Με «σεντέφια και κοράλλια» στον κήπο

Ένα ταξίδι της φαντασίας, μαγικό, περιπετειώδες, συγκινητικό, αστείο και καλοκαιρινό ετοιμάζει η αφηγήτρια Σάσα Βούλγαρη στον κήπο τη Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ψυχικού. Στις 13/7, με ελεύθερη είσοδο.

Με «σεντέφια και κοράλλια» στον κήπο

Ένα ταξίδι της φαντασίας, μαγικό, περιπετειώδες, συγκινητικό, αστείο και καλοκαιρινό ετοιμάζει η αφηγήτρια Σάσα Βούλγαρη στον κήπο τη Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ψυχικού στις 13/7.

Από τις 8.30 μ.μ. θα μας υποδέχεται κάτω από τον αττικό ουρανό με «Σεντέφια και κοράλλια» ξετυλίγοντας αποσπάσματα από την «Οδύσσεια» και ποιήματα του Καβάφη και του Νερούδα, παραδοσιακές ιστορίες από την Ιαπωνία, το Αλγέρι, την Αφρική, την Ελλάδα, τους Ινουίτ και από τα βάθη της Ανατολής και τραγούδια απ’ όλον τον κόσμο.

Γνωστή για την ατμοσφαιρική της σκηνική παρουσία και την μουσικότητα με την οποία εκφέρει το προφορικό υλικό, η Σάσα ανήκει στους πρωτεργάτες της νέο-αφήγησης στην Ελλάδα ασκώντας την τέχνη του παραμυθά επαγγελματικά από το 1993.

Στην 22χρονη αυτή διαδρομή έχει καταφέρει να αποκτήσει σταθερό κοινό που την ακολουθεί σε ταξίδια του νου και της φαντασίας, της ομορφιάς και της αναζήτησης κατά τις εμφανίσεις της σε μεγάλα μουσεία και χώρους πολιτισμού – από την ταράτσα του Μουσείου Ισλαμικής Τέχνης παλιότερα έως το Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης».

Το 2014 και το 2015 ήταν υποψήφια της SCBWI Greece στην κατηγορία oral storyteller για το Astrid Lindgren Memorial Award, ένα από τα μεγαλύτερα βραβεία παιδικής λογοτεχνίας στον κόσμο. Ήταν μάλιστα η πρώτη φορά που προτάθηκε Έλληνας αφηγητής σε αυτήν την κατηγορία.

Δημοτική Βιβλιοθήκη Ψυχικού, Στρατηγού Καλλάρη 13, Ψυχικό, 2106724307. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων τηλεφωνικά ή στο vivliops@otenet.gr.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Περίτεχνα σοκολατένια αβγά και μοσχοβολιστά τσουρέκια για το Πάσχα

Τα πιο φίνα πασχαλινά αβγά της πόλης, που θα συγκινήσουν αισθητικά και γευστικά μεγάλους και μικρούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
26/04/2024

Οι "Δύο Κόσμοι" του Κτήματος Γκότση ενώνουν "τραγανά" το Πάσχα με το Θέρος

Το Ασύρτικο του Κτήματος Γκότση έχει την διάθεση της Σαντορίνης σε περιβάλλον Μεσσηνίας και "δελεάζει" τις γεύσεις του Πάσχα.

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".