Πότε κατεβαίνουν η "Συμμορία του Μεσονυκτίου" και το "Φάντασμα του Κάντερβιλ";

Οι δυο πολύ επιτυχημένες θεατρικές παραγωγές για παιδιά,σε μετάφραση – διασκευή Άνδρης Θεοδότου και σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαΐτη ολοκληρώνουν τον κύκλο παραστάσεων τους.

Το Φάντασμα του Κάντερβιλ Τερέζα Παλαιολόγου© 'Το Φάντασμα του Κάντερβιλ'

Ολοκληρώνουν τον κύκλο παραστάσεων τους στις 28 Απριλίου δυο πολύ επιτυχημένες θεατρικές παραγωγές για παιδιά,σε μετάφραση – διασκευή Άνδρης Θεοδότου και σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαΐτη, "Το Φάντασμα του Κάντερβιλ" του Όσκαρ Ουάιλντ στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Βεάκη και η "Συμμορία του Μεσονυκτίου", στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Άνεσις.

"Η Συμμορία του Μεσονυκτίου"

Η συμμορία του μεσονυκτίου
Αγγελική Κοκκοβέ©

Η "Συμμορία του Μεσονυκτίου" του Ντέιβιντ Ουάλιαμς σε μετάφραση – διασκευή Άνδρης Θεοδότου και σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαΐτη, συνεχίζει να υποδέχεται τους μικρούς και μεγάλους της φίλους μέχρι τις 28/4, στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Άνεσις.

"Η Συμμορία του Μεσονυκτίου", είναι μια συναρπαστική ιστορία γεμάτη χιούμορ, δράση και τρυφερότητα που με αφορμή τη φιλία πέντε παιδιών, πέντε διαφορετικών κοινωνικά και ταξικά χαρακτήρων, αναδεικνύονται σημαντικά σύγχρονα αλλά και διαχρονικά θέματα όπως η σημασία της αλληλεγγύης, η αξία της συνεργασίας, η διαφορετικότητα και η αποδοχή, η πολυπολιτισμικότητα, κι ακόμη περισσότερο η ενσυναίσθηση, η αγάπη και η αισιοδοξία.

Η Συμμορία του Μεσονυκτίου
Τερέζα Παλαιολόγου©

Πρωτότυπη μουσική, σωματικοί αυτοσχεδιασμοί, video art και μια ομάδα εννέα ταλαντούχων ηθοποιών θα μετατρέψουν τον σκηνικό χώρο σε ένα μαγικό και απολύτως παράδοξο θεατρικό τοπίο για παιδιά, αποδεικνύοντας πως μικροί και μεγάλοι κοιτάζουν το ίδιο, όμως βλέπουν κάτι διαφορετικό, και πως ανέφικτο δεν είναι τίποτα, ειδικά όταν διαθέτεις "μεταμεσονύκτια φαντασία"!  

Η Συμμορία του Μεσονυκτίου
Τερέζα Παλαιολόγου©

Παίζουν: Πολυτίμη Γιώτα, Δημήτρης Κολλιός, Αθανάσιος Μυλωνόπουλος, Κορίννα Ντουλλάαρτ, Φανή Παναγιωτίδου, Βασίλης Παπαδημητρίου, Φοίβος Σαμαρτζής, Σαμψών Φύτρος, Δώρα Χουρσανίδου.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

"Το Φάντασμα του Κάντερβιλ" 

Το Φάντασμα του Κάντερβιλ
Τερέζα Παλαιολόγου©

"Το Φάντασμα του Κάντερβιλ" του Όσκαρ Ουάιλντ σε μετάφραση – διασκευή Άνδρης Θεοδότου και σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαΐτη, βρίσκεται στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Βεάκη μέχρι τις 28/4.

1930. Η φασαριόζικη οικογένεια του Αμερικανού πρεσβευτή Χίραμ Όουτις μετακομίζει στην ήσυχη αγγλική επαρχία και τον περιβόητο Πύργο του Κάντερβιλ. Μαζί με όλα, τους τοίχους, τα έπιπλα, τους κήπους, ο θαρραλέος κύριος Όουτις αποκτά και το φάντασμα του σπιτιού, τον παλιό ιδιοκτήτη Σερ Σάιμον Κάντερβιλ που φημολογείται ότι "κατοικεί" εκεί περισσότερο από δύο αιώνες!

Το Φάντασμα του Κάντερβιλ
Τερέζα Παλαιολόγου©

Το φάντασμα, κάνει τα αδύνατα δυνατά να φανεί "αντάξιο της τρομερής του φήμης", αλλά τα τεχνάσματά του είναι τόσο παλιά όσο και το ίδιο… Θα καταφέρει να τρομάξει τους Όουτις ή μήπως τελικά αρχίσει να τρέμει τους "τζαζ" Αμερικάνους νέους ενοίκους; Τι φάντασμα είναι, αν δεν το φοβάται κανείς; Κι αλήθεια, γιατί έγινε φάντασμα; Μήπως ήρθε η στιγμή να επιστρέψει η γαλήνη και το φως στον Πύργο του Κάντερβιλ;

Θα περίμενε κανείς πως "Το φάντασμα του Κάντερβιλ” είναι μια τρομακτική ιστορία. Όμως, ο υπέροχος Όσκαρ Ουάιλντ, με μια ευφυή αλληγορία, ακροβατώντας στα όρια του παραμυθιού έγραψε ένα εκπληκτικό χιουμοριστικό διήγημα για τη σύγκρουση δύο κόσμων, του παλιού και του νέου, αυτόν του συντηρητισμού και των μύθων και εκείνον της λογικής και της ελεύθερης σκέψης. Μια σύγκρουση κάθε φορά λιγότερο ή περισσότερο φανερή και έντονη, μα πάντα διαχρονική. 

Το Φάντασμα του Κάντερβιλ
Τερέζα Παλαιολόγου©

Κυρίως όμως, ο Όσκαρ Ουάιλντ έγραψε μια ιστορία για τον φόβο και τη διαχείρισή του, για την κατανόηση, την επιείκεια και τις δεύτερες ευκαιρίες, μια ιστορία τελικά για τη συγχώρεση που λυτρώνει και αποδεικνύει ότι η καλοσύνη είναι η απάντηση σε όλα. Επτά ηθοποιοί (Αργυρώ Ανανιάδου, Γιώργος Γιαννάκης, Θανάσης Καφενταράκης Θεοδοσία Σαββάκη, Άννα Φιλιππάκη, Δημοσθένης Φίλιππας, Ουσίκ Χανικιάν), μια ολόκληρη τζαζ ορχήστρα επί σκηνής, θα παρασύρουν τους μικρούς φίλους με σωματικούς αυτοσχεδιασμούς, τεχνικές βωβού κινηματογράφου και μυστηριακές ατμόσφαιρες, σε μια παράσταση με ανατρεπτικό και ξεκαρδιστικό χιούμορ, μια ιστορία για να μη φοβάσαι.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Το φάντασμα του Κάντερβιλ

  • Δραματοποιημένο Διήγημα

Η Άνδρη Θεοδότου διασκευάζει την ιστορία του Ουάιλντ που μιλά για τον φόβο και τη διαχείρισή του, αλλά και την αξία της καλοσύνης. Το διήγημα μας μεταφέρει στο 1930. Η φασαριόζικη, «τζαζ» οικογένεια του Αμερικανού πρεσβευτή Χίραμ Όουτις μετακομίζει στην ήσυχη αγγλική επαρχία και τον περιβόητο Πύργο του Κάντερβιλ. Μαζί με όλα, ο θαρραλέος κύριος Όουτις αποκτά και το φάντασμα του σπιτιού, τον παλιό ιδιοκτήτη Σερ Σάιμον Κάντερβιλ που φημολογείται ότι «κατοικεί» εκεί περισσότερο από δύο αιώνες. Το φάντασμα κάνει τα αδύνατα δυνατά να φανεί «αντάξιο της τρομερής του φήμης», αλλά τα τεχνάσματά του είναι τόσο παλιά όσο και το ίδιο…

Η συμμορία του μεσονυκτίου

  • Δραματοποιημένη Νουβέλα
  • Διάρκεια: 80 '

Μια μυστική συμμορία πέντε παιδιών με διαφορετικές κοινωνικές καταβολές πρωταγωνιστεί στη γεμάτη χιούμορ και τρυφερότητα ιστορία που μιλά για διαχρονικές αξίες, όπως η σημασία της αλληλεγγύης, η αξία της συνεργασίας, η διαφορετικότητα και η αποδοχή, η πολυπολιτισμικότητα, κι ακόμη περισσότερο η ενσυναίσθηση, η αγάπη και η αισιοδοξία, με φόντο το θάλαμο ενός νοσοκομείου όπου όλα μπορούν να συμβούν όταν το ρολόι χτυπήσει μεσάνυχτα! Ένα μπαλάκι του κρίκετ προσγειώνεται στο κεφάλι του Τομ και εισάγεται στο νοσοκομείο «Λορντ Φαντ», το πιο παράξενο του Λονδίνου. Εκεί, τον υποδέχεται ένας μυστήριος θυρωρός με παραμορφωμένο σώμα, που το πραγματικό του όνομα αποτελεί γρίφο και ένας νεαρός γιατρός, που αν είσαι παιδί, μπορείς εύκολα να ξεγελάσεις. Τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο περίπλοκα, όταν στην παιδιατρική πτέρυγα συναντά μια προϊσταμένη, που παραδόξως, δε συμπαθεί καθόλου τα παιδιά. Όμως, ευτυχώς, στο θάλαμο που τον μεταφέρουν, έχει συγκατοίκους τη δυναμική Άμπερ, τον Τζορτζ που λατρεύει τις σοκολάτες, τον συνομήλικο του Ρόμπιν, που προς το παρόν δεν βλέπει καθόλου και τη δεκάχρονη Σάλι που την περισσότερη ώρα κοιμάται. Η παρέα θα τον μυήσει στη «Συμμορία του μεσονυκτίου», που μπορεί να πραγματοποιήσει κάθε όνειρο.

Βεάκη

Στουρνάρη 32

Άνεσις

Λεωφ. Κηφισίας 14

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.