Τα παιδιά γνωρίζουν το καλλιτεχνικό έργο του Δημήτρη Τζάνη στο Μουσείο Παιδικής Τέχνης

Με αφορμή το εικαστικό έργο του καλλιτέχνη Δημήτρη Τζάνη, το ΜΠΤ διοργανώνει ένα ενδιαφέρον εργαστήριο για παιδιά 5-12 ετών.

Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης θα υλοποιήσει στις 22 Ιανουαρίου (11 π.μ-12.30 μ.μ), με ελεύθερη είσοδο, εικαστικό εργαστήριο αφιερωμένο στο ζωγραφικό έργο του Δημήτρη Τζάνη, με αφορμή την αναδρομική εικαστική έκθεση "Δημήτρης Τζάνης", σε επιμέλεια Λουΐζας Καραπιδάκη (Ιστορικός Τέχνης, πρόεδρος Δ.Σ. ΜΕΠΤ) που παρουσιάστηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου, στο χώρο της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου τον Οκτώβριο του 2022. Με μέσο την τέχνη, τα παιδιά θα γνωρίσουν το έργο του Δημήτρη Τζάνη, ενός πολυτάλαντου και σπουδαίου καλλιτέχνη με ιδιαίτερο αποτύπωμα στα εικαστικά δρώμενα. Τα παιδιά μέσα από την παρουσίαση ενδεικτικών έργων του καλλιτέχνη θα μπορέσουν να αντιληφθούν το ιδιαίτερο ύφος του και τον ανατρεπτικό του χαρακτήρα, δημιουργώντας μοναδικά έργα με έμπνευση και φαντασία.

Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής η συμπλήρωση ηλεκτρονικής φόρμας | childrensartmuseum.gr | contact@childrensartmuseum.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Κόδρου 9, Πλάκα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Ο ραφτάκος των λέξεων" και οι "Αισωπομαχίες" της ομάδας Μικρός Νότος επανέρχονται

Η θεατρική ομάδα επιστρέφει κι αυτό το καλοκαίρι με δροσερές παραστάσεις, σε φιλόξενους υπαίθριους χώρους, για να ζωντανέψει τις δυο αγαπημένες ιστορίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/05/2024

Τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Θεοχαράκη για παιδιά και ενήλικες

Δημιουργικά εργαστήρια και ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά και για ενήλικες και τον Μάιο.

"Ο Θαρροφύλακας" του Διονύση Σταθακόπουλου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δεσύλλας

Εικονογραφημένο αριστουργηματικά από τον βραβευμένο Πέτρο Μπουλούμπαση, το βιβλίο αποτελεί μια περιπέτεια που μιλά για το πώς φόβος και γενναιότητα βαδίζουν χέρι-χέρι.

"Ο Πέτρος και ο λύκος" για δύο ακόμα παραστάσεις στην Paraga

Μετά τις sold out παραστάσεις, το μουσικό παραμύθι για παιδιά άνω των 3 που ανέβασε το Κουκλοθέατρο της Αλεξίας Αλεξίου, συνεχίζει στο Paraga για δύο ακόμη εμφανίσεις.

"Η Λυγερή και ο δράκος": Ένα παραμύθι φόρος τιμής στις μητέρες που έχουν χάσει τα παιδιά τους

Οι αφηγήτριες Ειρήνη Νικολακοπούλου και Βιργινία Κοκκίνου ηχογραφούν και μας παρουσιάζουν ένα παραμύθι με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας.

"Ο τεμπέλης δράκος" ενώνει Αλκίνοο Ιωαννίδη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ρένα Μόρφη και Γιάννη Διονυσίου ξανά στη σκηνή

Τέσσερις μόνο ευκαιρίες θα έχετε για να παρακολουθήσετε τη μουσική παράσταση που φέρει την υπογραφή του Γιώργου Χατζηπιερή στο Μέγαρο Μουσικής.

Summer Camp στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα παιδιά θα αναζητήσουν τις προσωπικές τους ιστορίες μέσα από τα φωτογραφικά έργα της Cindy Sherman, τα εκθέματα του Μουσείου και ταινίες animation.