«Anaparastasis»: εις μνήμην Θόδωρου Αντωνίου

Μία και μοναδική προβολή του ντοκιμαντέρ Anaparastasis: Η ζωή και το έργο του Γιάννη Χρήστου (1926-1970) του Κωστή Ζουλιάτη, για να τιμηθεί η μνήμη του Θόδωρου Αντωνίου που συνέβαλε θερμά στην δημιουργία της ταινίας και την στήριξε σε κάθε βήμα της.

«Anaparastasis»: εις μνήμην Θόδωρου Αντωνίου

Την Τετάρτη 17 Απριλίου, στον Κινηματογράφο Τριανόν, η δημιουργική ομάδα της ταινίας Anaparastasis: Η ζωή και το έργο του Γιάννη Χρήστου (1926-1970) του Κωστή Ζουλιάτη, διοργανώνει μία και μοναδική προβολή του ομώνυμου ντοκιμαντέρ, για να τιμηθεί η μνήμη του Θόδωρου Αντωνίου, που εκτός των άλλων συνέβαλε θερμά στην δημιουργία της ταινίας και την στήριξε σε κάθε βήμα της.

Μετά την προβολή, ακολουθεί συναυλία με έργα του Θόδωρου Αντωνίου για πιάνο, με τον διακεκριμένο σολίστ Κωνσταντίνο Δεστούνη – ο οποίος έχει ηχογραφήσει το σύνολο των έργων για σόλο πιάνο του συνθέτη, σε συνεργασία μαζί του, για λογαριασμό της περίφημης εταιρείας Naxos – ενώ θα προβληθούν επίσης σύντομα αποσπάσματα από συνεντεύξεις του Αντωνίου.

Η εκδήλωση ξεκινά στις 8.00 μ.μ. | Γενική είσοδος: € 8 | Μειωμένο εισιτήριο (άνεργοι, ΑμεΑ, νέοι κάτω των 25): € 6 | Κινηματογράφος Τριανόν, Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101 (σταθμός ΗΣΑΠ: Βικτώρια) τηλ. 2108215469 | www.trianon.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το Φεστιβάλ Μπαρόκ Μουσικής φέτος αφιερώνεται στις μεταβάσεις

Το φεστιβάλ επιστρέφει στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ με τέσσερις συναυλίες και την αρχή να γίνεται με τις Τέσσερις Εποχές του Βιβάλντι.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/11/2025

10 facts που μάλλον δεν γνώριζες για τους Iron Maiden

Η αντίστροφη μέτρηση για την άφιξη του συγκροτήματος - σύμβολο της metal μουσικής ξεκίνησε.

5η Ακρόαση της Μικρής Άρκτου: Η συναυλία-γιορτή του ελληνικού τραγουδιού με τις φωνές του μέλλοντος

Ακούστε τα τραγούδια της 5ης Ακρόασης της Μικρής Άρκτου​ από τη συναυλία στην Τεχνόπολη.

Foreigner: Οι θρύλοι του classic rock έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Η προπώληση για την πιο κλασσική rock συναυλία του καλοκαιριού ξεκίνησε.

Χρήστος Δάντης και Ευρυδίκη 'ON FIRE' στον Σταυρό του Νότου

Η σκηνή του Σταυρού του Νότου παίρνει φωτιά με το δυναμικό αυτό δίδυμο.

Ο Νοέμβριος μέσα από 10 μουσικές στάσεις

Οι διεθνείς προσκεκλημένοι που θα υποδεχτούμε αυτόν το μήνα και φέρνουν μια σειρά από ενδιαφέρουσες προτάσεις στην πόλη.

O Ben Klock επιστρέφει στην Αθήνα με το Photon

Το εμβληματικό οπτικοακουστικό project φέρνει στο "Universe" τους Neux, Planetary Assault Systems, Rødhåd και Stef Mendesidis.