Μάσκες αποκριάτικες ταξιδεύουν στην πόλη...

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση, σε συνεργασία με το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, παρουσιάζουν ένα ξεχωριστό αποκριάτικο παιδικό εργαστήρι.

Αποκριάτικο εργαστήρι © Νικόλας Ξανθόπουλος, 8 ετών, Έργο από τις συλλογές του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση (Γκαλερί Κέννεντυ, Μασσαλίας 22) σε συνεργασία με το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων της έκθεσης "Πολυκατοικία" που επιμελούνται ο Νίκος Βατόπουλος και η Ίρις Κρητικού, παρουσιάζουν ένα ξεχωριστό, αποκριάτικο εργαστήρι για τους μικρούς φίλους. Το εργαστήρι, που ανήκει στη σειρά "Δημιουργώ με Οδηγό την Τέχνη", πρόκειται να ταξιδέψει τους μικρούς καλλιτέχνες σε ένα γιορτινό κόσμο με μάσκες γεμάτες διαφορετικά χρώματα, υλικά και λαμπερά στολίδια.

Την Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου (11 π.μ) στο πρόγραμμα "Μάσκες αποκριάτικες ταξιδεύουν στην πόλη", παρέα με την εικαστικό και επιμελήτρια του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, Αθανασία Σκληρού, οι μικροί καλλιτέχνες θα δημιουργήσουν τις δικές τους μάσκες αντλώντας έμπνευση από ένα "ταξίδι" στις πολυκατοικίες της πόλης που εκτίθενται στις γκαλερί της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού και η συμμετοχή είναι ελεύθερη (με προεγγραφές) για όλα τα παιδιά στο site της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

 Διεύθυνση Πολιτιστικών, τηλ. 210 3680052 | culture@hau.gr | hau.gr 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Τα παιδικά βιβλία των Εκδόσεων Μεταίχμιο που μόλις κυκλοφόρησαν

Βιβλιοπαιχνίδια, βιβλία συμπεριφοράς, βιβλία εικονογραφημένα και μια μικρή βιβλιοθήκη για ανήσυχα πνεύματα συνθέτουν τους νέους τίτλους για παιδιά που μόλις κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

27/03/2023

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ.Ι.Ρέντη

Δύο δράσεις στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγ.Ι.Ρέντη για μαθητές Δημοτικού που διοργανώνονται στοπ πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου.

Γιορτάζουμε το Πάσχα χωρίς ατυχήματα

Συμβουλές για να αποφύγουμε τα ατυχήματα την περίοδο των πασχαλινών εορτών από το Σωματείο Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος.

"Οδύσσεια": Τελευταία παράσταση από την Κάρμεν Ρουγγέρη στο Christmas Theater

Ένα έργο που δίνει την ευκαιρία στους μικρούς μας φίλους να γνωρίσουν μέσα από το θέατρο τον μεγαλύτερο ποιητή της ανθρωπότητας, τον Όμηρο, σε μια παράσταση αποκλειστικά δική τους.

"Είμαστε πάτσι": Ο συγγραφέας της επιτυχημένης παράστασης έρχεται στην Αθήνα

Ο Φόλκερ Λούντβιγκ, συγγραφέας του έργου που παρουσιάζει η Συντεχνία του Γέλιου, έρχεται στην Αθήνα για να παρακολουθήσει την παράσταση και να συζητήσει με το κοινό.

Μάρκος Μπότσαρης και Καραγκιόζης σημειώσατε ένα

Στο Ιστορικό Αρχείο Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς ο καραγκιοζοπαίκτης Κώστας Σπυρόπουλος ζωντανεύει στον μπερντέ γεγονότα της Επανάστασης του 1821.

Πασχαλινά πειράματα στο Μουσείο Πειραμάτων

Γεμίστε δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο των παιδιών μέσα από τα κυριακάτικα εργαστήρια του Μουσείου Πειραμάτων.