Ανδρέας Τσιλιφώνης: ξανά στη μουσική μέσα από μια μεγάλη παρένθεση

Το «Άσε με να κάνω λάθος», με τη φωνή του μεγάλου Βασίλη Παπακωνσταντίνου, είναι κλασικό κομμάτι του νεότερου μουσικού μας πολιτισμού. Είναι και σφραγίδα μιας rock attitude που σημαδεύει μια ολόκληρη εποχή – και φθάνει άφθαρτη ως τις μέρες μας. Είναι τραγούδι που υπογράφει ο Ανδρέας Τσιλιφώνης, ο γνωστός σκηνοθέτης του φιλμ «Η πόλη ποτέ δεν κοιμάται». 30 χρόνια πίσω και τα δύο…

Ανδρέας Τσιλιφώνης: ξανά στη μουσική μέσα από μια μεγάλη παρένθεση

Το «Άσε με να κάνω λάθος», με τη φωνή του μεγάλου Βασίλη Παπακωνσταντίνου, είναι κλασικό κομμάτι του νεότερου μουσικού μας πολιτισμού. Είναι και σφραγίδα μιας rock attitude που σημαδεύει μια ολόκληρη εποχή – και φθάνει άφθαρτη ως τις μέρες μας. Είναι τραγούδι που υπογράφει ο Ανδρέας Τσιλιφώνης, ο γνωστός σκηνοθέτης του φιλμ «Η πόλη ποτέ δεν κοιμάται». 30 χρόνια πίσω και τα δύο…

Ανδρέας Τσιλιφώνης: ξανά στη μουσική μέσα από μια μεγάλη παρένθεση - εικόνα 1

Σεναριογράφος, σκηνοθέτης, παραγωγός… Όλα αυτά τα χρόνια είχα το σινεμά και την τηλεόραση σαν εκφραστικό όχημα. 30 χρόνια μετά, ο Ανδρέας Τσιλιφώνης επιστρέφει στην πρώτη του αγάπη, τη μουσική. Ήδη από την αρχή του χρόνου έχει «κυκλοφορήσει» μερικά κομμάτια του στο διαδίκτυο: είναι τραγούδια, με ιδιαίτερο και ξεχωριστό soul feeling, από μια εκπληκτική φωνή, τραγουδίστρια με έδρα τη Θεσσαλονίκη, που ακούει στο όνομα Zeeta. Ο Ανδρέας Τσιλιφώνης άφησε τη σκηνοθεσία πίσω του και στράφηκε σ’ αυτές τις άφθαρτες ποιότητες που χαρακτηρίζουν τη δημιουργία και που δεν είναι άλλες από τις εμμονές που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος που να τον ωθούν στο να δημιουργήσει ένα έργο τέχνης. Και, μεγαλώνοντας, βρήκε τον χρόνο να ασχοληθεί περισσότερο με τη μουσική και τον στίχο. Να ξαναγράψει τραγούδια – όπως αυτά που έγραψε πριν από 30 (plus) χρόνια για τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και την Τάνια Τσανακλίδου.

Ανδρέας Τσιλιφώνης: ξανά στη μουσική μέσα από μια μεγάλη παρένθεση - εικόνα 2

Ο ίδιος λέει γι’ αυτή την εποχή: « Όταν πριν από 30 χρόνια έψαχνα τραγουδιστή για ένα μονότονο, βαρεμένο, φανατίλα, ροκ κομμάτι που ήθελα να βάλω στην πρώτη μου μεγάλου μήκους ταινία Η ΠΟΛΗ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ, ο φίλος και δάσκαλος μου σκηνοθέτης Νίκος Νικολαιδης, μου σύστησε ένα παιδί που τραγουδούσε ανταρτικά τραγούδια. Κάναμε παρέα, ακούσαμε πολλές μουσικές και δέχτηκε να πει το τραγούδι μου. Όλοι οι "επώνυμοι" φίλοι του πέσαμε να τον φανέ, "τι μαλακίες είναι αυτά τα ροκ" και τέτοια, O Βασίλης όμως το πίστεψε και τραγούδησε με μοναδικό τρόπο το Άσε Με Να Κάνω Λάθος. Αργότερα, ο Βασίλης μου γνώρισε την Τάνια, η οποία άκουσε κι αυτή κάποια τραγούδια μου, διάλεξε κάποια, τα έβαλε στον επόμενο άλμπουμ της, κι έτσι βρέθηκα εγώ -ένας άσχετος με τον χώρο- να έχουν τραγουδήσει τις μουσικές μου, δυο από τις σπουδαιότερες φωνές της χώρας μας». Τώρα, μετά από τόσα χρόνια, οι μουσικές και οι στίχοι που είχε μέσα του ο Τσιλιφώνης βγαίνουν στο φως, γίνονται τραγούδια και βρίσκονται στο διαδίκυο ενσαρκωμένα μέσα από την εκπληκτική φωνή της Zeeta. Όλα τα καινούρια τραγούδια του μέχρι τώρα ακούγονται στον ιστότοπο www.zeeta.gr

Ανδρέας Τσιλιφώνης: ξανά στη μουσική μέσα από μια μεγάλη παρένθεση - εικόνα 3

«Το internet είναι πλέον ο καλύτερος τρόπος για να ακουστεί η μουσική και να προσεγγίσει ένα ευρύ, νεανικό κοινό. Έτσι βγάζω τα τραγούδια μου που, φυσικά, θα κυκλοφορήσουν και σε μορφή CD». Προς το παρόν, κάθε τόσο, ο Ανδρέας Τσιλιφώνης θα κυκλοφορεί και κάποιο νέο τραγούδι που θα ακούγεται πρώτο από το δικό μας site. Το τραγουδι που ακουγεται τωρα σε 50 ραδιοφωνα σε ολη την Ελλαδα : ΣΕ ΕΙΔΑ https://www.facebook.com/video.php?v=181627705505240&video_source=pages_finch_trailer Facebook.com/ChristinaZeeta Youtube : Christina Zeeta Official

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

H Downtempo Paintings ετοιμάζει μία κινηματογραφική, ethno-tribal fusion ηλεκτρονική συνάντηση

Τα Sunset Sessions επιστρέφουν σε νέο χώρο και υποδέχονται το Kaya Project & Hibernation, το δίδυμο Bitzpan και τον Dj Co.P.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

"Αντικριστά" με τον Γιώργο Θεοφάνους και τέσσερις κορυφαίους συνθέτες στο Παλλάς

Ο Γιώργος Θεοφάνους συναντιέται με τους Στέφανο Κορκολή, Κώστα Χατζή, Γιώργο Κατσαρό και Θανάση Πολυκανδριώτη θυμίζοντάς μας μεγάλες τους επιτυχίες που μας έχουν συγκινήσει.

Οι Megadeth βγήκαν στους δρόμους του Μπουένος Άιρες

Ο Dave Mustaine και η μπάντα του, επιφύλαξαν μια μεγάλη έκπληξη στους οπαδούς τους στην Αργεντινή, παίζοντας ένα ακουστικό σετ έξω από το "Hotel Madero" στο Μπουένος Άιρες.

Είναι οι Nothing But Thieves η "ελπίδα της κιθαριστικής rock";

Λίγο πριν το διπλό sold out συναυλιακό ραντεβού μας με ένα από τα πιο καυτά ονόματα που γέννησε η βρετανική ροκ σκηνή την τελευταία δεκαετία ακούμε ξανά τον τελευταίο δίσκο τους, "Dead Club City".

Το Spring Music Festival έρχεται στον Μικρό Κεραμεικό

Ένα νέο μουσικό φεστιβάλ από την ομάδα του Μικρού Κεραμεικού έρχεται όλο τον Μάιο και τις πρώτες μέρες του Ιουνίου (10/5 - 8/6).

Οι SORITES συστήνονται με το πρώτο τους single "Είναι Μοιραίο"

Η μουσική τους αποτελείται από ένα μείγμα ηλεκτρονικής-ποπ, με επιρροές από την ελληνική παραδοσιακή μουσική.

Οι Altın Gün έρχονται στο Lalibela Music Festival

Tο ολλανδοτουρκικό psych folk συγκρότημα θα πλαισιώσει τους Kasabian.