Ο Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής κλείνει 10 χρόνια και το γιορτάζει

Τα έργα των παιδιών θα παρουσιαστούν σε έκθεση στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων τον Σεπτέμβριο.

10ος Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής «Άνθρωπος στο Κέντρο»

Ο Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης κλείνει φέτος 10 χρόνια και το γιορτάζει! Με θέμα "Ο Άνθρωπος στο Κέντρο", ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει στις 23 Ιανουαρίου 2023 με προθεσμία υποβολής μέχρι τις 30 Μαΐου 2023, καλώντας τους μικρούς μας φίλους ηλικίας 4-15 ετών να αποτυπώσουν τον άνθρωπο και το ταξίδι του στον χώρο και τον χρόνο.

Ο Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής είναι μία από τις πλέον επιτυχημένες δράσεις του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης στην οποία κάθε χρόνο συμμετέχουν χιλιάδες παιδιά από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ειδικά σχολεία και κέντρα υποδοχής και ένταξης προσφύγων. Φέτος, πρωταγωνιστής είναι το "Ειδώλιο γυναικείας μορφής (περ. 2700-2400/2300 π.Χ.)" που παρουσιάζεται στον 1ο όροφο του Μουσείου στη μόνιμη έκθεση "Κυκλαδική Τέχνη". H ανθρώπινη μορφή ταξιδεύει στον χρόνο, 5000 χρόνια πριν, τότε που οι Άνθρωποι δημιούργησαν τα Κυκλαδικά Ειδώλια, μία από τις πιο χαρακτηριστικές απεικονίσεις του Ανθρώπου.

Aπό τις 23 μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου του '23, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), θα παρουσιάσει έκθεση με επιλεγμένα έργα των παιδιών που συμμετείχαν στον παιδικό διαγωνισμό, στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων. Παράλληλα, όλα τα έργα των παιδιών θα αναρτηθούν στην ψηφιακή πλατφόρμα kidscontest.gr, κάνοντας την έκθεση προσβάσιμη σε όλους και από παντού.

Στο πλαίσιο του Διαγωνισμού, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης συνεργάζεται και φέτος για τέταρτη χρονιά με το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Παιδιά από την Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό, θα δουν τα έργα τους τον Ιούλιο σε έκθεση που θα διοργανωθεί στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας στο πλαίσιο του 29ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Νεοφύτου Δούκα 4, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Στη Σαντορίνη μαθαίνουμε να κάνουμε σινεμά μαζί

Το εκπαιδευτικό εργαστήριο του 8ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαντορίνης εμβαθύνει στις έννοιες της συνεργασίας και της κινηματογράφηση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
27/06/2025

"Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων" του Δημήτρη Αδάμη περιοδεύει στην Ελλάδα

Μετά την μεγάλη επιτυχία στο θέατρο Χορν, "Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων" της ομάδας Μαγικές Σβούρες ετοιμάζεται για ένα ακόμα ταξίδι.

"Ο Μόγλης και το βιβλίο της Ζούγκλας" σε καλοκαιρινή περιοδεία

Το αγαπημένο παιδικό έργο σε σκηνοθεσία Αθανασίας Καλογιάννη ταξιδεύει στα ανοιχτά θέατρα της Ελλάδας.

3 νέα παιδικά βιβλία από τις εκδόσεις Ίκαρος

Ένας αρκουδάκος κι ένας δράκος πρωταγωνιστούν στα νέα βιβλία για μικρούς αναγνώστες του εκδοτικού.

" Ο Πουλτσινέλα και το γελαστό δάσος": Ένα μαγικό θεατρικό ταξίδι στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους

Η αγαπημένη παιδική παράσταση "Ο Πουλτσινέλα και το γελαστό δάσος" των Μορφών Εκφρασης επιστρέφει μετά από 15 χρόνια, σ' ένα παραμυθένιο δάσος της πόλης που αξίζει να γνωρίσετε.

Η Εθνική Βιβλιοθήκη έχει εργαστήρια για παιδιά κι εφήβους και τον Ιούνιο

Συνεχίζεται και αυτόν τον μήνα η δράση "Εμείς κι ο κόσμος των βιβλίων" με τη θεματική "Επιστροφή στο σπίτι".