Τα οχτώ στάδια ανάπτυξης κατά Έρικσον: Από τη βρεφική ηλικία έως την ενήλικη ζωή

themamagers

Σίγουρα θα έχει περάσει από το μυαλό σας η σκέψη ότι μερικοί άνθρωποι έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση και ανεξαρτησία. Ενώ άλλοι έχουν θέματα με την εμπιστοσύνη και την οικειότητα;

Η απάντηση μπορεί να είναι η θεωρία της ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης του Έρικσον. Τα οχτώ στάδια ανάπτυξης κατά Έρικσον έχει το καθένα με τις δικές του μοναδικές προκλήσεις. Η κατανόηση αυτών των σταδίων μπορεί να βοηθήσει να καταλάβουμε καλύτερα τον εαυτό μας και τους άλλους. Επίσης, βοηθά να ξεπεράσουμε τις προκλήσεις πιο εύκολα.

Ο Έρικ Έρικσον ήταν ένας ψυχολόγος που ανέπτυξε τις πιο δημοφιλείς και επιδραστικές θεωρίες για την ανάπτυξη. Καθώς αυτή η θεωρία είχε τη βάση της στη δουλειά του ψυχαναλυτή Σίγκμουντ Φρόυντ, η θεωρία του Έρικσον είχε στο επίκεντρο την ψυχοκοινωνική ανάπτυξη παρά την ψυχοσεξουαλική ανάπτυξη.

Διαβάστε περισσότερα στο themamagers.gr.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Η Παναγία των Παρισίων" ζωντανεύει στο "Θέατρον" του Κέντρου Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος"

Τη νέα σεζόν 2025-26 η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη παρουσιάζει με 20μελή θίασο το κορυφαίο έργο του Βίκτορος Ουγκό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/07/2025

Νέα παιδικά βιβλία από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος

Τέσσερις νέοι τίτλοι για μικρούς και πολύ μικρούς αναγνώστες μόλις κυκλοφόρησαν.

Sleepover στο Μουσείο Κοτσανά!

Το μουσείο αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας καλεί τους μικρούς φίλους από 6 έως 12 ετών να συμμετάσχουν σε μια σειρά εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και να κοιμηθούν εκεί.

Χριστίνα Κουλουμπή: "Πιστεύω στην ομορφιά του θεάτρου για παιδιά που απευθύνεται και στους μεγαλύτερους"

Η ηθοποιός και σκηνοθέτης μιλά στο "α" για τις παραστάσεις που λαξεύει με αγάπη και για την επικείμενη περιοδεία της παράστασης "Μότσαρτ, Ο Μαγικός Αυλός".

Στη Σαντορίνη μαθαίνουμε να κάνουμε σινεμά μαζί

Το εκπαιδευτικό εργαστήριο του 8ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαντορίνης εμβαθύνει στις έννοιες της συνεργασίας και της κινηματογράφηση.

"Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων" του Δημήτρη Αδάμη περιοδεύει στην Ελλάδα

Μετά την μεγάλη επιτυχία στο θέατρο Χορν, "Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων" της ομάδας Μαγικές Σβούρες ετοιμάζεται για ένα ακόμα ταξίδι.