Super Mario Odyssey

Nintendo στα καλύτερά της, ψυχαγωγία στο maximum

Φορμά: Switch
Τιμή: €59,99

Εταιρία: Nintendo
Διανομή: CD-Media

Στη ζωή μερικά πράγματα, όπως ο θάνατος, οι φόροι και οι... απαγωγές της Princess Peach, είναι αναπόφευκτα. Μετά από 30 και πλέον χρόνια περιπετειών του αγαπημένου (όλων) Mario στα συστήματα οικιακής ψυχαγωγίας της Nintendo, όμως, βοηθά να υπάρχει έστω και ένα χαρακτηριστικό που διαφοροποιεί την τελευταία από τις προηγούμενες. Στο Super Mario Odyssey, την πρώτη τέτοια περιπέτεια του Mario στο υβριδικό και ήδη επιτυχημένο Switch, αυτό είναι ένα... ζωντανό καπέλο!

Μία σύντομη εισαγωγική σεκάνς εξηγεί όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζει ο παίκτης για να ξεκινήσει την καινούργια αυτή περιπέτεια: ο Bowser, ντυμένος γαμπρός, ακινητοποιεί τον Mario, απαγάγει (ξανά) την Peach και δραπετεύοντας καταστρέφει την πασίγνωστη, εμβληματική κόκκινη τραγιάσκα του αγαπημένου (πρώην) υδραυλικού. Όμως η τύχη τα φέρνει έτσι ώστε ένα άλλο καπέλο σε σχήμα φαντάσματος με το "πρωτότυπο" όνομα Cappy να βρίσκεται κοντά και να προσφέρει απλόχερα βοήθεια στον Mario, τόσο κατά την καταδίωξη του Bowser και τη διάσωση της Peach όσο και της μικρής αδελφής του, της Tiara.

Ο Cappy παίρνει αμέσως τη μορφή της απολεσθείσας τραγιάσκας και σύντομα αποδεικνύει ότι είναι ικανός να προσφέρει πολύ περισσότερα από... ζεστασιά στο κεφάλι: ο Mario μπορεί να τον αξιοποιήσει για να "αιχμαλωτίσει" και προσωρινά "ελέγξει" άλλα πλάσματα. Καθένα απ' αυτά έχει τις δικές του κινήσεις, απαραίτητες για να προχωρήσει κανείς στα επόμενα τμήματα του εκάστοτε επιπέδου. Ένας βάτραχος, για παράδειγμα, μπορεί να πηδά πολύ ψηλότερα απ' ό,τι ο Mario, ένα "Sherm" (άρμα μάχης που πιθανώς πήρε το όνομά του από το M4 Sherman) μπορεί να καταστρέψει κάθε εμπόδιο με το κανόνι του, ενώ ένα άγαλμα "Moe-Eye" μπορεί, φορώντας τα ειδικά του γυαλιά ηλίου, να δει κρυφές πλατφόρμες.

Η "αιχμαλωσία" ενός πλάσματος αυτομάτως αλλάζει τους κανόνες της κίνησης μέσα στον κόσμο του Super Mario Odyseey - κάτι που με την σειρά του αλλάζει και την προοπτική του παίκτη σε όποιο επίπεδο κι αν βρίσκεται: τα ψάρια "Cheep Cheep" καθιστούν το (υποχρεωτικό για κάθε τίτλο του είδους που σέβεται τον εαυτό του) υποθαλάσσιο επίπεδο πολύ λιγότερο ενοχλητικό απ' ότι θα ήταν σε άλλη περίπτωση, ενώ ο εντυπωσιακός T-Rex (ναι - ο γνωστός δεινόσαυρος) με την απαράμιλλή δύναμη του κάνει τη ζωή στο προϊστορικό δάσος πολύ ευκολότερη. Τα παραδείγματα ποικίλουν θαυμαστά και είναι σαφώς ένα από τα στοιχεία που διαφοροποιούν την νέα παραγωγή της Nintendo από τις παρελθούσες της.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ