"Παραμύθι χωρίς όνομα" σε περιοδεία από την Παιδική Σκηνή "Κάρμεν Ρουγγέρη"

Η επιτυχημένη θεατρική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος της Πηνελόπης Δέλτα που υπογράφουν η Κάρμεν Ρουγγέρη και η Χριστίνα Κουλουμπή συνεχίζεται σε καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

Παραμύθι χωρίς όνομα Πέτρος Γάλλιας©

Η επιτυχημένη παράσταση "Παραμύθι χωρίς όνομα" που μας παρουσίασαν τη φετινή χρονιά η Κάρμεν Ρουγγέρη και η Χριστίνα Κουλουμπή, μεταφέροντας στη σκηνή του θεάτρου Κιβωτός το ομώνυμο μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα, ανοίγει τα φτερά της για καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα και φυσικά στα ανοιχτά θέατρα της Αττικής από τις 9 Ιουλίου.

Το συνώνυμο με την ελπίδα έργο που παραμένει επίκαιρο 113 χρόνια μετά τη συγγραφή του, εξηγεί στα παιδιά με απλότητα και ζωντάνια πώς αναπτύσσονται οι σχέσεις ανάμεσα στην κοινωνία και την εξουσία, μιλώντας παράλληλα για τις μεγαλύτερες αξίες της ζωής, ενώ δίνει πολύτιμη τροφή για σκέψη και αφορμή για συζήτηση στα παιδιά και τους γονείς γιατί "Δεν υπάρχει τίποτα ωραιότερο από το να μαθαίνεις", όπως ακούμε στην παράσταση. Σε αυτή τη γραμμή κινείται και η παράσταση σε κείμενο της Κάρμεν Ρουγγέρη, που σκηνοθετεί την παράσταση από κοινού με την Χριστίνα Κουλουμπή, η οποία υπογράφει και το παιχνιδιάρικο σκηνικό και τα παραμυθένια κοστούμια.

Παραμύθι χωρίς όνομα Κάρμεν Ρουγγέρη

Διαβάστε Επίσης

Όλα συμβαίνουν σε μια φανταστική χώρα, την χώρα των Μοιρολάτρων, μια πλούσια χώρα, όπου βασιλεύει ο βασιλιάς Συνετός, κι όπως θα δούμε στη συνέχεια τα ονόματα των χαρακτήρων δεν είναι τυχαία. Τον βασιλιά θα διαδεχθεί στο θρόνο ο γιος του Αστόχαστος (Αυγουστίνος Ρεμούνδος), που, όπως μαρτυρά και το όνομά του, δεν είναι ικανός να αναλάβει τα ηνία. Μαζί με τη γυναίκα του Παλάβω (Χριστίνα Κουλουμπή / Ελένη Ζιώγα σε διπλή διανομή), μια επιπόλαιη βασιλοπούλα κόρη του βασιλιά (Γιάννης Νικολάου) από το διπλανό βασίλειο, θα καταφέρουν μέσα σε λίγο καιρό να οδηγήσουν τη χώρα τους σε απόλυτη κατάρρευση και χρεοκοπία. Το ζευγάρι θα αποκτήσει τρεις κόρες, τη Ζήλιω (Κατερίνα Γεωργάκη), την Πικρόχολη (Ξένια Παυλοπούλου), την Ρηνούλα (Μελίνα Σπετσιέρη) και τον Συνετό τον Β΄ (Νεκτάριος Φαρμάκης). Ο εγγονός του καλού βασιλιά, μαζί με την αδελφή του τη Ρηνούλα, θα φύγουν από το παλάτι, μη μπορώντας να αντέξουν την επιπολαιότητα των γονιών τους. Για καλή τους τύχη, στο δρόμο τους θα συναντήσουν την κυρά-Φρόνηση και τη Γνώση, θα ακολουθήσουν τις συμβουλές τους και θα μείνουν στον τόπο τους για να τον οδηγήσουν σε ένα καλύτερο μέλλον με τη βοήθεια του λαού τους. 

Την κίνηση, τις χορογραφίες και τους φωτισμούς υπογράφει ο Πέτρος Γάλλιας, την μουσική σύνθεση που πατά στις μελωδίες γνωστών παιδικών τραγουδιών και το video art ο Αντώνης Δελαπόρτας και τους στίχους ο Ανδρέας Κουλουμπής.

Το πρόγραμμα της περιοδείας

9/7 Θέατρο Δεξαμενής - Κορωπί, 14/7 Γλυφάδα, 23/7 Κηποθέατρο Παπάγου, 9/8 Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, 10/8 Σινέ Άλεξ Πόρτο Ράφτη, 13/8 Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο Νέας Μάκρης, 2/9 Θέατρο "Αλέξης Μινωτής” - Αιγάλεω, 3/9 Διόνυσος, 4/9 Κηποθέατρο Νίκαιας, 6/9 Θέατρο "Αλίκη Βουγιουκλάκη” - Νταμάρι Βριλησσίων, 7/9 Ελευσίνα, 8/9 Αμφιθέατρο Αχαρνών "Μίκης Θεοδωράκης”, 9/9 Άλσος Νέας Σμύρνης

Προπώληση εισιτηρίων μέσω viva.gr
 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Παραμύθι χωρίς όνομα

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 100 '

Στο βασίλειο των Μοιρολάτρων, ο Αστόχαστος γιος του βασιλιά Συνετού, διαδέχεται τον πατέρα του στον θρόνο. Ο νέος βασιλιάς ενδιαφέρεται μόνο για διασκέδαση και καλοπέραση. Όπως είναι φυσικό σε λίγο καιρό το βασίλειο καταρρέει. Το θησαυροφυλάκιο αδειάζει. Η χώρα δανείζεται συνέχεια και ο τόπος ερημώνει. Μην αντέχοντας αυτή την κατάσταση, ο γιος του βασιλιά αποφασίζει να δράσει. Με βοηθό την μικρή του αδερφή και μετά από πολλές περιπέτειες θα κατορθώσει να εμπνεύσει πίστη και εμπιστοσύνη στον λαό του ώστε όλοι μαζί να βοηθήσουν να ανορθωθεί η χώρα. Το έργο πρόκειται να διασκεδάσει τα παιδιά αλλά και να τους δείξει την αξία της συλλογικότητας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

Παιδικά προγράμματα για την περίοδο του Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών στο Μουσείο του Ιδρύματος την Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα του Πάσχα.

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

7ο Bobos Arts Festival: Όλα όσα ετοιμάζει το παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ της πόλης

Ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, πρωτότυπων παράλληλων δράσεων και ειδικά σχεδιασμένων εργαστηρίων, περιμένει μικρούς και μεγάλους.

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.