ταξίδι τους άλλαξε πορεία και κατέληξε σε μια ενδιάμεση στάση, μπορεί να μη συνδέεται με το τραγούδι αλλά δίνει έξτρα νότες αισιόδοξου ρομαντισμού της ώρα της ακρόασης.

"Berlin Lovers"

Θα μπορούσαν να το έχουν γεννήσει οι New Order μαζί με τρία smoke machines, κι όμως το γεμάτο σίνθια και πάθος κομμάτι ανήκει στο δεύτερο δίσκο των Still Corners "Strange Pleasures". Αιθέρια φωνητικά, χορταστικά drums, κορυφαίες στιγμές χορευτικής παράδοσης. Επειδή είναι μόλις δυόμισι λεπτά, ενδείκνυται να παίζεται σε λούπα.

"Black Lagoon"

Για να μείνουμε στις λυντσικές roadtrip αναφορές (άλλωστε και οι ίδιοι έχουν συμπεριλάβει τον σπουδαίο σκηνοθέτη στις επιρροές τους), το "Black Lagoon" ταιριάζει καλύτερα σε μια διαδρομή στο Mullholand Dr. Όπως και τα περισσότερα τραγούδια από το "Slow Air" του 2018, όταν αποφάσισαν να ξεδιπλώσουν κάποιες ελαφρώς τραχύτερες μουσικές πλευρές. Αρκεί να φρενάρετε έγκαιρα…

"Bad Town"

Τα ηλεκτρονικά φεύγουν στο background και η Americana κερδίζει πόντους στον πιο πρόσφατο δίσκο τους "The Last Exit", ένα φόρο τιμής στις ΗΠΑ, τους αυτοκινητόδρομους, τις μικρές βρώμικες πόλεις και την έρημο. Πολύ πιο κιθαριστικοί απ’ ότι μας είχαν συνηθίσει, αλλά με εξίσου αν όχι περισσότερο γεμάτο ήχο και με μία πολύ καθαρή παραγωγή, οι Still Corners παίρνουν μία ακόμη έξοδο στο μουσικό δρόμο τους, σίγουρα όχι την τελευταία. Εξίσου σίγουρο το ότι θα ζήσουμε αρκετές ηχητικές αμμοθύελλες στο "Gagarin" μιας και η περιοδεία αντλεί από τον τελευταίο δίσκο, αλλά λίγα κομμάτια θα μπορέσουν να αντηχήσουν όπως το συνεχώς μεταλλασσόμενο "Bad Town".

"Far Rider"

"Πρόσφατα οδήγησα 6000 μίλια (σ.σ. σχεδόν 10000 χιλιόμετρα) στα νοτιοδυτικά για να νιώσω τον ήλιο στο πρόσωπο που και να σκεφτώ", δήλωσε ο Hughes για τη δημιουργία του νέο single που κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό και μάλλον αυτό τα λέει όλα για το επτά λεπτά ψυχεδέλειας που κατέθεσαν.

Περισσότερες πληροφορίες

Still Corners

  • Rock-pop-folk

Το ντουέτο Greg Hughes - Tessa Murray, μία από τις πιο ξεχωριστές περιπτώσεις της indie/dream pop της τρέχουσας δεκαετίας, έρχεται στο πλαίσιο της περιοδείας για την προώθηση του νέου του άλμπουμ «The Last Exit».

Gagarin 205 Live Music Space

Λιοσίων 205 (στάση μετρό Αττική)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

"Άνοδος και πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ" στη Λυρική: προσεγμένη πλην ακαδημαϊκή ανάγνωση ενός εμβληματικού έργου πολιτικού μουσικού θεάτρου

Επιτυχημένη, παρά τις αρκετές ενστάσεις, υπήρξε η πρεμιέρα της νέας παραγωγής της όπερας των Βάϊλ & Μπρεχτ "Η άνοδος και η πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ" που παρουσιάζεται στη Λυρική μέχρι τις 25/4.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
19/04/2024

Οι James επιστρέφουν στη χώρα μας

Για διπλή στάση, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ετοιμάζονται οι δημοφιλείς Βρετανοί τον Σεπτέμβριο.

Οι Pulp γιορτάζουν τα 30 χρόνια του άλμπουμ "His ‘N’ Hers"

Το πιο κομβικό άλμπουμ των σπουδαίων Βρετανών έχει σήμερα γενέθλια.

H Downtempo Paintings ετοιμάζει μία κινηματογραφική, ethno-tribal fusion ηλεκτρονική συνάντηση

Τα Sunset Sessions επιστρέφουν σε νέο χώρο και υποδέχονται το Kaya Project & Hibernation, το δίδυμο Bitzpan και τον Dj Co.P.

"Αντικριστά" με τον Γιώργο Θεοφάνους και τέσσερις κορυφαίους συνθέτες στο Παλλάς

Ο Γιώργος Θεοφάνους συναντιέται με τους Στέφανο Κορκολή, Κώστα Χατζή, Γιώργο Κατσαρό και Θανάση Πολυκανδριώτη θυμίζοντάς μας μεγάλες τους επιτυχίες που μας έχουν συγκινήσει.

Οι Megadeth βγήκαν στους δρόμους του Μπουένος Άιρες

Ο Dave Mustaine και η μπάντα του, επιφύλαξαν μια μεγάλη έκπληξη στους οπαδούς τους στην Αργεντινή, παίζοντας ένα ακουστικό σετ έξω από το "Hotel Madero" στο Μπουένος Άιρες.

Είναι οι Nothing But Thieves η "ελπίδα της κιθαριστικής rock";

Λίγο πριν το διπλό sold out συναυλιακό ραντεβού μας με ένα από τα πιο καυτά ονόματα που γέννησε η βρετανική ροκ σκηνή την τελευταία δεκαετία ακούμε ξανά τον τελευταίο δίσκο τους, "Dead Club City".