Η επιστήμη γιορτάζει στην Καλλιθέα

Αστροπαρατηρήσεις, επιδείξεις πειραμάτων, κατασκευές, έκθεση και μουσικές περιμένουν μικρούς και μεγάλους στη γιορτή επιστήμης, τεχνολογίας και περιβάλλοντος στις Τζιτζιφιές στις 26/6.

Η επιστήμη γιορτάζει στην Καλλιθέα

Τα τηλεσκόπια της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης παρατάσσονται και φέτος (στις 26/6) στην πλατεία Νερού στις Τζιτζιφιές για να έρθουμε πιο κοντά στ’ άστρα όσοι βολτάρουμε στην παραλία. Κι όχι μόνον αυτό. Η γιορτή επιστήμης, τεχνολογίας και περιβάλλοντος που ενορχηστρώνουν ο Δήμος Καλλιθέας, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ευγενίδου και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, ξεκινά από τις 5.30 το απόγευμα με ραντεβού για μικρούς και μεγάλους. Τα πιτσιρίκια θα μπουν στον κόσμο της ρομποτικής, θα δημιουργήσουν κινέζικα γεωμετρικά παζλ (τάνγκραμ) κι όλοι μας θα ανακαλύψουμε το φως και τις ιδιότητές του μέσα από επιδείξεις πειραμάτων αλλά και «το πελώριο Σύμπαν» μέσα από τη σχετική ομιλία του αστρονόμου Άρη Μυλωνά.

Περισσότερες πληροφορίες

Γιορτή επιστήμης, τεχνολογίας και περιβάλλοντος

  • Εκδηλώσεις

Ραντεβού για μικρούς και μεγάλους για αστροπαρατηρήσεις (από τις 9 μ.μ.), επιδείξεις πειραμάτων με θέμα το φως (7.40 μ.μ.), εργαστήρια και παιχνίδια. Στις 8.30 μ.μ. ομιλία για «Το πελώριο σύμπαν», από τον Άρη Μυλωνά, πρόεδρο της Ελληνικής Αστρονομικής Εταιρείας, και στις 9.30 μ.μ. συναυλία των The Silent Whispers Ένωσης. Οργάνωση: Δήμος Καλλιθέας, Ίδρυμα Ευγενίδου, Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Σάμος: Θωρακίζεται ο αρχαιολογικός χώρος του Ηραίου

Η μελέτη περιλαμβάνει μέτρα ενεργητικής και παθητικής πυροπροστασίας τόσο για τον καθεαυτό αρχαιολογικό χώρο όσο και για τα συνολικά οκτώ κτίσματα που βρίσκονται στο εσωτερικό του περιφραγμένου χώρου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/05/2024

Fam trip ΕΟΤ: Προώθηση της συμπεριληπτικής τουριστικής Ελλάδας στις ΗΠΑ

Η Υπηρεσία ΕΟΤ ΗΠΑ σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και την Περιφέρεια Κρήτης διοργάνωσε ταξίδι εξοικείωσης (fam trip) στην Αθήνα, την Αργολίδα και την Κρήτη για την ΑμεΑ Αμερικανίδα, Ellen Stohl, και τους συνοδούς της.

Φεστιβάλ "Καλοκαίρι στην Αθήνα": Παράταση ανοιχτής πρόσκλησης

Κοινό και καλλιτέχνες θα μοιραστούν εμπειρίες πολιτισμού και καλοκαιρινής ψυχαγωγίας, στις 7 δημοτικές κοινότητες της πόλης.

Όσα θα δούμε στην Τεχνόπολη τον Μάιο

Athens Music Week, συναυλίες, εκθέσεις, δράσεις για παιδιά και το 23o Athens Jazz είναι μερικά απ' όσα περιλαμβάνει το πλούσιο πρόγραμμα.

Η ομάδα CoHab μάς καλεί στον συνεργατικό διαγωνισμό νέων για την συνεταιριστική κατοικία στην Ελλάδα

Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η επεξεργασία εναλλακτικών σεναρίων για τη μετατροπή κενών κτιρίων σε διαφορετικούς τύπους σεναρίων συνεταιριστικής στέγασης σύμφωνα με τις τοπικές και κοινοτικές ανάγκες.

Οι δωρεάν δράσεις που έρχονται τον Μάιο στο Athens Book Space

Δείτε τις δωρεάν δράσεις που περιμένουν τους επισκέπτες του Πάρκου Ελευθερίας.

Προθεσμία μέχρι τις 10 Μαΐου για τον διαγωνισμό "Πρασινίζουμε το Γκρίζο"

Οι κάτοικοι καλούνται να μεταμορφώσουν τα μπαλκόνια, τις ταράτσες, τις αυλές και άλλους ανοιχτούς χώρους σε πράσινες γωνιές, να τις φωτογραφίσουν και να τις μοιραστούν στην ιστοσελίδα organizationearth.org.