"Μύθοι και Ήρωες": Νέα χιουμοριστική σειρά παιδικών βιβλίων εμπνευσμένη από την ελληνική μυθολογία

Κεντρικοί ήρωες είναι ο Μίνος ο Μινώταυρος και ο Άτλαντας, δυο αταίριαστοι, αν και αχώριστοι, φίλοι που ζουν στη σκιά του Ολύμπου.

Μύθοι_και_Ήρωες

Το "Μύθοι και Ήρωες" είναι η νέα χιουμοριστική παιδική σειρά βιβλίων τα οποία βασίζονται στην ελληνική μυθολογία. Κεντρικοί ήρωες είναι ο Μίνος ο Μινώταυρος και ο Άτλαντας, δυο αταίριαστοι, αν και αχώριστοι, φίλοι που ζουν στη σκιά του Ολύμπου. Θέλουν να αποκτήσουν τη φήμη, τη δόξα και τις δυνάμεις των Θεών του Ολύμπου, όμως κάθε προσπάθειά τους πέφτει στο κενό.

Γκαφατζήδες, αλλά ατρόμητοι, μπλέκονται στα πόδια του Δία, στην τρίαινα του Ποσειδώνα, στα φτερά του Ίκαρου, στα σαγόνια της Λερναίας Ύδρας και πάντα, την τελευταία στιγμή, γλυτώνουν από την καταστροφή. Στις περιπέτειές τους θα γνωρίσουν όλους τους Θεούς και τους Ήρωες της μυθικής αρχαίας Ελλάδας και, μέσα από τους άθλους και τις αποτυχίες τους θα μας συστήσουν όλους τους πρωταγωνιστές της ελληνικής μυθολογίας. 

Πρόκειται για την έκδοση στα ελληνικά της διάσημης εικονογραφημένης σειράς των εκδόσεων Bamboo Édition "Les Petits Mythos", ενώ παράλληλα κυκλοφορούν και στα αγγλικά υπό τον τίτλο "Myths and Heroes". Συνολικά θα εκδοθούν είκοσι τίτλοι. Οι ελληνικές εκδόσεις κυκλοφορούν από το Φουρφούρι, ενώ οι αγγλόφωνες από την BRAINFOOD ΕΚΔΟΤΙΚΗ

ΔΙΑΣ: Ένας κεραυνός για τη φαγούρα

Υπάρχει μια χώρα όπου τα όντα είναι μυθικά. Όπου πλάσματα μισά άνθρωποι και μισά ζώα συναναστρέφονται με ημίθεους. Ορισμένοι έχουν υπεράνθρωπες δυνάμεις και άλλοι μετατρέπουν σε χρυσάφι ό,τι αγγίζουν. Εδώ κατοικούν ο Άτλαντας, ο Ηρακλής, η Αφροδίτη, ο Μινώταυρος και όλοι οι άλλοι Μύθοι και Ήρωες, στους πρόποδες του Ολύμπου, υπό την ηγεσία ενός Δία στα πρόθυρα της κατάθλιψης.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Δύσκολοι καιροί για ήρωες 

Στο νέο βιβλίο παρακολουθούμε τις περιπέτειες του μικρού Ηρακλή ο οποίος αναλογίζεται τους 12 άθλους που δεν μπόρεσε ακόμα να εκτελέσει. Για να καθαρίσει τους στάβλους του Αυγεία ή να πνίξει το λιοντάρι της Νεμέας, λίγη βοήθεια θα ήταν χρήσιμη. Όμως οι φίλοι του είναι ήδη αρκετά απασχολημένοι με κάποιον Ιάσωνα, που έχει ως αποστολή να βρει το χρυσόμαλλο δέρας.

ΙΚΑΡΟΣ: Χαμηλές πτήσεις

Στο βιβλίο παρακολουθούμε τις περιπέτειες του μικρού Ίκαρου που ονειρεύεται να πετάξει πέρα απ’ τον ήλιο. Οι επίδοξοι θεοί και ήρωες παρακολουθούν τις πολυάριθμες καταστροφικές του απόπειρες, αλλά και τα πρώτα βήματα του Οδυσσέα, μελλοντικού μεγάλου θαλασσοπόρου, ο οποίος προς το παρόν προσπαθεί να απαλλαγεί απ’ τη ναυτία του. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.