PlayStation4: όλες οι εκδόσεις, όλες οι εκδοχές

Αξιολογούμε τα διαφορετικά "πακέτα" που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά

PlayStation4 (C-Chassis) + Uncharted: The Nathan Drake Collection + PS Plus 3 μηνών, €409
Το κοινό, πάντως, που πιστεύει πως δεν θα χρειαστεί σύντομα τον αποθηκευτικό χώρο του 1 TB στο PlayStation4 - και το δικαιολογούμε, αφού κάνοντας τακτική διαχείριση "περνά" κανείς με 500 GB χώρου για 12-18 μήνες άνετα - έχει μία επιλογή κατά τη γνώμη μας καλύτερη. Αυτήν: το ανανεωμένο μοντέλο, συνοδευόμενο τόσο από την ποιοτική συλλογή των Uncharted όσο και από συνδρομή τριών μηνών στην υπηρεσία PlayStation Plus, η οποία εξασφαλίζει το λιγότερο 6 ακόμη games εντελώς δωρεάν για PS4 σε αυτό το διάστημα. Η καλύτερη έκδοση για να δωρίσει κανείς στον... ανυπόμονο πιτσιρικά, με άλλα λόγια, αν θέλει να σιγουρευτεί πως αυτός δεν θα ζητήσει πιο πολλά games μέσα στον πρώτο μήνα απόκτησης του PS4!
Αξιολόγηση: 9/10

PlayStation4 (C-Chassis) 1 ΤΒ Star Wars Limited Edition + Star Wars Battlefront, €439
Περνώντας στις ειδικές εκδόσεις, αυτή που εμπνέεται θεματικά από τον κόσμο των Star Wars έχει σαφέστατα eνδιαφέρον για το πιστό κοινό αυτών των ταινιών. Ο σχεδιασμός του φέρει στο περίβλημα το πασίγνωστο πλέον κράνος-μάσκα του Darth Vader, καθώς και το λογότυπο των Star Wars (αν και για να φανούν εντυπωσιακά το PS4 πρέπει να στηθεί σε όρθια θέση). Το χειριστήριο είναι επίσης αισθητικά ευθυγραμμισμένο με το σύστημα της Sony, ενώ παρόν είναι και το αυτονόητο συνοδευτικό αντίτυπο του Battlefront. To πλέον αξιοπρόσεκτο, όμως: αυτή η Limited Edition του PS4 συνοδεύεται από κωδικούς λήψης, για πρώτη φορά, στο σύστημα της Sony, τεσσάρων παλαιότερων τίτλων Star Wars - των Super Star Wars, Star Wars: Racer Revenge, Star Wars: Jedi Starfighter και Star Wars Bounty Hunter - αναβαθμισμένων για PS4, ακόμη και με τα δικά τους Trophies (!). Με δεδομένο το γεγονός ότι το μοντέλο αυτό είναι επίσης το αναβαθμισμένο και με αποθηκευτικό χώρο στο 1 TB, η αλήθεια είναι πως με κόστος μόλις €30 μεγαλύτερο από αυτό της "απλής" έκδοσης... the Force is strong with this one!
Αξιολόγηση: 9/10

PlayStation4 (C-Chassis) 1 ΤΒ Call of Duty Limited Edition + Call of Duty Black Ops III, €439
Στο ίδιο κόστος με την Limited Edition των Star Wars αλλά πολύ μικρότερη αξία συνολικά κυκλοφορεί και η θεματική έκδοση του PS4 για το νέο Call of Duty. Ως πρόταση είναι αμέσως-αμέσως αδύναμη γιατί δεν προσφέρει ούτε περισσότερο περιεχόμενο από την "απλή" έκδοση PS4, ούτε κάτι ουσιαστικά αποκλειστικό όσον αφορά στο Black Ops III αυτό καθ' αυτό (πέρα από την αυτονόητη συνοδευτική έκδοση δηλαδή). Αλλά και το design του PS4 της ειδικής αυτής έκδοσης είναι ολοφάνερα αμφιλεγόμενο: σε άλλους παίκτες θα αρέσει, σε άλλους καθόλου - το μαύρο με αυτό το φλούο πορτοκαλί είναι στα μάτια μας αντιαισθητικό, ενώ το γκρι με το ίδιο πορτοκαλί... αηδιαστικό σχεδόν. Θα προτείναμε ακόμη και στους σκληροπυρηνικούς οπαδούς των Call of Duty να το δουν σε φωτογραφίες πριν το αγοράσουν και να προσπαθήσουν να φανταστούν αν αυτό το PS4 θα τούς αρέσει και μετά από έξι μήνες (για το χειριστήριο δεν σχολιάζουμε καν). Είναι, τουλάχιστον, το ανανεωμένο μοντέλο με σκληρό δίσκο του 1 TB. Αν αυτό... "σώζει" κάτι, δηλαδή!
Αξιολόγηση: 6/10

Πέρα από όλα τα προαναφερθέντα μοντέλα, στην ελληνική αγορά - σε χαμηλή διαθεσιμότητα όμως, στην ουσία σε περιπτώσεις όπου έχουν απομείνει κάποια ελάχιστα τεμάχια - βρίσκονται και κάποιες ακόμη εκδόσεις του PS4. Μία είναι αυτή με το αρχικό μοντέλο, με σκληρό δίσκο των 500 GB και αντίτυπα των Drive Club, The Last of Us και LittleBigPlanet 3 στα €399 (όπου την βρίσκει κανείς τη συγκεκριμένη... εννοείται την αγοράζει χωρίς δεύτερη σκέψη!). Μία άλλη είναι η ειδική, πολύ όμορφη μπορντώ έκδοση του PS4 για το Metal Gear Solid V, αρχικό μοντέλο με σκληρό δίσκο των 500 GB στα €419 (δεν ταιριάζει με πολλές τηλεοράσεις και σαλόνια... αλλά τους fans των MGS δεν θα τους απασχολήσει ιδιαίτερα αυτό!). Δεν λείπουν, άλλωστε, και οι πρωτοβουλίες κάθε εμπορικής αλυσίδας ώστε να διαφοροποιηθεί, προσθέτοντας π.χ. έναν δεύτερο νέο τίτλο για PS4 σε αυτόν που ήδη συνοδεύει το σύστημα, αντί μικρής χρηματικής διαφοράς. Όπως πάντα μία σχετική αναζήτηση αγοράς τις μέρες που σκέφτεται να αγοράσει κανείς το νέο του PlayStation μόνο ωφέλιμη μπορεί ν' αποδειχθεί. Και αν αλλάξει κάτι στη λίστα που έχουμε συνθέσει... φυσικά ενημερώνουμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ