3 νέα βιβλία για παιδιά από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο

Δείτε τις νέες κυκλοφορίες των εκδόσεων Καλειδοσκόπιο για τους λιλιπούτιους αναγνώστες.

εκδόσεις Καλειδοσκόπιο

"Το ποδήλατό του" (Χριστίνα Φραγκεσκάκη)

Ο Χασμ ζει στην πόλη του τη Χάφερ με τους γονείς, την αδελφή του τη Λενίς και το αγαπημένο του ποδήλατο. Το καβαλά και τρέχει κάθε μέρα στους δρόμους και στα σοκάκια, κάνει ορθοπεταλιά στις ανηφοριές, κατεβαίνει χωρίς πετάλι τις απότομες πλαγιές. Καμιά φορά παίρνει μαζί του και τη Λενίς. Φτάνουν στην εξοχή. Γυρνώντας σταματούν στην πλατεία και τρώνε παγωτό με σαντιγί.

Μια ιστορία για ένα αγόρι και το ποδήλατό του. Όταν ξεσπάει ο πόλεμος στην πόλη τους και αναγκάζονται να φύγουν μακριά, το αγόρι θα κάνει τα πάντα για να μην το αποχωριστεί.

"Μια φωλιά για μένα" (Βαλεντίνα Παπαδημητράκη)

Το μικρό λευκό σκιουράκι θέλει μια δική του φωλιά. Την άνοιξη φτιάχνει μια φωλιά σ’ ένα ξέφωτο του δάσους. Το καλοκαίρι στην ακροποταμιά. Το φθινόπωρο στην κορφή του βουνού.

Μια μεγάλη διαδρομή για ένα μικρό λευκό σκιουράκι. Η αναζήτηση του ιδανικού τόπου γίνεται αφορμή για να αφουγκραστεί τα συναισθήματά του, να πάρει αποφάσεις, να κάνει λάθη, να δυναμώσει με νέες εμπειρίες και τελικά να εμπιστευτεί τη ζωή, που θα τον εκπλήξει.

"Φίλοι δεμένοι με κλωστή" (Ελένη Γεωργοστάθη)

Ένα κορίτσι περιπλανιέται αδιάκοπα με τους γονείς του, αλλάζοντας τόπους, σχολεία, δασκάλους, συμμαθητές. Τα ταξίδια τους δε φέρνουν μόνο αποχωρισμούς, αλλά και όμορφες στιγμές και εικόνες μοναδικές, που η μικρή Μαρία κουβαλάει μέσα της σαν πολύτιμο θησαυρό. Στις αυλές των σχολείων, πάλι, ζει τη χαρά του παιχνιδιού και κάνει φιλίες που μέσα της εύχεται να παραμείνουν παντοτινές. Μια μέρα θα επιστρέψει σε ένα από τα σχολεία όπου είχε φοιτήσει παλιότερα. Άραγε θα βγει η ευχή της αληθινή; Ένα βιβλίο για την ανάγκη ενός παιδιού χωρίς σταθερό τόπο διαμονής να κάνει στέρεες φιλίες που νικούν τις αποστάσεις, αλλά και για τη χαρά του ταξιδιού, τη δύναμη των ιστοριών, την αξία της αποδοχής. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.