10 χρώματα για το παιδικό δωμάτιο και πώς επηρεάζουν τη διάθεση των παιδιών

the mamagers

Είτε μια μαμά ετοιμάζει ένα παιδικό δωμάτιο, είτε ανακαινίζει το δωμάτιο του παιδιού της, είναι πιθανό να σκέφτεται τι χρώμα να το βάψει. Εξάλλου δεν είναι κάτι που κάνουμε κάθε μέρα στο σπίτι, θα μείνει για χρόνια το πιθανότερο. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Είναι γεγονός πως το χρώμα επιδρά άμεσα στη διάθεση μας, άρα θα πρέπει να "αφουγκραστούμε" τη διάθεση και τη φάση στην οποία βρίσκεται το παιδί μας.

Σύμφωνα με το From House To Home, υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι το χρώμα του δωματίου έχει όντως ψυχολογική επίδραση σε όλους. Και πως τα χρώματα των τοίχων μας μπορούν να μας κάνουν να νιώθουμε από χαρούμενοι και ήρεμοι ως θυμωμένοι και απογοητευμένοι. Ας δούμε λοιπόν 10 δημοφιλή χρώματα και πώς μπορούν να επηρεάσουν τη διάθεση του παιδιού μας.

Διαβάστε περισσότερα στο themamagers.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Νέα παιδικά βιβλία από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος

Τέσσερις νέοι τίτλοι για μικρούς και πολύ μικρούς αναγνώστες μόλις κυκλοφόρησαν.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/07/2025

Sleepover στο Μουσείο Κοτσανά!

Το μουσείο αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας καλεί τους μικρούς φίλους από 6 έως 12 ετών να συμμετάσχουν σε μια σειρά εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και να κοιμηθούν εκεί.

Χριστίνα Κουλουμπή: "Πιστεύω στην ομορφιά του θεάτρου για παιδιά που απευθύνεται και στους μεγαλύτερους"

Η ηθοποιός και σκηνοθέτης μιλά στο "α" για τις παραστάσεις που λαξεύει με αγάπη και για την επικείμενη περιοδεία της παράστασης "Μότσαρτ, Ο Μαγικός Αυλός".

Στη Σαντορίνη μαθαίνουμε να κάνουμε σινεμά μαζί

Το εκπαιδευτικό εργαστήριο του 8ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαντορίνης εμβαθύνει στις έννοιες της συνεργασίας και της κινηματογράφηση.

"Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων" του Δημήτρη Αδάμη περιοδεύει στην Ελλάδα

Μετά την μεγάλη επιτυχία στο θέατρο Χορν, "Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων" της ομάδας Μαγικές Σβούρες ετοιμάζεται για ένα ακόμα ταξίδι.

"Ο Μόγλης και το βιβλίο της Ζούγκλας" σε καλοκαιρινή περιοδεία

Το αγαπημένο παιδικό έργο σε σκηνοθεσία Αθανασίας Καλογιάννη ταξιδεύει στα ανοιχτά θέατρα της Ελλάδας.