Έρχεται το 1ο Hoppy Festival, το παιδικό φεστιβάλ διατροφής, υγείας και αθλητισμού

Η Loudminds και το Νόησις συνυπογράφουν τη διοργάνωση του παιδικού Φεστιβάλ, με στόχο την υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Β.Ελλάδος "ΛΑΜΨΗ"

Παιδί Ζωγραφική Σχέδιο Εργαστήρια.jpg

Οι Loundminds και το Νόησις φέρνουν το 1ο Hoppy Festival στις 7 Μαΐου στον χώρο του Νόησις στη Θεσσαλονίκη, φιλοδοξώντας να δώσει χαρά στα παιδιά που θα το επισκεφτούν, αλλά και δεκάδες άλλα που χρειάζονται αγάπη, ζεστασιά και στήριξη.

Η Loudminds και το Νόησις συνυπογράφουν τη διοργάνωση του παιδικού Φεστιβάλ, με στόχο την υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Β.Ελλάδος "ΛΑΜΨΗ". Το φεστιβάλ, το αναλυτικό πρόγραμμα του οποίου θα ανακοινωθεί προσεχώς, θα έχει ως επίκεντρο τη διατροφή, την υγεία, τον αθλητισμό και όχι μόνο. Τα παιδιά από τις 11 το πρωί μέχρι και τις 7 το βράδυ θα μπουν σε έναν κόσμο γεμάτο δημιουργικότητα, παιχνίδι, δράση και ξεγνοιασιά συμμετέχοντας σε εργαστήρια με αντικείμενο τα εικαστικά, την μουσικοκινητική, την ρομποτική και τη μαγειρική από γνωστούς food bloggers. 'Όσο για τον αθλητισμό; Ποδόσφαιρο 5Χ5, τοξοβολία, rollers, επιδείξεις bmx, skate αλλά και yoga για παιδιά θα ολοκληρώσουν το παζλ του "1ου Hoppy Festival".

Ένα σημαντικό κομμάτι του Φεστιβάλ θα διεξαχθεί στο αμφιθέατρο του Νόησις με δωρεάν ομιλίες από εγκεκριμένους επιστήμονες. Οι ομιλίες απευθύνονται σε γονείς παιδιών σχολικής ηλικίας και έχουν ως στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση τους σε θέματα που τους αφορούν σε σχέση με τον γονικό τους ρόλο. Στόχος του Φεστιβάλ είναι να δημιουργηθεί ένας θεσμός γεμάτος δράσεις, με κίνητρο την αγάπη για τον άλλον άνθρωπο. 

Ο σύλλογος ΛΑΜΨΗ ιδρύθηκε το 1987 στη Θεσσαλονίκη (απόφαση 1364/1987 του πρωτοδικείου Θεσσαλονίκη) από γονείς απ’ όλη τη Βόρεια Ελλάδα που τα παιδιά τους προσβλήθηκαν από κακοήθες νόσημα και νοσηλεύτηκαν στα παιδο-ογκολογικά τμήματα της Θεσσαλονίκης. Το  έργο της Λάμψης είναι πολυεπίπεδο. Με το θεσμικό της ρόλο κατάφερε να αλλάξει πολλά τα τελευταία χρόνια στη Βόρεια Ελλάδα και ελπίζει να πετύχει ακόμα περισσότερα. Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν δυο παιδο-ογκολογικά / αιματολογικά τμήματα στις παιδιατρικές κλινικές των νοσοκομείων ΑΧΕΠΑ και Ιπποκράτειου, όπου νοσηλεύονται καρκινοπαθή παιδιά από όλη τη Β. Ελλάδα. Η "Λάμψη", αξιοποιώντας αντίστοιχες χορηγίες, προέβη στην επέκταση και ριζική ανακατασκευή των τμημάτων, καθώς και στην ανανέωση του εξοπλισμού τους. Τακτικά μέλη του συλλόγου γίνονται μόνο οι γονείς παιδιών που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες, καθώς επίσης και παιδιά που νόσησαν στο παρελθόν κι έχουν πια ενηλικιωθεί.

Το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ αποτελεί ένα κοινωφελές, πολιτιστικό, επιμορφωτικό, μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα, που προβάλλει τον τεχνικό πολιτισμό και δημιουργεί για το ευρύ κοινό το κατάλληλο περιβάλλον για την ενημέρωσή του γύρω από τις εξελίξεις της επιστήμης και της τεχνολογίας. Ξεκίνησε την πορεία του το 1978 ως Τεχνικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το 2001 εξελίχθηκε στον σημερινό φορέα ΝΟΗΣΙΣ και υπάγεται στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Αξίζει να αναφερθεί ότι το ΝΟΗΣΙΣ απέσπασε δύο ύψιστες διεθνείς τιμητικές διακρίσεις, από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Τεχνολογικών Κέντρων και Μουσείων (ECSITE – The European Network of Science Centers and Museums) και από τη σημαντικότερη παγκοσμίως ένωση Επιστημονικών και Τεχνολογικών Κέντρων (ASTC – Association of Science - Technology Centers) για το πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων που εφαρμόζει από τον Σεπτέμβριο 2016. 

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία "Loudminds" αποτελεί πολιτιστικό φορέα που ειδικεύεται στην διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων, πολιτιστικών δράσεων και μουσικών συνεδρίων με χρόνιο έργο στην πόλη της Θεσσαλονίκης και πολύ σημαντικά έργα όπως το "Art is hard Festival", το "Kapani Project" και το "MusicShowCase" να κυριαρχούν στις δράσεις της. Μέσα στα 15 χρόνια λειτουργίας της έχει δημιουργήσει έργα σε τρεις πόλεις της χώρας -Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη- και του εξωτερικού -Ισραήλ, Πορτογαλία, Γερμανία. Έχει συνδέσει περισσότερους από 4.000 διεθνείς και Έλληνες καλλιτέχνες. Δημιούργησε  συνεργασίες με διεθνείς οργανισμούς, δημόσιες αρχές και ιδιωτικούς φορείς. 

hoppyfestival.gr, noesis.edu.gr, www.lampsi.org

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Τα παιδικά βιβλία των Εκδόσεων Μεταίχμιο που μόλις κυκλοφόρησαν

Βιβλιοπαιχνίδια, βιβλία συμπεριφοράς, βιβλία εικονογραφημένα και μια μικρή βιβλιοθήκη για ανήσυχα πνεύματα συνθέτουν τους νέους τίτλους για παιδιά που μόλις κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

27/03/2023

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ.Ι.Ρέντη

Δύο δράσεις στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγ.Ι.Ρέντη για μαθητές Δημοτικού που διοργανώνονται στοπ πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου.

Γιορτάζουμε το Πάσχα χωρίς ατυχήματα

Συμβουλές για να αποφύγουμε τα ατυχήματα την περίοδο των πασχαλινών εορτών από το Σωματείο Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος.

"Οδύσσεια": Τελευταία παράσταση από την Κάρμεν Ρουγγέρη στο Christmas Theater

Ένα έργο που δίνει την ευκαιρία στους μικρούς μας φίλους να γνωρίσουν μέσα από το θέατρο τον μεγαλύτερο ποιητή της ανθρωπότητας, τον Όμηρο, σε μια παράσταση αποκλειστικά δική τους.

"Είμαστε πάτσι": Ο συγγραφέας της επιτυχημένης παράστασης έρχεται στην Αθήνα

Ο Φόλκερ Λούντβιγκ, συγγραφέας του έργου που παρουσιάζει η Συντεχνία του Γέλιου, έρχεται στην Αθήνα για να παρακολουθήσει την παράσταση και να συζητήσει με το κοινό.

Μάρκος Μπότσαρης και Καραγκιόζης σημειώσατε ένα

Στο Ιστορικό Αρχείο Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς ο καραγκιοζοπαίκτης Κώστας Σπυρόπουλος ζωντανεύει στον μπερντέ γεγονότα της Επανάστασης του 1821.

Πασχαλινά πειράματα στο Μουσείο Πειραμάτων

Γεμίστε δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο των παιδιών μέσα από τα κυριακάτικα εργαστήρια του Μουσείου Πειραμάτων.