O Θεόδωρος Κουρεντζής και η musicAeterna στο Μέγαρο Μουσικής

Ο στάρ μαέστρος με την εκπληκτική του ορχήστρα / χορωδία έρχεται ξανά με σπάνια σύγχρονα έργα αυτή τη φορά και με δύο διαφορετικά προγράμματα.

O Θεόδωρος Κουρεντζής και η musicAeterna στο Μέγαρο Μουσικής

Δύο διαφορετικά προγράμματα με σπάνια σύγχρονα έργα φέρνουν στο Μέγαρο Μουσικής (αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης) την Δευτέρα 11 και την Τρίτη 12 Νοεμβρίου ο Θεόδωρος Κουρεντζής και η Ορχήστρα και Χορωδία musicAeterna. Τα έργα αυτά είναι το Κοντσέρτο για χορωδία του Alfred Schnittke και το έργο Tristia του Philippe Hersant. Η προπώληση και για τις δύο αυτές συναυλίες αρχίζει τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου.

O Θεόδωρος Κουρεντζής και η musicAeterna στο Μέγαρο Μουσικής - εικόνα 1
©Anton Zavjyalov

Το Κοντσέρτο για χορωδία του Σνίτκε, από τα πιο αριστοτεχνικά και δραματικά έργα του ρώσου συνθέτη, επιχειρεί την ανάδειξη του μεταφυσικού στοιχείου, μέσα από τη έντονα φορτισμένη μουσική και τον μυστικιστικό, σαγηνευτικό ποιητικό λόγο του Αγίου Γρηγορίου του Ναρεκηνσίου. Το έργο Tristia του πολυβραβευμένου γάλλου συνθέτη Φιλίπ Ερσάν βασίζεται σε ποίηση κρατουμένων σε φυλακές. Μια απέριττη, ατμοσφαιρική μουσική επενδύει ιδανικά τον ποιητικό λόγο ανθρώπων που βρέθηκαν έγκλειστοι είτε ως εγκληματίες είτε ως πολιτικοί κρατούμενοι.

Τιμές εισιτηρίων
€14 (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● € 21, 33, 45, 55, 65, 75, 100
Προπώληση: 2107282333, www.megaron.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Τι ξέρουμε έως τώρα για το Heavy Psych Sounds Fest 2026

Ανακοινώθηκαν τα πρώτα ονόματα του line-up για το Heavy Psych Sounds Fest 2026, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 3 και 4 Απριλίου 2026.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΗς ΛΟΥΚΑς
18/12/2025

Μια χριστουγεννιάτικη συναυλία με ήχους Ελλάδας σε περιμένει στην πλατεία Καρύτση

Οι CHÓRES παρουσιάζουν στις 21 Δεκεμβρίου στην πλατεία Καρύτση ένα πρόγραμμα που αναδεικνύει τη γυναικεία φωνή ως φορέα παράδοσης.

Thievery Corporation και The Wailers στο Release Athens 2026

Στα γενέθλια των 10 χρόνων του Release Athens, οι πρωτοπόροι Thievery Corporation θα μοιραστούν τη σκηνή με τη θρυλική μπάντα του Bob Marley και τους φρέσκους BALTHVS, σε μια συνάντηση των κορυφαίων εκπροσώπων της electronica και της reggae.

Ο Μανώλης Μητσιάς απαγγέλει Νίκο Γκάτσο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η μεγάλη συναυλία του Μανώλη Μητσιά, με τραγούδια αποκλειστικά σε στίχους του ποιητή, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2026.

Οι Garbage έρχονται στο Release Athens 2026

Θα πλαισιώσουν τον headliner Moby, την 1η Ιουλίου 2026 στην Πλατεία Νερού, σε μια βραδιά γεμάτη επιτυχίες.

"Όλα είναι μπροστά": Στην παρουσίαση του νέου δίσκου της Νατάσσας Μποφίλιου και του Μανώλη Φάμελλου

Ο Μπλε Παπαγάλος πλημμύρισε από ζεστασιά, αγαπημένα τραγούδια και την ξεχωριστή μαγεία μιας νέας συνεργασίας.

Ο Μύρωνας Στρατής έρχεται στο Stage7 για ένα αξέχαστο live party

Μια βραδιά που θα ξεσηκώσει με ποπ - ροκ επιτυχίες.