50 ιδέες για να μη βαρεθούν τα παιδιά φέτος το καλοκαίρι

οικογένεια

Μπορεί η βαρεμάρα να είναι και η αφετηρία της έμπνευσης αλλά αυτή η λίστα με τις 50 ιδέες για καλοκαιρινές δραστηριότητες θα σας βοηθήσει να περάσετε ένα αξέχαστο, δημιουργικό καλοκαίρι με τα παιδιά.

Σας προτείνουμε να τυπώσετε τη λίστα, να τη δώσετε στα παιδιά και να αποφασίσουν τα ίδια ποια από όλα (ή όλα) θα ήθελαν να κάνουν αυτό το καλοκαίρι. Η περιέργεια, η φαντασία και η δημιουργικότητα των παιδιών είναι αστείρευτα και μπορούν να ενεργοποιηθούν ανά πάσα στιγμή και σε κάθε περιβάλλον όταν υπάρχουν ερεθίσματα. Εμπνεύστε τα, ενθαρρύνετέ τα και ασχοληθείτε μαζί τους!

Μυήστε τα στη φωτογραφία

Δώστε τους μια φωτογραφική μηχανή και ζητήστε τους να φτιάξουν το δικό τους φωτογραφικό άλμπουμ. Ακόμη και μια υποβρύχια μηχανή θα βγάλει στο φως τις ανακαλύψεις του βυθού.

Βρείτε τον θησαυρο

Διοργανώστε ένα παιχνίδι θησαυρού μαζί με τα παιδιά της γειτονιάς.

Διαβάστε περισσότερα στο mamagers.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Το πρώτο άγχος αποχωρισμού που αντιμετωπίζουν τα βρέφη

Τα βρέφη στην ηλικία των 8-10 μηνών ανησυχούν πολύ όταν ένας γονιός φεύγει από το δωμάτιο, πως αντιδρούν;

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/07/2024

Η κατασκήνωση του Eλληνικού Kόσμου θα αλλάξει το καλοκαίρι των παιδιών

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του Ελληνικού Κόσμου επιστρέφει για ακόμα ένα καλοκαίρι, προσφέροντας ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι.

"Ο πιθαράς και ο άρχοντας" μυεί τα παιδιά στη νεότερη κεραμική της Κρήτης

Ένα παραμύθι για την ιστορία της νεότερης κεραμικής στην Κρήτη διηγείται η κεραμίστρια Θαλασσινή Μπράτσου στη νέα έκδοση του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής.

"Ο Μάγκας" σε μια παράσταση που βοηθά τα αδέσποτα

Η ιστορία της Πηνελόπης Δέλτα θα παρουσιαστεί στη Νίκαια παρουσία της οργάνωσης "Φοβισμένα Αδεσποτάκια". Στον χώρο θα γίνει συλλογή απαραίτητων ειδών για τη λειτουργία του καταφυγίου της ομάδας.

Παιδιά και ασφάλεια: Πώς να κάνεις το σπίτι σου ασφαλές για το παιδί σου

Δώστε προσοχή στη λίστα με τα μέτρα πρόληψης ατυχημάτων.

Τι αλλάζει στο επίδομα παιδιού και στέγασης; Το σχέδιο του Υπουργείου για την ενίσχυση των οικογενειών

Ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στον "εξορθολογισμό" της κοινωνικής πολιτικής χωρίς όμως να προκαλέσει αυξημένο δημοσιονομικό κόστος.