Τα λάθη μας γίνονται πηγή έμπνευσης στους "Πρωινούς Σελιδοδείκτες" του "σχεδία home"

Μια ενδιαφέρουσα δράση για παιδιά 5-10 ετών, που συνδυάζει την ανάγνωση με την δημιουργική απασχόληση και ένα λαχταριστό δεκατιανό, πραγματοποιείται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στο σχεδία home.

«Μένουμε Αθήνα: 9,5 εβδομάδες στο σχεδία home»: Δεκάδες δωρεάν δράσεις δροσίζουν το καλοκαίρι μας

Με διάθεση παιχνιδιάρικη και λιχούδικη, το περιοδικό δρόμου "σχεδία" και οι Εκδόσεις Φουρφούρι, παρουσιάζουν την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα τους "Πρωινούς Σελιδοδείκτες", μια δράση για παιδιά 5-10 ετών που συνδυάζει την ανάγνωση με την δημιουργική απασχόληση (παιχνίδια, διάδραση, μουσική κ.α.) και ένα λαχταριστό δεκατιανό με σοκολατένιες αυγοφέτες από βιολογικά αβγά και χυμό πορτοκάλι. Πού θα γίνουν όλα αυτά; Μα φυσικά στο σπίτι της "σχεδίας", το "σχεδία home" στην καρδιά της Αθήνας. Την Κυριακή λοιπόν 5 Φεβρουαρίου (11 π.μ), το πιο λαχταριστό πρωινό ανάγνωσης του "σχεδία home" φιλοξενεί "Το βιβλίο με τα λάθη" για να μάθουμε πως τα λάθη μας μπορούν να απελευθερώσουν την φαντασία μας και να γίνουν πηγή έμπνευσης. Τι πιο όμορφο εξάλλου να ξεκινάς το Κυριακάτικο πρωινό σου διαβάζοντας ένα βιβλίο, παίζοντας με την έμπνευση από τις σελίδες του και απολαμβάνοντας ένα νόστιμο δεκατιανό;

Το βιβλίο με τα λάθη της Κορίνα Λούικεν (5 Φεβρουαρίου)
Τι είναι λάθος; Υπάρχει λάθος; Πολύ συχνά μας κάνουν παρατήρηση και μας μαλώνουν για τα λάθη μας... Μήπως όμως το "λάθος" μας ανοίγει νέους δρόμους; Μήπως το λάθος απελευθερώνει τη φαντασία μας και μας οδηγεί σε απρόσμενες δημιουργίες; Ας του επιτρέψουμε λοιπόν να συμβεί, ας του δώσουμε χώρο, για να δούμε που μπορεί να μας οδηγήσει. Ένα συναρπαστικό ταξίδι στο λάθος.

Ουπς! Ένας λύκος! του Φαμπιέν Οκτό Λαμπέρ (5 Μαρτίου)
Τη μικρή Χριστίνα επισκέπτεται στον ύπνο της ένας λύκος. Ένας κακός λύκος που κάνει τον ύπνο της άνω-κάτω. Πώς θ’ αντιμετωπίσει αυτό το θηρίο; Κι επειδή όλους μας, μας καταδιώκει κάποιο "θηρίο" μήπως να το γνωρίσουμε καλύτερα; Αν το αγγίξουμε προσεχτικά, ίσως να μην ξυπνήσει, αλλά να πέσει σε λήθαργο και να πάψει να μας φοβίζει τόσο.

Ακολουθούν στις 2 Απριλίου "Ο λαγός Πίτερ και οι φίλοι του" της Μπεατρίξ Πότερ και στις 7 Μαΐου "Το κορίτσι και η φάλαινα" της Ρεμπέκα Γκούγκερ.

Πρωινοί Σελιδοδείκτες (5/2, 5/3, 2/4, 7/5, 11 π.μ) | Διάρκεια δράσης: 1 ώρα | 
Κόστος συμμετοχής (περιλαμβάνει την δράση και το δεκατιανό): 12€/παιδί | Περιορισμένος αριθμός θέσεων | Απαραίτητη η κράτηση | 2130231220 | culture@shedia.gr | shedia.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Σχεδία Home

Κολοκοτρώνη 56 και Νικίου 2, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

Πασχαλινές δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, θεατρικής και εικαστικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πασχαλινές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργία και το παιχνίδι, ανάμεσα στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις ηλικίες.

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.

"Πες το ψέματα...": Το μουσικοθεατρικό παραμύθι των ContraTiempo φτάνει στο τέλος του

Το έργο σε κείμενο-σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνόπουλου, που αφηγείται την προσπάθεια δύο παιδιών να σώσουν το πλανήτη από το ψέμα, ολοκληρώνει τον κύκλο του στο θέατρο Σταθμός.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στον "Ελληνικό Κόσμο"

Αυτόν τον Μάιο, παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών αλλά και μεγαλύτερα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν στα δημιουργικά προγράμματα του πολιτιστικού κέντρου, παρέα με τους γονείς τους.

"Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ": Μαθαίνουμε πρώτοι τη νέα παιδική παράσταση του Άλφα-"Ληναίος-Φωτίου" για το 2024-25

Μετά το "Κοντά στις ράγιες", η παιδική σκηνή υποδέχεται τη μεταφορά ενός κλασικού βιβλίου με τις περιπέτειες ενός αγοριού στον Αμερικάνικο Νότο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα.

Μη χάσεις το πασχαλινό camp του Μουσείου Αλέκος Φασιανός

Το μουσείο διοργανώνει το δικό του χειροποίητο πασχαλινό καλάθι, αντλώντας έμπνευση από τα έργα του Αλέκου Φασιανού.