Παιδικά και νεανικά βιβλία για να διαβάσουν οι μικροί μας φίλοι από τις Εκδόσεις Διόπτρα

Όλα τα καινούργια παιδικά και νεανικά βιβλία που θα κυκλοφορήσουν μέχρι και τον Ιούνιο από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Nέα παιδικά βιβλία για τη βαλίτσα των διακοπών

Οι μικροί βιβλιοφάγοι θα ξετρελαθούν με όλες τις νέες αναγνώσεις που προσφέρουν οι εκδόσεις Διόπτρα για να γεμίσουν τα ράφια της πρώτης τους βιβλιοθήκης. Κάποια από αυτά έχουν ήδη αρχίσει να κυκλοφορούν ενώ περισσότερα θα γίνονται σταδιάκα διαθέσιμα εώς και τον μήνα του Ιουνίου. 

Με φαντασία, συναίσθημα και ουσιαστικά μηνύματα, αυτά τα βιβλία θα ταξιδέψουν τα παιδιά σε μαγικούς κόσμους —  αγγίζοντας ταυτόχρονα την καθημερινότητά τους με ευαισθησία και αλήθεια.

Ανάμεσα στις σημαντικότερες εκδόσεις ξεχωρίζει το εικονογραφημένο βιβλίο της Μαρίνας  Γιώτη "Απόδραση από τη Χώρα του Δεν", καθώς και το νέο βιβλίο του Ιωάννη Γλωσσόπουλου "Ορφέας #3 – Ένας γίγαντας στο σχολείο", μια ιστορία που προσεγγίζει τον σχολικό εκφοβισμό με πρωτότυπο τρόπο.. Η Μυρτώ Κάζη υπογράφει το συγκινητικό "Είμαι εδώ", ένα βιβλίο για την  οικογενειακή αγάπη και την απώλεια. Οι El Sombrero και Βασίλης Κωστάκης (Another  Football), που τους γνωρίζουμε ήδη από τα πολύ αγαπημένα βιβλία τους –με αφετηρία το  ποδόσφαιρο μιλούν για πλήθος άλλων κοινωνικών θεμάτων– δημιουργούν βιβλία για ποδοσφαιρόφιλα παιδιά κάθε ηλικίας, με αφορμή και το επερχόμενο Μουντιάλ. Παράλληλα, τα βιβλία των Kobi Yamada και Peter Carnavas, που αποτελούν πλέον διαχρονικές αξίες και έχουν αγαπηθεί από χιλιάδες παιδιά σε όλο τον κόσμο, θα κυκλοφορήσουν σε νέες εκδόσεις, όπως και το κλασικό έργο του Shel Silverstein "Λαφκάντιο" — το λιοντάρι που ήξερε να  πυροβολεί.

Τη νέα χρονιά εγκαινιάζουν δυναμικά τρεις νέες σειρές βιβλίων: η "Ομαδάρα  Πιτσίτσι" της Sélpide San Luis συνδυάζει χιούμορ, μυστήριο και ποδόσφαιρο σε απολαυστικές ιστορίες για μικρούς αναγνώστες· οι "Τρομεροί Μιστέριο" της  Patricia García-Rojo αποτελούν μια νέα σειρά περιπέτειας και μυστηρίου για παιδιά από 7 ετών και άνω· οι "Σούπερ Μπασκέτες" του Alberto Casamayor αφηγούνται με έξυπνους, χιουμοριστικούς διαλόγους και έντονα κόμικ στοιχεία την ιστορία μιας σχολικής ομάδας μπάσκετ με απρόβλεπτες συνέπειες.  Συνεχίζονται επίσης, οι αγαπημένες σειρές "Σέργουφ Χολμς", "Ντετέκτιβ Νιαουρό" και "Η  Πριγκίπισσα με τη Μαύρη Μάσκα", με νέες απολαυστικές περιπέτειες γεμάτες χιούμορ και μυστήριο.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε όλες τις αναμενόμενες κυκλοφορίες:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Το G.A.M.E. Project είναι το πιο δημιουργικό digital detox για μικρούς και μεγάλους

Σε ένα παλιό υφαντουργείο, το G.A.M.E. Project επαναφέρει στο προσκήνιο τη χαρά του παιχνιδιού, της κίνησης και της δημιουργικής επαφής με τον πραγματικό κόσμο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/09/2026

Τι σημαίνει πάλι "Αξύμφι";

Αυτή η απροσδόκητη λέξη εμφανίζεται σε ένα παλιό λεξικό και κάπως έτσι ξεκινά το νέο βιβλίο των εκδόσεων Carnivora σε κείμενο και εικονογράφηση της Καταρίνα Σομπράλ.

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με το River Fest

Από τις 31 Αυγούστου έως τις 12 Σεπτεμβρίου, το River West προσκαλεί παιδιά και γονείς σε ένα μοναδικό ταξίδι δημιουργικότητας.

Είναι σωστό να λέμε στο παιδί μας "σταμάτα να κάνεις σαν μωρό;"

Μάλλον όχι όπως θα διαπιστώσουμε στο νέο βιβλίο "Ποια λόγια δεν πρέπει να πω στο παιδί μου" της κλινικής ψυχολόγου Νatacha Deery (εκδ. Μεταίχμιο) που μόλις κυκλοφόρησε.

Οι "Μπαμπούλες Πανεπιστημίου" έρχονται στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η προβολή της ταινίας κινουμένων σχεδίων θα πραγματοποιηθεί στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης με ελεύθερη είσοδο!

Η Ταμίλα Κουλίεβα για το "Η Μάσα και ο Αρκούδος": "Μια καλή παιδική παράσταση δεν έχει ηλικία"

Η "Μάσα και ο Αρκούδος" αφού σάρωσε τη μικρή οθόνη έγινε θέατρο για παιδιά. Η Ταμίλα Κουλίεβα μιλάει στο "α" για την ομώνυμη παιδική θεατρική παράσταση που υπογράφει σε καλοκαιρινή περιοδεία.

Έξτρα παραστάσεις για την "Παρέα του Μίκυ και το τραγούδι της χαράς"

Ο Μίκυ, η Μίνι, ο Ντόναλντ, η Νταίζη, ο Γκούφυ με τη φωνή του Σπύρου Μπιμπίλα στις τελευταίες παραστάσεις της μουσικής περιπέτειας για παιδιά από τη Γιώτα Τζουάνη.