Τα παιδιά κάνουν Πάσχα στον "Ελληνικό Κόσμο"

Ένα πασχαλινό camp και προσεχή εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά με ενδιαφέρουσες δραστηριότητες μάς περιμένουν στον Ελληνικό Κόσμο».

Πάσχα Παιδί Ελληνικός Κόσμος 2023

Η εναλλακτική κατασκήνωση του Κέντρου Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος", με πασχαλινή,  παιχνιδιάρικη διάθεση, δίνει την ευκαιρία σε παιδιά 5-12 ετών να γεμίσουν δημιουργικά το χρόνο τους για πέντε ημέρες: Μ. Δευτέρα 10/4, Μ. Τρίτη 11/4, Μ. Τετάρτη 12/4, Πέμπτη 20/4 και Παρασκευή 21/4 του Πάσχα, από 9 π.μ έως 3 μ.μ.

Μέσα από παιχνίδια, κατασκευές και εκπαιδευτικές δράσεις, οι μικροί μας φίλοι θα εκφραστούν, θα συνεργαστούν, θα ψυχαγωγηθούν και θα δημιουργήσουν. Το πρόγραμμα συμπληρώνεται, όπως πάντα, με εντυπωσιακές διαδραστικές προβολές στη "Θόλο", το Θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας, με εκθέσεις και πειράματα, καθώς και με επιλεγμένες δραστηριότητες από τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Τμήματος Μουσειοπαιδαγωγών του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Πάσχα Παιδί Ελληνικός Κόσμος

Τη Μ. Δευτέρα τα παιδιά θα ταξιδέψουν στο μαγικό κόσμο των Μικρασιάτικων παραμυθιών. Θα παίξουν, θα χαρούν και στο  "Πάρκο της  Επιστήμης" θα βρεθούν και θα πειραματιστούν. Τη Μ. Τρίτη θα ζυμώσουν πασχαλινά παραδοσιακά κουλουράκια και θα  φτιάξουν τη δική μας πασχαλινή λαμπάδα. Τη Μ. Τετάρτη χρώματα πολλά θα τα κατακλύσουν και τα αυγά τους θα στολίσουν. Μετά το Πάσχα τους περιμένει ο μαγικός κόσμος της Μυθολογίας και της Επιστήμης. Την Πέμπτη θα πιαστούν από τους μύθους και την προϊστορία και θα τρυπώσουν στο Εργαστήρι του Φειδία. Την Παρασκευή θα συναντήσουν τον Αρχιμήδη και θα κατασκευάσουν τα δικά τους πρωτότυπα "γρανάζια".

Πάσχα Παιδί Ελληνικός Κόσμος

Τα πειράματα Φυσικής και Χημείας που παρουσιάζονται στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος "Πάσχα στον Ελληνικό Κόσμο", έχουν την επιστημονική επιμέλεια της ομάδας του Planet Physics. Πρόκειται για πολύ εντυπωσιακά πειράματα, που ενθουσιάζουν τα παιδιά κι έχουν υψηλή εκπαιδευτική αξία. Παράλληλα, τα Σαββατοκύριακα του Απριλίου υλοποιούνται τα καθιερωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά από 4 έως 8 ετών. 

Ημερήσιο πρόγραμμα

9 π.μ – 9.30 π.μ: Άφιξη στον "Ελληνικό Κόσμο"
9.30 π.μ – 10.30 π.μ: Πρόγραμμα οργανωμένων δραστηριοτήτων στις ομάδες
10.30 π.μ – 11.30 π.μ: Δεκατιανό σνακ
11. π.μ – 1.30 μ.μ: Πρόγραμμα οργανωμένων δραστηριοτήτων στις ομάδες
1.30 μ.μ– 2 μ.μ: Μεσημεριανό σνακ
2 μ.μ – 3 μ.μ: Πρόγραμμα οργανωμένων δραστηριοτήτων στις ομάδες
3 μ.μ -3.30 μ.μ: Αναχώρηση

Μ. Δευτέρα 10/4, Μ. Τρίτη 11/4, Μ. Τετάρτη 12/4, Πέμπτη του Πάσχα 20/4 , Παρασκευή του Πάσχα 21/4 | Ημερήσιο κόστος: 35€ | Κόστος για όλες τις ημέρες: 140€ | Παρέχεται δεκατιανό και μεσημεριανό σνακ

Εκπαιδευτικά προγράμματα Απριλίου 

Σαββατιάτικα προγράμματα για παιδιά 4-5 ετών

 "Μια φορά κι έναν καιρό στο Mπαλισιγκούν …" (1/4)
…στο νησί όπου ζούσαν μόνο ζώα και δεν είχαν πατήσει ποτέ το πόδι τους οι άνθρωποι. Ώσπου μία μέρα οι άνθρωποι το ανακάλυψαν! Πόσο τυχεροί ήταν! Είναι, όμως, τυχερά και τα ζώα που συνάντησαν τους ανθρώπους; Τι θα λέγατε να ταξιδέψουμε ως το Μπαλισιγκούν και να δούμε τον κόσμο μέσα από τα μάτια τους;

Πάσχα Παιδί Ελληνικός Κόσμος

 "Αλεύρι, ζάχαρη, κανέλα… τα ζυμαράκια είναι τρέλα" (8/4)
Πριν από πολλά πολλά χρόνια, το παιχνιδιάρικο σιτάρι ξεκίνησε ένα μαγευτικό ταξίδι από το χωράφι στην κουζίνα της γιαγιάς! Εκεί, γνώρισε την ακαταμάχητη ζάχαρη, αλλά και τη γοητευτική κανέλα… Μεταξύ τους γεννήθηκε μία γλυκιά φιλία που κρατάει μέχρι τις μέρες μας… Εκεί, δημιουργήθηκαν, παραδοσιακά πασχαλινά "λαζαράκια", πλασμένα από μικρά χεράκια, πασπαλισμένα με έμπνευση, αγάπη και νοστιμάδα! Θα τα δοκιμάσετε;

Πάσχα Παιδί Ελληνικός Κόσμος

 "Ίχνη, Πέτρα, Πηλός, Φωτιά …όλοι μέσα στην προϊστορική σπηλιά" (29/4)
Δύο άνθρωποι από την προϊστορική εποχή ανοίγουν τη σπηλιά τους και μας υποδέχονται γύρω από τη φωτιά. Ακολουθώντας ίχνη, θα μάθουμε μερικά από τα μυστικά τους. Πώς ζούσαν; Τι έτρωγαν; Υλικά όπως η πέτρα και ο πηλός θα μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε την καθημερινότητά τους.

Για παιδιά 4-5 ετών με τους γονείς τους (οικογενειακό πρόγραμμα) | Ώρα έναρξης: 12 μ.μ (ώρα προσέλευσης 30 λεπτά πριν την έναρξη) | Διάρκεια προγραμμάτων: 70 λεπτά (12 μ.μ-1.10 μ.μ) | Κόστος συμμετοχής ανά πρόγραμμα: 8 ευρώ το παιδί, 4 ευρώ ο ενήλικας/συνοδός | Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης | Είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση: 212 254 0000

Κυριακάτικα προγράμματα για παιδιά για παιδιά 5-8 ετών

Πάσχα Παιδί Ελληνικός Κόσμος

"Πώς να φτιάξεις ένα μαγικό φίλτρο" (2/4)
Μία βόλτα σε ένα δάσος… κάποιες παράξενες συναντήσεις… μία συνωμοσία… ένα φίλτρο που περιμένει να φτιαχτεί! Γιατί, όμως, λείπει το τελευταίο συστατικό της συνταγής; Και ποιος κρύβεται πίσω από αυτό; Ελάτε να λύσουμε το μυστήριο και να μάθουμε τα μυστικά των μαγικών φίλτρων και των μάγων του παρελθόντος.

Πάσχα Παιδί Ελληνικός Κόσμος

"Στα ίχνη του Πασχαλινού Λαγού" (9/4)
Ένας παιχνιδιάρης πασχαλινός λαγός μας βάζει σε περιπέτειες! Άραγε, πού έχει κρύψει τα πασχαλινά του αυγά; Ελάτε να ακολουθήσουμε ίχνη, να λύσουμε γρίφους και να περάσουμε πολλές δοκιμασίες... Θα καταφέρουμε να φτάσουμε στις μυστικές "αυγοκρυψώνες", για να γεμίσουμε το καλάθι μας με τα πολυπόθητα αυγά του;

"Μικροί αρωματοποιοί" (30/4)
Τρεις σταγόνες φαντασία, καλή διάθεση και ένα μείγμα από τα αγαπημένα μας λουλούδια και μπαχαρικά φτάνουν για να γεμίσουν με αρώματα τον "Ελληνικό Κόσμο". Δημιουργούμε το δικό μας άρωμα και ταξιδεύουμε στις πιο όμορφες μυρωδιές της ιστορίας!

Ώρα έναρξης: 4 μ.μ (ώρα προσέλευσης 30 λεπτά πριν την έναρξη) | Διάρκεια προγραμμάτων: 90 λεπτά | Κόστος συμμετοχής: 8,50€ | Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης | Είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση, 212 254 0000

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

Πασχαλινές δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, θεατρικής και εικαστικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πασχαλινές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργία και το παιχνίδι, ανάμεσα στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις ηλικίες.

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.

"Πες το ψέματα...": Το μουσικοθεατρικό παραμύθι των ContraTiempo φτάνει στο τέλος του

Το έργο σε κείμενο-σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνόπουλου, που αφηγείται την προσπάθεια δύο παιδιών να σώσουν το πλανήτη από το ψέμα, ολοκληρώνει τον κύκλο του στο θέατρο Σταθμός.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στον "Ελληνικό Κόσμο"

Αυτόν τον Μάιο, παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών αλλά και μεγαλύτερα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν στα δημιουργικά προγράμματα του πολιτιστικού κέντρου, παρέα με τους γονείς τους.

"Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ": Μαθαίνουμε πρώτοι τη νέα παιδική παράσταση του Άλφα-"Ληναίος-Φωτίου" για το 2024-25

Μετά το "Κοντά στις ράγιες", η παιδική σκηνή υποδέχεται τη μεταφορά ενός κλασικού βιβλίου με τις περιπέτειες ενός αγοριού στον Αμερικάνικο Νότο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα.

Μη χάσεις το πασχαλινό camp του Μουσείου Αλέκος Φασιανός

Το μουσείο διοργανώνει το δικό του χειροποίητο πασχαλινό καλάθι, αντλώντας έμπνευση από τα έργα του Αλέκου Φασιανού.