Super Mario Odyssey

Nintendo στα καλύτερά της, ψυχαγωγία στο maximum

Υπάρχουν 24 διαφορετικά πλάσματα για να αιχμαλωτίσει κανείς και κάθε ένα είναι καταχωρημένο ως "συλλέξιμο" στην ενότητα "Capture Actions" που φιλοξενείται στο κεντρικό μενού του τίτλου. Ο Mario μπορεί, ωστόσο, να "συλλάβει" και χρησιμοποιήσει κι άλλα πράγματα, από φερμουάρ μέχρι... καλύμματα φρεατίων: αυτός ο μηχανισμός απαιτείται συχνά για να περιηγηθεί κανείς σε συγκεκριμένο τμήμα ενός επιπέδου ή να νικήσει έναν συγκεκριμένο εχθρό και τις περισσότερες φορές λειτουργεί με τρόπους που θα θυμίσουν στους φίλους της Nintendo αντίστοιχες περιστάσεις στα παλιά, καλά Mario.

Ο Cappy είναι επίσης χρήσιμος με άλλους τρόπους. Μπορείτε να τον πετάξετε σε διάφορες κατευθύνσεις (σαν μπούμερανγκ) για να συλλέξετε νομίσματα, να τραβήξετε μοχλούς, να ανοίξετε πόρτες, να καθαρίσετε λακκούβες από δηλητήριο ή απλά για να εξουδετερώσετε τους αντιπάλους σας. Παραδόξως το Super Mario Odyssey ζητά από τον παίκτη να χρησιμοποιήσει έλεγχο με ανίχνευση κίνησης - ναι, για μια ακόμη φορά - ο οποίος δεν είναι μεν απαραίτητος στην πλειονότητα των περιπτώσεων αλλά καθιστά κατά πολύ ευκολότερα διάφορα κόλπα, όπως π.χ. να περιστρέψετε τον Cappy σε κύκλο γύρω σας ή να τον ρίξετε σε ευθεία (πάνω ή κάτω) μπροστά σας.

Ορισμένα τμήματα του τίτλου κάνουν χρήση ακόμα και της λειτουργίας HD Rumble (εσωτερικής δόνησης) των χειριστηρίων του Switch ώστε να βοηθήσουν τους παίκτες να εντοπίσουν κρυμμένους θησαυρούς. Παράλληλα τα δύο χειριστήρια JoyCon του συστήματος της Nintendo διευκολύνουν την συνεργατική συμμετοχή δύο παικτών, με τον έναν να ελέγχει τον Mario και τον άλλο να πετά γύρω του ως Cappy - μία επιλογή παιχνιδιού που, αν και καλοδεχούμενη (κι ενδιαφέρουσα ως δραστηριότητα π.χ. γονική με παιδιά μικρής ηλικίας), μάλλον δεν θα απασχολήσει ιδιαίτερα τους gamers που πιστά, διαχρονικά ακολουθούν τις περιπέτειες του Mario στα συστήματα ηλεκτρονικής διασκέδασης της Nintendo.

Mια ακόμα μικρή απόκλιση από τα προηγούμενα games με πρωταγωνιστή τον διάσημο Ιταλό (πρώην) υδραυλικό: οι εν λόγω θησαυροί δεν είναι τα "Power Stars" του παρελθόντος, αλλά τα “Power Moons”, τα οποία λειτουργούν ως καύσιμο για το Odyssey, το διαστημικό όχημα (και αυτό σε σχήμα καπέλου) που χρησιμοποιούν οι πρωταγωνιστές μας για να κυνηγήσουν τον Bowser και να αποτρέψουν τον... τέλειο γάμο.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ