Ο "Μορμόλης" βάζει τα γιορτινά του

Η Συντεχνία του Γέλιου μάς δίνει ραντεβού στο Σύγχρονο Θέατρο με το πιο μουσικό της έργο, αυστηρώς κατάλληλο για την περίοδο των Χριστουγέννων, κι όχι μόνο.

Ο Μορμόλης Νάντια Παναγοπούλου©

Η Συντεχνία του Γέλιου μάς δίνει ραντεβού στο Σύγχρονο Θέατρο καθόλη τη διάρκεια των γιορτών. Όχι μόνο με το ολοκαίνουργιο "Είμαστε Πάτσι", που πραγματεύεται το θέμα της ισότητας των φύλων μέσα από το γέλιο και τη λυτρωτική σάτιρα, αλλά και με το πιο μουσικό έργο του ρεπερτορίου της. Φυσικά μιλάμε για τον "Μορμόλη" του Ράινερ Χάχφελντ, αυστηρώς κατάλληλο για την περίοδο των Χριστουγέννων, αφού δεν απευθύνεται μόνο στους μικρούς αλλά και στους μεγάλους θεατές, όπως όλες οι παραστάσεις της ομάδας παιδικού και νεανικού θεάτρου. Μια παράσταση με συναυλιακά χαρακτηριστικά που μέσα από τα διαχρονικά τραγούδια του Γιάννη Σπανού ξεσηκώνει το κοινό, εκθέτει σύνθετα κοινωνικά ζητήματα με τρόπο εύληπτο από τα παιδιά και εκφράζει όλα αυτά που δεν μπορούν να πουν στους μεγάλους.

Ο Μορμόλης
Νάντια Παναγοπούλου©

Ο "Μορμόλης" επεξηγεί με τον καλύτερο τρόπο το όραμα και την επιμονή της Συντεχνίας του Γέλιου σε ένα είδος θεάτρου με κοινωνικές ανησυχίες που αποτελεί πέρασμα από το παραμύθι στο ρεαλισμό με αγάπη, αυθάδεια και μπόλικη πλάκα. Η σκηνοθεσία είναι των Γιώργου Παλούμπη και Βασίλη Κουκαλάνι. Πρωταγωνιστούν οι Βασιλική Διαλυνά, Βάσια Λακουμέντα, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος, Αντώνης Χρήστου, Φώτης Λαζάρου, Δήμος Μαμαλούδης.

Προπώληση μέσω viva.gr

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Μορμόλης

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Ο φανταστικός φίλος των παιδιών εκφράζει ελεύθερα όλα αυτά που δεν τολμούν να πουν οι μικροί στους μεγάλους, σε ένα έργο που λειτούργησε ως αφετηρία νέων παιδαγωγικών προσεγγίσεων παγκοσμίως.

Σύγχρονο Θέατρο

Ευμολπιδών 45

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Μικρός Νότος: Επιστρέφει με "Αισωπομαχίες" στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πέντε διαχρονικοί μύθοι γίνονται αγνώριστοι και έρχονται στο σήμερα μέσα από μια πολύχρωμη παράσταση φτιαγμένη από αγνά χειροποίητα υλικά, ζωντανή μουσική και τραγούδια, χιούμορ και απρόβλεπτες μεταμορφώσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/02/2023

Ο Καραγκιόζης γιορτάζει το καρναβάλι στις "Φιγούρες & Κούκλες"

Οι απόκριες για τα παιδιά ξεκινάνε με ένα μασκέ πάρτι στον μπερντέ του Τάσου Κώνστα και ένα αποκριάτικο εργαστήριο μάσκας.

Ο "Φιλάργυρος" του Μολιέρου για παιδιά

H παιδική σκηνή Ονειροπόληση παρουσιάζει στο θέατρο Βρετάνια το κλασικό έργο σε θεατρική διασκευή για παιδιά.

Αποκριάτικα εργαστήρια στο Μουσείο Πειραμάτων

Οι μεγάλοι επιστήμονες 8-12 ετών θα ανακαλύψουν το πρώτο Science Escape Room ενώ οι πιο μικροί θα λάβουν μέρος στο αποκριάτικο εργαστήριο.

Το παιδικό βιβλίο "Η βασίλισσα των πάντων" που έγινε παράσταση στο Μέγαρο

Η βρεφική παράσταση του Λάμρπου Φισφή που βασίστηκε στο βιβλίο της Σάρα Τοσκάνο συνεχίζεται στο Μέγαρο Μουσικής με την ίδια και τον μουσικό Σόλη Μπαρκί.

Aποκριάτικα εργαστήρια για παιδιά στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Βιωματικά εργαστήρια, παραμύθια, θέατρο και πολλά αποκριάτικα δρώμενα που οι μικροί μας φίλοι θα λατρέψουν!

Μαθαίνουμε πώς η ελιά έγινε πηγή έμπνευσης των Ελλήνων Χαρακτών – Ζωγράφων του 20ου αιώνα

Μύθοι συμβολισμοί, χρώματα, υφές και τ’ αγαθά που προσφέρει αυτό το ιερό, αιωνόβιο δέντρο .