Με την "Ιλιάδα" επιστρέφει η Κάρμεν Ρουγγέρη στο Christmas Theater

Μετά την "Οδύσσεια", η καλλιτέχνις καταπιάνεται με το έτερο έπος του Ομήρου, έχοντας ως σκοπό να γνωρίσουν οι μικροί θεατές την ιστορία του Τρωικού Πολέμου και τους πρωταγωνιστές του.

Τι ετοιμάζει η Κάρμεν Ρουγγέρη;

Με το άλλο σημαντικό έπος του Ομήρου επιστρέφει φέτος σκηνοθετικά η Κάρμεν Ρουγγέρη, ανεβάζοντας την "Ιλιάδα" του Ομήρου στο Christmas Theater από τις 14 Οκτωβρίου μέχρι τις 19 Νοεμβρίου, με εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια (σε επιμέλεια της Χριστίνας Κουλουμπή), όπως και ειδικά εφέ και βιντεοπροβολές.

Ιλιάδα Κάρμεν Ρουγγέρη

Το έργο θα δώσει την ευκαιρία στους μικρούς θεατές να γνωρίσουν μέσα από το θέατρο έναν από τους μεγαλύτερους ποιητές της ανθρωπότητας, τον Όμηρο, σε μια παράσταση αποκλειστικά δική τους. Στο έργο παίζουν οι ηθοποιοί Τίνα Αλεξοπούλου, Νίκος Βατικιώτης, Κατερίνα Γεωργάκη, Άρης Δελαγραμμάτικας, Κώστας Ζωγραφόπουλος, Χάρης Ηλιάδης, Μαρία Καβουκίδη, Νεκτάριος Καλαιτζάκης, Στέφανος Κορρές, Νικόλας Μπράβος, Στέλιος Νίνης, Άντεια Ολυμπίου, Χαρούλα Παναγοπούλου, Προκόπης Πολίτης, Χριστίνα Σταύρου, Σίμος Τζίτζης, Γρηγόρης Τουμασάτος και ο Χρήστος Χρήστου.

Κάρμεν Ρουγγέρη Χριστίνα Κουλουμπή

Για τη συνεργασία με την κόρη της, Χριστίνα Κουλουμπή, η Κάρμεν Ρουγγέρη, ανέφερε στο "α": "Είναι πανεύκολο να συνεργάζεσαι μαζί της, γιατί η Χριστίνα είναι αυτή που είναι. Δηλαδή ένα χαμογελαστό πλάσμα, προικισμένο με πάρα πολλά προσόντα, με πλούσιο ταλέντο και ακόμα ένας άνθρωπος που αντιμετωπίζει με μεγάλο σεβασμό όλους τους συνεργάτες της. Από την συνεργασία μας αυτή έμαθα ότι εμείς οι μεγαλύτεροι πρέπει να εμπιστευόμαστε και να δίνουμε τόπο στα νιάτα".

Σύμφωνα, επίσης, με την ίδια, "ο σεβασμός με τον οποίον αντιμετωπίζεις μια παράσταση είναι το κύριο συστατικό μιας επιτυχημένης παράστασης για παιδιά", προσθέτοντας ότι "τα παιδιά συνήθως θέλουν να παρακολουθήσουν παράσταση με τίτλους που γνωρίζουν. Όμως οι γονείς είναι εκείνοι που επιλέγουν πού θα πάνε τα παιδιά τους. Από κει και ύστερα στο χέρι του κάθε δημιουργού είναι να κερδίσει το ενδιαφέρον του παιδιού".

Με το δεδομένο ότι ο ποιητής στην Ιλιάδα απομονώνει μόνο πενήντα μία μέρες από τον δέκατο χρόνο του Τρωικού Πολέμου, τα παιδιά θα μάθουν πρώτα ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές του έργου, δηλαδή, ποια είναι η Ελένη, ποιος ο Πάρης, ο Αχιλλέας, ο Μενέλαος, ο Έκτορας, ο Αγαμέμνονας. Στη συνέχεια, θα μάθουν γιατί και πώς φτάσαμε στον Τρωικό Πόλεμο και μετά θα περάσουν στην Ιλιάδα, που αρχίζει με τον θυμό του Αχιλλέα, τη διαμάχη του με τον Αγαμέμνονα και την αποχώρηση του από τη μάχη. Επίσης, θα μάθουν για τη συμμετοχή των θεών του Ολύμπου σε αυτή την διαμάχη, τη σύγκρουση των Ελλήνων με τους Τρώες, τον θάνατο του Πάτροκλου και τη μονομαχία του Αχιλλέα με τον Έκτορα, η οποία καταλήγει στον χαμό του τελευταίου.

Προπώληση εισιτηρίων στο more.com.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

7ο Bobos Arts Festival: Όλα όσα ετοιμάζει το παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ της πόλης

Ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, πρωτότυπων παράλληλων δράσεων και ειδικά σχεδιασμένων εργαστηρίων, περιμένει μικρούς και μεγάλους.

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.