Έρχεται το 1ο Hoppy Festival, το παιδικό φεστιβάλ διατροφής, υγείας και αθλητισμού

Η Loudminds και το Νόησις συνυπογράφουν τη διοργάνωση του παιδικού Φεστιβάλ, με στόχο την υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Β.Ελλάδος "ΛΑΜΨΗ"

Παιδί Ζωγραφική Σχέδιο Εργαστήρια.jpg

Οι Loundminds και το Νόησις φέρνουν το 1ο Hoppy Festival στις 7 Μαΐου στον χώρο του Νόησις στη Θεσσαλονίκη, φιλοδοξώντας να δώσει χαρά στα παιδιά που θα το επισκεφτούν, αλλά και δεκάδες άλλα που χρειάζονται αγάπη, ζεστασιά και στήριξη.

Η Loudminds και το Νόησις συνυπογράφουν τη διοργάνωση του παιδικού Φεστιβάλ, με στόχο την υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Β.Ελλάδος "ΛΑΜΨΗ". Το φεστιβάλ, το αναλυτικό πρόγραμμα του οποίου θα ανακοινωθεί προσεχώς, θα έχει ως επίκεντρο τη διατροφή, την υγεία, τον αθλητισμό και όχι μόνο. Τα παιδιά από τις 11 το πρωί μέχρι και τις 7 το βράδυ θα μπουν σε έναν κόσμο γεμάτο δημιουργικότητα, παιχνίδι, δράση και ξεγνοιασιά συμμετέχοντας σε εργαστήρια με αντικείμενο τα εικαστικά, την μουσικοκινητική, την ρομποτική και τη μαγειρική από γνωστούς food bloggers. 'Όσο για τον αθλητισμό; Ποδόσφαιρο 5Χ5, τοξοβολία, rollers, επιδείξεις bmx, skate αλλά και yoga για παιδιά θα ολοκληρώσουν το παζλ του "1ου Hoppy Festival".

Ένα σημαντικό κομμάτι του Φεστιβάλ θα διεξαχθεί στο αμφιθέατρο του Νόησις με δωρεάν ομιλίες από εγκεκριμένους επιστήμονες. Οι ομιλίες απευθύνονται σε γονείς παιδιών σχολικής ηλικίας και έχουν ως στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση τους σε θέματα που τους αφορούν σε σχέση με τον γονικό τους ρόλο. Στόχος του Φεστιβάλ είναι να δημιουργηθεί ένας θεσμός γεμάτος δράσεις, με κίνητρο την αγάπη για τον άλλον άνθρωπο. 

Ο σύλλογος ΛΑΜΨΗ ιδρύθηκε το 1987 στη Θεσσαλονίκη (απόφαση 1364/1987 του πρωτοδικείου Θεσσαλονίκη) από γονείς απ’ όλη τη Βόρεια Ελλάδα που τα παιδιά τους προσβλήθηκαν από κακοήθες νόσημα και νοσηλεύτηκαν στα παιδο-ογκολογικά τμήματα της Θεσσαλονίκης. Το  έργο της Λάμψης είναι πολυεπίπεδο. Με το θεσμικό της ρόλο κατάφερε να αλλάξει πολλά τα τελευταία χρόνια στη Βόρεια Ελλάδα και ελπίζει να πετύχει ακόμα περισσότερα. Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν δυο παιδο-ογκολογικά / αιματολογικά τμήματα στις παιδιατρικές κλινικές των νοσοκομείων ΑΧΕΠΑ και Ιπποκράτειου, όπου νοσηλεύονται καρκινοπαθή παιδιά από όλη τη Β. Ελλάδα. Η "Λάμψη", αξιοποιώντας αντίστοιχες χορηγίες, προέβη στην επέκταση και ριζική ανακατασκευή των τμημάτων, καθώς και στην ανανέωση του εξοπλισμού τους. Τακτικά μέλη του συλλόγου γίνονται μόνο οι γονείς παιδιών που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες, καθώς επίσης και παιδιά που νόσησαν στο παρελθόν κι έχουν πια ενηλικιωθεί.

Το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ αποτελεί ένα κοινωφελές, πολιτιστικό, επιμορφωτικό, μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα, που προβάλλει τον τεχνικό πολιτισμό και δημιουργεί για το ευρύ κοινό το κατάλληλο περιβάλλον για την ενημέρωσή του γύρω από τις εξελίξεις της επιστήμης και της τεχνολογίας. Ξεκίνησε την πορεία του το 1978 ως Τεχνικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το 2001 εξελίχθηκε στον σημερινό φορέα ΝΟΗΣΙΣ και υπάγεται στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Αξίζει να αναφερθεί ότι το ΝΟΗΣΙΣ απέσπασε δύο ύψιστες διεθνείς τιμητικές διακρίσεις, από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Τεχνολογικών Κέντρων και Μουσείων (ECSITE – The European Network of Science Centers and Museums) και από τη σημαντικότερη παγκοσμίως ένωση Επιστημονικών και Τεχνολογικών Κέντρων (ASTC – Association of Science - Technology Centers) για το πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων που εφαρμόζει από τον Σεπτέμβριο 2016. 

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία "Loudminds" αποτελεί πολιτιστικό φορέα που ειδικεύεται στην διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων, πολιτιστικών δράσεων και μουσικών συνεδρίων με χρόνιο έργο στην πόλη της Θεσσαλονίκης και πολύ σημαντικά έργα όπως το "Art is hard Festival", το "Kapani Project" και το "MusicShowCase" να κυριαρχούν στις δράσεις της. Μέσα στα 15 χρόνια λειτουργίας της έχει δημιουργήσει έργα σε τρεις πόλεις της χώρας -Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη- και του εξωτερικού -Ισραήλ, Πορτογαλία, Γερμανία. Έχει συνδέσει περισσότερους από 4.000 διεθνείς και Έλληνες καλλιτέχνες. Δημιούργησε  συνεργασίες με διεθνείς οργανισμούς, δημόσιες αρχές και ιδιωτικούς φορείς. 

hoppyfestival.gr, noesis.edu.gr, www.lampsi.org

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Μη χάσεις το πασχαλινό camp του Μουσείου Αλέκος Φασιανός

Το μουσείο διοργανώνει το δικό του χειροποίητο πασχαλινό καλάθι, αντλώντας έμπνευση από τα έργα του Αλέκου Φασιανού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/04/2024

Ο Απρίλιος μήνας βιβλίου για τον ΟΣΔΕΛ

Καμπάνια ενημέρωσης για την έρευνα "Παιδί και ανάγνωση" και ανοιχτή εκδήλωση στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας".

"Παραμύθια στο δάσος": Οι Μορφές Έκφρασης έρχονται με 5 παραστάσεις τους στον Διομήδειο Κήπο

Πέντε αγαπημένα έργα της ομάδας που είναι αφιερωμένη στο παιδικό θέατρο θα παιχτούν για ακόμη μια χρονιά κάτω από τη σκιά των δέντρων.

Παγκόσμια Ημέρα Ευχής: Φωταγωγήσεις και περίπατοι σε όλη την Ελλάδα

Το Make-A-Wish γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής με τον καθιερωμένο περίπατο Walk for Wishes.

Τελευταίες παραστάσεις για τον "Ραφτάκο των λέξεων"

Η ιστορία του Αντώνη Παπαθεοδούλου που έγινε θεατρικό από την ομάδα Μικρός Νότος φτάνει στο τέλος της για αυτή τη σεζόν, με μία διπλή παράσταση στο Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης".

"Παραμύθια της Κύπρου": 11 λαϊκά παραμύθια της Κυριακής Τσαγκάρη-Χατζηγεωργίου μέσα από αφηγήσεις παππούδων και γιαγιάδων

Συμμετέχει η παιδική χορωδία του Εθνικού Ωδείου Νέας Σμύρνης υπό τη διεύθυνση και διδασκαλία της Έλενας Σδόγκου και τη συνοδεία του Γιώργου Καλλιαντέρη.

"Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και… ο Κλεομένης" μάς κάνουν παρέα μέχρι τέλη Απρίλη

Αυτός ο μήνας σηματοδοτεί το τέλος της παράστασης με τα τραγούδια του Φοίβου Δεληβοριά, την οποία βλέπουμε στο Σύγχρονο Θέατρο από τη Συντεχνία του Γέλιου (με δύο έξτρα εμφανίσεις να έχουν προστεθεί).