The Last of Us Remastered

Αριστούργημα το αρχικό, απλώς... must το ανανεωμένο

Πέρα από τις πολλές κι ενίοτε εντυπωσιακές αναβαθμίσεις στον οπτικό τομέα και την παρουσίαση, καθώς και τις διάφορες βελτιώσεις και extra λειτουργίες που φέρνει στο προσκήνιο, το The Last of Us Remastered περιέχει σημαντικά περισσότερο περιεχόμενο απ' ότι ο αρχικός τίτλος. Πρόκειται για το πρόσθετο Δικτυακό υλικό (DLC) που κυκλοφόρησε για το The Last of Us μέχρι και πρόσφατα: τα δύο σετ με τοποθεσίες ειδικά σχεδιασμένες για αναμετρήσεις πολλών παικτών μέσω PSN, αλλά και την αυτόνομη σεναριακή περιπέτεια "Left Behind", που χρονικά προηγείται των όσων παρακολουθούμε στον κυρίως τίτλο. Εννοείται πως όλα έχουν αναβαθμιστεί για το PlayStation4 όπως το υπόλοιπο περιεχόμενο της έκδοσης Remastered, ενώ η Naughty Dog έχει δεσμευτεί και για περαιτέρω Δικτυακό υλικό για το The Last of Us ως το τέλος του 2014 ή τις αρχές του 2015.

Μπορεί το γενικό συμπέρασμα μετά από όλα αυτά να γίνεται κατά τι... προβλέψιμο, δεν είναι ωστόσο λιγότερο αληθινό: το The Last of Us Remastered είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να εγκαταστήσει κανείς στο PS4 του αυτόν τον καιρό. Είναι, επίσης, υπόδειγμα "μεταφοράς" τίτλου από πρότερο φορμά σε νέο, αλλά - κακά τα ψέματα - και κάτι πολύ περισσότερο από αυτό: είναι μία παραγωγή-σταθμός στην ιστορία των σύγχρονων video games, στην καλύτερή της μορφή. Το κοινό που ασχολήθηκε με το The Last of Us στο PS3 έχει λιγότερους λόγους να αποκτήσει την έκδοση Remastered, ναι. Υποψιαζόμαστε, ωστόσο, ότι καθόλου δεν θα το πείραζε να βιώσει για δεύτερη φορά ένα αριστούργημα αυτού του επιπέδου, όταν αυτό εμφανίζεται αναβαθμισμένο σε τέτοιο βαθμό. Τα extras ειδικά για PS4 και το πρόσθετο περιεχόμενο, άλλωστε, παίζουν επίσης το ρόλο τους.

Όσο για εκείνους κι εκείνες που δεν είχαν για οποιονδήποτε λόγο την ευκαιρία να παίξουν το αρχικό The Last of Us πέρυσι; Τους ζηλεύουμε. H εμπειρία της ενασχόλησης με την παραγωγή της Naughty Dog για πρώτη φορά, της παρακολούθησης ενός καλογραμμένου σεναρίου να εκτυλίσσεται αριστουργηματικά και της εκτίμησης για την ποιοτική δουλειά που είχε γίνει σε όλους ανεξαιρέτως τους τομείς, ήταν για μας ανεπανάληπτη. Πόσο μάλλον για εκείνους κι εκείνες, που θα την απολαύσουν σε υψηλή ευκρίνεια, σε 60 καρέ το δευτερόλεπτο, με αναβαθμισμένο οπτικό τομέα και παρουσίαση. Αληθινά τους ζηλεύουμε. Χρειάζεται να ειπωθεί κάτι παραπάνω; Από πλευράς μας, τίποτε!

Βαθμολογία: 10 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ